25 rezultatų ieškant "medu"

Naminis medaus tortas

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydamos, kaitiname ant garų. Baigdamos kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai ..

Recepto vertinimas: 3

Lašiniai meduje [Ukrainietiška virtuvė]

Užvirti 1l vandens, suberti druską, cukrų, virinti 5 minutes. Nuimti nuo ugnies, įpilti puse medaus ir maišyti kol ištirps. Uždengti dangčiu ir leisti atvėsti 5 minutes. Poto įdėti į marinatą lašinius ir uždengus leisti visiškai ataušti. Kai mišinys atšals išimti lašinius, mari..

Recepto vertinimas: 5

Obuolių pyragas su medumi

Obuolius perpjauti į 4 dalis, išimti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis. Į ištirpintą sviestą sudėti skystą medų, cukrų, kiaušinius, viską krupščiai išmaišyti. Supilti miltus su gesinta soda, užmaišyti tešlą. Suberti obuolius ir iškrėsti į išteptą sviestu formą..

Recepto vertinimas: 3

Neriebus meduolis

Truyniai ištrinami su cukrumi, supilamas pavirintas medus (ataušęs), suberimi prieskoniai, supilamas tirpintas sviestas, grietinė, išpalkta su soda, suberiami išsijoti miltai ir gerai sumaišoma. Baiginat maišyti, sudedami išplakti baltymai. Tešla supilama į paruoštą skardą. Kepama api..

Recepto vertinimas: 0

Meduolinis tortas su varške

Medų kelis kartus pakaitiname dubenėlyje, kad patamsėtų. Trynius ištriname su cukrumi ir į juos supilame atvėsusį medų, prieskonius, grietinėje išmaišytą sodą, miltus. Tešlą supilame į tortine formą ir kepame 30-40 min. 180-200°C temperatūros orkaitėje. Varškę kremui permalam..

Recepto vertinimas: 0

Meduoliniai bučinukai

Kiaušinį ir trynius išsukame su cukrumi. Į juos sudedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Supilame grietinę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Užminkytą tešlą 2-3 val. laikome šaldytuve. Iš tešlos padarome graikinio riešuto dydžio rutuliukus, išdėliojame ant m..

Recepto vertinimas: 0

Meduolinis tortas su riešutais

Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi. Į juos nuolat maišydami po šaukštą dedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Sudedame gerai išplaktus baltymus, susmulkintus riešutus, suberiame persijotus miltus, sumaišytus su soda. Tešlą supilame į sviestu išteptą torto formą ir ..

Recepto vertinimas: 5

Žemaitiškas meduolis

Tryniai gerai išsukami su cukrumi, supilamas medus, suberiami prieskoniai, miltai, soda, ir viskas išmaišoma. Sudėjus išplaktus baltymus, dar kartą atsargiai išmaišoma, supilama į formas ir kepama vidutinio karštumo krosnyje. ..

Recepto vertinimas: 0

Minkštas meduolis

Medus pavirinamas ir atvėsinamas. Kiaušiniai išplakami su cukrumi, supilamas rūgusis pienas (arba sudedama ištrinta varškė), giretinė, prieskoniai, soda, išmaišyta su nedideliu kiekiu rūgštaus vandens, ir miltai. Tešla gerai išplakama, ji turi būti geros rūgščios grietinės tiršt..

Recepto vertinimas: 0

Meduoliukas

Medų su prieskoniais pavirinkite 2 min. Nukaiskite, sudėkite sviestą ir sukite, kol ištirps. Į atvėsusį medų dėkite grietinę (prieš tai joje išmaišę sodą), išplaktus su cukrumi kiaušinius, suberkite miltus ir išmaišykite. Viską supilkite į paruoštą skardą. Kepkite apie 50-60..

Recepto vertinimas: 0

Meduolis

Trynius ištrinti su cukrumi, supilti pavirintą medų (atvėsusį), suberti prieskonius, supilti lydytą sviestą, grietinę, išplaktą su soda, suberti sijotus miltus ir maišyti. Tuomet dėti išplaktus baltymus. Supilti tešlą į paruoštą skardą. Kepama apie 40 min. vidutinio karštumo ork..

Recepto vertinimas: 2

Makaronai su medumi

Į verdantį pasūdytą vandenį sudedami makaronai ir verdami 7-10 min. Išgriebiami kaiurasamčiu, sudedami į indą, užpilama išlydyto sviesto ir medaus, užtarkuojama sūrio. Vietoj sūrio galima užbarstyti pyrago džiūvėsėlių ar razinų. ..

Recepto vertinimas: 3

Kalėdiniai meduoliai

Kiaušinį ir trynius išsukame su cukrumi. Į juos sudedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Supilame grietinę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Užminkytą tešlą 2-3 val. laikome šaldytuve. Iškočiojame 7 mm storio tešlos lakštą. Iš jo išpjauname norimos formos m..

