Sicilietiškos kalafiorų salotos

Ingridientai:
4 porcijoms:

1 nedidelis kalafioras;
300 g razinų;
20 g kepintų smulkintų migdolų;
2 valg. š. susmulkintų šviežių petražolių;
1 sutarkuota nedidelės citrinos žievelė.

Padažui:

1 nedidelės citrinos sultys;
½ arb. š. malto cinamono;
Žiupsnelis kajeno pipirų;
5 valg. š. aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;
2 arb. š. balzaminio acto;
2 arb. š. cukraus pudros;
Druska ir juodieji pipirai.
Gaminimas
Kalafiorą susmulkinkite: nupjaukite žiedelius, o kotus supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Pavirkite 2-3 min. pasūdytame vandenyje, kad šiek tiek suminkštėtų, bet nepervirkite. Išvirusius kalafiorus nusausinkite.

Uždengiamame inde sumaišykite citrinos sultis, cinamoną, kajeno pipirus, aliejų, actą, cukraus pudrą, prieskonius, uždenkite ir gerai suplakite (arba tiesiog suplakite šakute dubenėlyje). Tuomet gautą padažą užpilkite ant dar šiltų kalafiorų, gerai išmaišykite ir padėkite šaltai vienai valandai.

Razinas užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir palikite 10 min. išbrinkti. Nusausinkite. Patiekdami ant kalafiorų užbarstykite razinas, migdolus, tarkuotą citrinos žievelę, petražoles ir lengvai išmaišykite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!