Rūgšti krevečių sriuba su citrinžole (Tom Yum Kung) (foto)

Ingridientai:
6 porcijoms:

300 g karališkų krevečių (vietoj jų galima naudoti žuvį ar vištieną),
2 citrinžolės stiebai, supjaustyti mažais gabaliukais,
10 plėšytų kaffir žaliosios citrinos (arba paprastos žaliosios citrinos) lapų,
5 kalendros šaknys,
keli šviežių kalendrų lapai,
150 g plonai pjaustytų pievagrybių,
5 g Tailando čili pipirų,
2 šaukštai žuvies padažo,
1 arb. š. druskos,
3 šaukšteliai žaliosios citrinos sulčių,
4 stiklinės vištienos sultinio.
Gaminimas
Krevetės išlukštenamos, paliekant tik paskutinį kiauto narelį ir uodegėlę, bei gerai išvalomos. Sultinys užverdamas, į jį sudedamos citrinžolės stiebai, žaliosios citrinos lapai, kalendros šaknys ir grybai. Tuomet suberiamos krevetės. Verdama kol krevetės kiek suminkštės. Tuomet sriuba nukeliama nuo ugnies, supilamos citrinų sultys, įdedama druskos, čili pipirų, šviežios kalendros lapų. Sriubai rūgštumą suteikia žaliųjų citrinų sultys, o aštrumą- čili pipirai, todėl jei norite švelnesnės sriubos, šių ingredientų į patiekalą dėkite kiek mažiau.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!