17 rezultatų ieškant "rugusio"

Minkštas meduolis

Minkštas meduolis Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 2,5-3 stiklinės kvietinių miltų arba rupių ruginių miltų, 3 kiaušiniai, stiklinė rūgusio pieno, stiklinė grietinės (vietoj pieno galima dėti stiklinę geros varškės), 2 stiklinės medaus, 4 šaukštai cukraus, 2 šaukšteliai prieskoni..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanų apkepas su sūriu

Baklažanų apkepas su sūriu Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 3 baklažanai, 200 g fermentinio sūrio, 3 kiaušiniai, 1,5 stiklinės šviežio arba rūgusio pieno, 2 šaukštai sviesto, druskos. Gaminimas: Baklažanus supjaustyti, pasūdyti ir palikti 30 minučių pastovėti. Po to nusausinti ir ap..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai su grybais

Pyragėliai su grybais Sudėtingumas: 2 Ingridientai: Tešlai: 2 stiklinės miltų, 100 g sviesto arba margarino, 0,5 šaukštelio geriamosios sodos, 0,5 šaukštelio druskos, 2 šaukštai grietinės arba rūgusio pieno, kiaušinio (aptepimui). Įdarui: 250 g virtų grybų, 1 šaukštas sviesto, 1 ..

Recepto vertinimas: 0

Kaimiškas meduolis

Kaimiškas meduolis Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.3 kiaušiniai, 2.1 stiklinė grietinės arba rūgusio pieno, 3.200 g cukraus, 4.300 g medaus, 5.2 šaukšteliai prieskonių mišinio, 6.400-500 g miltų, šaukštelis sodos. Gaminimas: 3 kiaušiniai, 1 stiklinė grietinės arba rūgusio pieno, ..

Recepto vertinimas: 0

Šalta bulvių sriuba

Šalta bulvių sriubaIngridientai:1 l vandens 5 bulvės 1  nedidelė saliero šaknis 1 poras 3 stiklinės pieno 4 šaukštai grietinėlės 1 stiklinė rūgpienio 2 šaukštai pjaustytų svogūnų laiškų maltų pipirų druskosGaminimasBulves nuskusti, supjau..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių sriuba, balinta kefyru arba rūgusiu pienu

Bulvių sriuba, balinta kefyru arba rūgusiu pienuIngridientai:2—3 bulvės, morka, svogūnas, gabalėlis saliero, šaukštas aštraus pomidorų padažo, 50 g margarino arba sviesto, 0,5l kefyro ar rūgusio pieno, petražolių lapelių.Gaminimas Į ištirpintą sviestą arba margariną..

Recepto vertinimas: 5

Bulvinės bandelės

Bulvinės bandelėsIngridientai:6—7 žalios bulvės, 0,5l rūgusio pieno, 4 stiklinės miltų, druskos.Gaminimas Žalios bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, supilamas rūgęs pienas, įberiama stiklinė miltų ir per naktį laikoma šiltai. Sekančią dieną suberiami likę miltai, pasūd..

Recepto vertinimas: 0

Sūris su kmynais

Sūris su kmynaisIngridientai:8—10l. rūgusio pieno, 1 šaukštelis kmynų, 1/2 šaukštelio druskos.Gaminimas Rūgęs pienas supilamas į puodą, suberiami nuplikyti kmynai, pamaišoma ir šildoma ant silpnos ugnies (iki 35—40°C temperatūros). Varškė esti sultingesnė, skanes..

Recepto vertinimas: 0

Šaltibarščiai

ŠaltibarščiaiIngridientai:1—2 švieži agurkai, 1 kiaušinis, 100 g grietinės, 1l. rūgusio pieno arba kefyro, 1 stiklinė saldaus pieno ar virinto vandens, krapų, svogūnų laiškų, druskos.Gaminimas Kietai virto kiaušinio trynys ištrinamas su druska ir svogūnų laiškais. Su..

Recepto vertinimas: 0

Žemaitiškas veršienos kumpis su obuoliais

Žemaitiškas veršienos kumpis su obuoliaisIngridientai:1 kg veršienos kumpio, prieskonių (pipirų, tauro lapelis, kardamono, kalendrų), prieskoninių daržovių (morka, svogūnas, petražolė, salieras, poras), druskos, 4 dideli antaniniai obuoliai, marinato ar rūgusio pieno mėsai marinuo..

Recepto vertinimas: 2

Kastinys su varške

Kastinys su varškeIngridientai:300 g varškės, 100 g sviesto, 2 stiklinės grietinės, 1 stiklinė rūgusio pieno, kmynų, druskos.Gaminimas Sviestas gerai išsukamas. Varškė pertrinama pro sietelį. Į išsuktą sviestą dedama po šaukštą grietinės, pieno, varškės ir labai gerai išs..

Recepto vertinimas: 4

Sūris, keptas tešloje

Sūris, keptas tešlojeIngridientai:400g lietuviško sūrio, 2 stiklinės rūgusio pieno, 2 kiaušiniai, 1—1,5 stiklinės miltų, druskos, taukų kepimui.Gaminimas Kiaušiniai ištrinami su druska, suberiami miltai, supilamas pienas ar vanduo ir įmaišoma grietinės tirštumo tešla. S..

Recepto vertinimas: 0

Rūgusio pieno (kefyro) drebučiai

Rūgusio pieno (kefyro) drebučiaiIngridientai:1/2l. rūgusio pieno, 100 g grietinės, 100 g cukraus, vanilės ir kitokių kvapiųjų prieskonių, 1 kupinas šaukštas želatinos, 1/2 stiklinės vandens želatinai ištirpdyti), 1/2 stiklinės uogienės.Gaminimas Želatina emaliuotame dubenėl..

Recepto vertinimas: 2

Raugas

Raugas Ingridientai: 1/2 kilogramo ruginių miltų, 50 gramų mielių, 1—1,5 litro šilto vandens Gaminimas Ruginei juodai duonai išpurenti vartojamas tik raugas — paskutinio kepimo duonos tešlos 1/2—1 kilogramo didumo bandelė, kuri paliekama išplautame duonkubilyje ..

Recepto vertinimas: 3

Minkštas meduolis

Minkštas meduolisIngridientai:300—400g kvietinių arba 300—400 g stambiai maltų ruginių miltų, 3 kiaušiniai, 1 stiklinė rūgusio pieno, 1 stiklinė grietinės (vietoj pieno galima dėti 1 stiklinę geros varškės), 2 stiklinės medaus, 100g cukraus, 2 šaukšteliai prieskon..

Recepto vertinimas: 0

Bulvinės bandelės

Bulvinės bandelėsIngridientai:6—7 žalios bulvės, l/2 l. rūgusio pieno, 4 stiklinės miltų, druskos.Gaminimas Bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, supilamas rūgusis pienas, įberiama stiklinė miltų ir per naktį laikoma šiltai. Kitą dieną subėriami likę miltai, pasūdoma, sumi..

Recepto vertinimas: 0

Kaimiški blyneliai su varške

Kaimiški blyneliai su varškeIngridientai:2 stiklinės miltų, 2—3 kiaušiniai, 300 g varškės, 1 šaukštas cukraus, 2 stiklinės rūgusio pieno, 1/2 šaukštelio sodos, cukraus, druskos, taukų kepimui.Gaminimas Į varškę įmušami kiaušiniai, gerai ištrinama, suberiama su sod..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: rugusio