Kiaulienos tištsriubė (Pozole)

Ingridientai:
6-8 porcijoms:

2 baltieji svogūnai;
6 česnako skiltelės;
2 mažos morkos;
3-4 šakelės šviežių kalendrų;
2 lauro lapai;
1 išdarinėta višta;
Druska ir ką tik malti pipirai;
½-1 džiovinta aitrioji paprika (chile ancho);
600 g kiaulienos šonkauliukų;
600 g kiaulienos mentės be kaulų;
600-700 g konservuotų kukurūzų.

Garnyrui:

1 ryšulėlis ridikėlių;
1 ridikas;
1 salotų gūžė;
2 baltieji svogūnai;
2 avokadai;
4-5 žaliosios citrinos;
50 g maltų aitriųjų paprikų;
50 g džiovintų raudonėlių;
Aliejuje apkeptų tortilijų arba jų traškučių.
Gaminimas
Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Užvirinkite 2 l vandens su 1 svogūnu, 3 česnako skiltelėmis, 1 morka, 2 šakelėmis kalendrų ir 1 lauro lapu. Įdėkite nuplautą vištą ir pasūdykite. Priklausomai nuo vištos jaunumo virkite ant vidutinės ugnies apie 1 val.

Likusias daržoves, kalendras, lauro lapą ir aitriąją papriką sudėkite į antrą puodą. Užpilkite 2 l vandens ir užvirinkite. Sudėkite kiaulieną, pasūdykite ir virkite ant vidutinės ugnies maždaug 50 min. Susidariusias putas nugriebkite. Konservuotus kukurūzus nuvarvinkite, sudėkite į kiaulieną ir dar virkite 40 min.

Vištą išimkite, pašalinkite odą bei kaulus ir mėsą supjaustykite juostelėmis. Kiaulieną išimkite ir taip pat smulkiai supjaustykite. Svogūnus, česnakų skilteles, lauro lapus išgaudykite iš sultinio. Abu sultinius sumaišykite. Sudėkite mėsą, dar kartą trumpai pakaitinkite.

Pozole tiekiama mažuose sriubos dubenėliuose. Garnyro komponentai supjaustomi juostelėmis arba griežinėliais ir sudedami į lėkštes atskiromis krūvelėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!