„Princo ir regento“ tortas

Ingridientai:
Tešlai:

250 g sviesto arba margarino;
4 kiaušiniai;
250 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
1 pak. vanilinio cukraus;
200 g miltų;
50 g krakmolo;
1 arb. š. kepimo miltelių;
Riebalų formai ištepti.

Įdarui:

125 ml pieno;
Žiupsnelis druskos;
200 g karčiojo šokolado;
200 g sviesto;
175 g cukraus pudros.

Papuošimui:

125 g šokoladinio glajaus (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
12 graikinių riešutų puselių.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Sviestą arba margariną išsukti iki purios masės. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Į sviesto masę pakaitomis suberti cukrų, druską, vanilinį cukrų bei sudėti trynius. Dubenėlyje sumaišyti miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Kitame dubenėlyje iki standžių putų išplakti baltymus. Juos įmaišyti į trynių ir sviesto masę. Suberti miltų mišinį ir viską gerai išmaišyti.

Riebalais patepti 24 cm skersmens torto formą. Penktadalį (2 didelius šaukštus) tešlos įdėti į formą ir išlyginti paviršių. Kepti orkaitėje apie 12 min. Biskvitą išimti iš formos ir padėti į šalį, kad atauštų. Tuo pačiu būdu iškepti dar 4 biskvitus iš likusios tešlos. Juos ataušinti.

Įdarui skirtą pieną užvirinti su druska. Puodą nukelti nuo viryklės. Šokoladą sulaužyti gabalėliais. Jį ištirpinti karštame piene ir, nuolat maišant, ataušinti. Sviestą dubenėlyje išplakti iki purios masės. Atsargiai suberti cukraus pudrą ir supilti ištirpintą šokoladą.

Keturis torto biskvitus aptepti kremu ir sudėti vieną ant kito. Ant viršaus uždėti neapteptą biskvitą. Kraštus aptepti likusiu kremu. Puošimui skirtą šokolado glajų ištirpinti karšto vandens vonelėje. Juo aptepti torto viršų. Ant viršaus išdėlioti graikinių riešutų puseles. Palaukti, kol glajus sustings ir patiekti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!