OBUOLIAI PLIKYTOJE TEŠLOJE

Ingridientai:
4 obuoliai
4 šaukšteliai uogienės
4-6 migdolai
1 stiklinė miltų
1 stiklinė pieno
3 kiaušiniai
3 šaukštai sviesto
miltinio cukraus pabarstymui

Gaminimas
Pieną užviriname su sviestu, laipsniškai nuolat maišydamos suberiame persijotus miltus, nukeliame nuo ugnies ir mediniu šaukštu išmaišome vientisą tešlą, įmušdamos po vieną kiaušinį. Obuolius nulupame, pašaliname sėklalizdžius, jų vietas užpildome uogiene ir įdedame į kaitrai atsparų indą. Obuolius apdedame plikyta tešla, palikdami viršutines dalis neuždėtas. Indą pašauname į įkaitintą iki 180-220C orkaitę ir kepame 45 min. Kai tešla bus auksinės spalvos, indą išimame, pabarstome miltiniu cukrumi. Patiekiame šiltus.
ĮĮ obuolių įįdarąą galime dar įįdėti smulkintų rieššutų, razin%į1;. Su plikyta teššla skanūūs ir kiti vaisiai, jie gali būūti ir be įdaro. Vaisius taip pažžt galime sudėtišš ant torto formos dugno, užpilti tešla, iškepti ir pabarstyti cukrumi. Toks ''tortas'' ne tik labai skanus, bet ir gražiai atrodo.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!