Recepto vertinimas: 4

Saldūs sumuštiniai su medumi ir uogomis

Baltą duoną arba sausainius aptepti sviestu ir medumi. Ant kiekvieno sumuštinio uždėti uogų (galima supjaustytų ir įvairių rūšių). Žiemą uogas galima pakeisti vaisiais iš kompoto. ..

Recepto vertinimas: 5

Lietiniai su medumi ir riešutais

Iš produktų užmaišyti tešlą ir palikti pastovėti. Paskui iškepti blynus. Kiekvieną lietinį aptepti medumi, apibarstyti riešutų ir razinų mišiniu. Tada susukti. ..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdinis namelis

Margariną, medų ir cukrų sudėti į puodą ir ištirpinti ant mažos ugnies. Supilti vandenį, sudėti nugesintą sodą, suberti prieskonius ir miltus. Išminkytą tešlą dėti į indą ir palaikyti šaldytuve per naktį ar ilgiau. Iš popieriaus padaryti namelio formas, dėti ant plonai iško..

Recepto vertinimas: 5

Kaimiškas meduolis

Bulves nuskusti, nuplauti, galus nupjauti, isskobti vidų, sumesti į verdantį vandenį ir užvirinti, tada isgriebti, apvolioti plaktame kiausinyje ir džiūvėsėliuose. Jautieną sumalti, pakepinti su sviestu, sudėti grybus, grietinę ir džiūvėsėlius, gerai ismaisyti. Siuo įdaru prikimstas..

Recepto vertinimas: 5

Saldainiai su pienu ir medumi

Visus komponentus virti, kol pasidarys tiršta masė. Ją sukrėsti į sviestu išteptą skardą. Atvėsusią supjaustyti nedideliais kvadratėliais ir juos suvynioti į celofaną arba pergamentinį popierių. ..

Recepto vertinimas: 1

Minkštas meduolis

Kiaulienos nugarinė supjaustoma 2 cm storio gabalais su šonkauliuku. Šonkauliukas apskutamas (aplyginamas), šiauresniame gale mėsa įpjaunama taip, kad nedidelė kauliuko dalis būtų be mėsos. Mėsa truputį pamušama, pabarstoma pipirais ir druska, pavilgoma išplaktame kiaušinyje ir pavo..

Recepto vertinimas: 3

Meduoliukai

Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, įtrinkite prieskoniais, apšlakstykite greipfrutų sultimis, pasūdykite, pagardinkite cukrumi ir pipirais, pamaigykite rankomis ir 2 val. palikite šaltai, kad pasimarinuotų. Marinuotą kiaulieną suverkite ant i..

Recepto vertinimas: 4

Virš žarijų kepti vištų sparneliai su medumi

Popieriniu rankšluoščiu nušluostykite vištų sparnelius, sulenkite juos. Sudėkite į lėkštą stiklinį ar molinį indą. Mažame stiklianyje sumaišykite sojų padažą, česnaką, cheresą, aliejų ir užpildykite ant vištų sparnelių Uždenkite maistine plėvele ir, retkarčiais pavarty..

Recepto vertinimas: 0

Grogas su medumi

Viską sumaišyti didelėje stiklinėje ir įpilti šilto vandens. Atšaldyti arba patiekti karštą. ..

Recepto vertinimas: 0

Aviena su medumi

Keturi didesni avienos muštiniai, 1/2 stiklinės vandens, 1/2 stiklinės medaus, 1 šaukštas stalo acto. Pipirai, druska,mėtos lapeliai ir kitokios žolelės. Aviena apibarstoma druska su juodaisiais pipirais ir 5 min. kepama orkaitėje. Mėsa apverčiama, viskas pakartojama. Po to aviena apip..

Recepto vertinimas: 0

Kalakuto krūtinėlė su medumi

Druska įtrintą mėsą kepti orkaitėje (iš pradžių 200C, po 15 min.-160C temperatūroje) dažnai palaistant tirpintu medumi. Vaisius nuplauti ir apvirti su vynu. Gvazdikėlius sugrūsti, sumaišyti su likusiu medumi, pipirais, cinamonu, vaisiais ir pakaitinti. Iškepusią mėsą supjaustyti ..

Recepto vertinimas: 0

Viščiukas su citrina ir medumi

Apvolioti viščiuko gabaliukus džiūvėsėliuose. Pakepinti svieste, sudėti į skardą. Apibarstyti maltais raudonaisiais pipirais ir druska. Užpilti medaus ir citrinos sulčių mišiniu (1/3 stiklinės medaus, 1/4 stiklinės citrinos sulčių) ir kepti orkaitėje 15 min. Daugiau receptų b..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: medu