Pupelių salotos su svogūnais ir ankštiniais pipirais

Ingridientai:
4 porcijoms:

400 g nusausintų konservuotų margųjų ar raudonųjų pupelių;
1 supjaustytas riekelėmis raudonas ankštinis pipiras;
1 plonomis riekelėmis supjaustytas raudonasis svogūnas;
1 susmulkinta česnako skiltelė;
4 valg. š. susmulkintų petražolių (ir dar kelios šakelės papuošimui);
60 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;
1 citrinos sultys;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
150 g salotų lapų.
Gaminimas
Suberkite pupeles į didelį dubenį. Sudėkite ankštinius pipirus, svogūną, česnaką, petražoles ir viską gerai išmaišykite. Atskirame dubenėlyje išmaišykite aliejų su citrinos sultimis. Pagardinkite druska ir pipirais. Gautu užpilu apšlakstykite salotas, išmaišykite ir palikite pusvalandžiui. Salotinės dugną išklokite salotų lapais. Ant viršaus suberkite pupelių salotas, papuoškite petražolių šakelėmis ir patiekite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!