25 receptų pagal "kreveciu"

Krevečių kokteilis

Krevečių kokteilis


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
400 g šaldytų krevečių
mažo ananaso
200 g grietinės
2 šaukštų majonezo
1–2 šaukštelių medaus
2 šaukštų smulkintų petražolių
citrinos sulčių
tabasko padažo
druskos, pipirų
gūželės salot
Gaminimas:

Krevetes atšildyti. Ananasą nulupti, perpjauti, išpjauti kietą vidurį. Dalis supjaustyti nedideliais gabaliukais.

Grietinę išmaišyti su majonezu, medumi ir petražolėmis. Pagardinti citrinos sultimis, tabasko padažu, druska, pipirais.

Krevetes nuplauti, nuvarvinti. Supilti padažą ir išmaišyti.  Salotas nuplauti, nusausinti ir suplėšyti gabaliukais.

Salotomis iškloti indelius, įdeti ananasų, krevečių su padažu. Patiekti papuošus petražolėmis, su balta prancūziška duona.
Tinka vartoti su:

..

Recepto vertinimas: 0

Krevečių sriuba

Krevečių sriuba


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
 200 g lukštentų krevečių
3 citrinosaitriosios paprikos
800 ml paruošto vištienos sultinio
šaukštelio cukraus
3 šaukštų apelsinų sulčių (iš pakelio)
tabasko padažo
4 šaukštelių šviežių kalendros lapelių
druskos, pipirų
Gaminimas:

Krevetes nuplauti ir nuvarvinti. Dvi citrinas nuplikyti karštu vandeniu ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Iš trečios išspausti sultis.

Aitriąją papriką perpjauti, išimti sėklas. Puseles nuplauti ir smulkiai sukapoti. Sudėti į sultinį, įpilti 400 ml vandens ir virinti 10 min.

Į puodą su sultiniu supilti citrinos bei apelsinų sultis. Įberti druskos, pipirų, šaukštelį cukraus, paskaninti tabasko padažu. Užvirinti.

Į sriubą sudėti krevetes ir pavirinti 10 min. Patiekti citrinų riekelėmis papuoštose lėkštėse užbarsčius šviežių kalendros lapelių. 

Šaltinis : iki.lt

..

Recepto vertinimas: 4

Keptos krevetės su česnaku

Keptos krevetės su česnaku


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:

Šviežių tigrinių krevečių 0,5 kg

Marinavimui:
Citrinų sulčių - 2 šaukštų
Alyvų aliejaus - 2 šaukštų
Trinto česnako - pagal skonį
Imbiero

Gaminimas:

Krevetes išdarinėkite - palikite tik uodegytes ir perpjaukite jas pusiau.
Ant krevečių užpilkite paruoštą marinatą.
Krevetes kepkite 3-5 min, palaistydami likusiu marinatu.
Raudonas krevetes pateikite karštas.

..

Recepto vertinimas: 1

Krevečių užkandėlė

Krevečių užkandėlė


Sudėtingumas: 1
Ingridientai:

100 gr.virtų nuluptų krevečių
Padažui: 1 šaukšto majonezo, 0,5 šaukšto kečupo, žiupsnelio druskos, baltųjų pipirų, maltos paprikos, 1šaukšto alyvuogių aliejaus, kelių lašelių citrinos sulčių, 1arbatinis šaukštelis greitinės

Gaminimas:

Tiesiog krevetes apipilti padažu ir leisti pabūti kelias minutes, jog įsigertų.Labai tinka vasarąÂ…

..

Recepto vertinimas: 0

Krevečių salotos "Morocco"

Krevečių salotos "Morocco"

Ingridientai:
Agurkas
4 kietai virti kiaušiniai
Raudonoji paprika
12-16 krevečių ( be kiautų) (virtos šaldytos)
Majonezas
Kečupas

Gaminimo būdas:

Agurką , papriką supjaustyti kubeliais. Krevetes atsildyt, nupilt vandenį. Majonezą su kečupu sumaišyt lygiomis dalimis. Kiaušinius supjaustyt. Visus paruoštus produktus sudėti į indą ir užpilti paruoštų padažu.
Skanaus!!..

Recepto vertinimas: 0

Krevečių pyragas

Krevečių pyragas


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:

Tešlai
250 ml (150 g) kvietinių miltų
100 g sviesto arba margarino
1,5 valgomojo šaukšto šalto vandens
½ žiupsnio druskos
½ arbatinio šaukštelio cukraus

Įdarui
300 g nuvalytų krevečių
4 kietai virti susmulkinti kiaušiniai
100 ml juostelėmis supjaustytų porų
200 ml grietinės
200 ml varškės
1-2 valgomieji šaukštai tarkuotų krienų
½ arbatinio šaukštelio druskos
½ arbatinio šaukštelio smulkiojo cukraus
410 ml želatinos

Papuošimui
100 g lukštentų krevečių
citrina
krapai

Gaminimas:

Sudėkite visas minėtas sudedamąsias dalis ir užmaišykite tešlą. Supilkite ją į riebalais išteptą kepimo formą. Palaikykite šaldytuve 30 min. Po to išimkite ir kepkite 200° temperatūroje apie 20 min. Leiskite atvėsti.

Išmirkykite želatinos lakštus šaltame vandenyje.

Įdarui gerai išplakite grietinę elektriniu mikseriu. Įmaišykite kesella, suberkite druską, cukrų.

Į masę įmaišykite krevetes, susmulkintą kiaušinį ir porą. Išmirkytą želatinos lakštą sudėkite į įdarą. Supilkite įdarą į dubenį. Patiekite su šviežiomis daržovėmis. Puikiai tiktų ir taurė atšaldyto balto vyno.

Šaltinis : http://www.dansukker.com

..

Recepto vertinimas: 0

Pietų amerikos kiaukutinių vežiagyvių salotos

Pietų amerikos kiaukutinių vežiagyvių salotos


Patiekalo šalis: Jungtinės Amerikos Valstijos
Sudėtingumas: 1
Ingridientai:

1 cikorija
200 g nuvalytų krevečių
200 g moliuskų
Be kiauto
Arba
400 g nuvalytų krevečių

Citrusinis padažas:
1 apelsino sultys,
1 cirtina su žieve
½ šaukštelio vanilinio cukraus
2 gabalėliai cukranendrįų cukraus
½ smulkinto raudonojo čili pipiro
2 šaukštas smulkiai
Supjaustyto laiškinio česnako
1 šaukštas aliejaus
½ šaukšto druskos
¼ šaukšto pipirų

Papuošimui:
2 šaukšteliai skrudintų
Kešių riešutų
2 šaukštai smulkiai supjaustyto
Laiškinio česnako

Gaminimas:

Vanilinis cukrus bei cukrus suberiamas į maždaug ¼ vaisių sulčių ir kaitinamas, kol ištirps. Puodas nuimamas nuo ugnies, supilamos likusios sultys. Padažas pagardinamas šviežiai sujaustytu čili pipiru, druska ir pipirais. Salotinė išklojama cikorijos lapais, ant jų sudedamos krevetės ir moliuskai. Supilamas citrusinis uždaras. Prieš patiekiant į stalą, patiekalas apibarstomas smulkintais laiškiniais česnakais bei kišju riešutais. Valgomas šiltas arba atšaldytas.

Tinka vartoti su:

Šaltinis : http://www.dansukker.com

..

Recepto vertinimas: 0

Ananasas įdarytas krevečių salotomis

Ananasas įdarytas krevečių salotomis


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
1 ananasas (apie 1,3 kg),
100g krabų lazdelių,
150g krevečių,
10g Voičesterio padažo,
100g majonezo,
120g kečupo,
150g pomidorų,
80g citrinos,
salotų lapų,
migdolų lapelių (lakštų),
įvairių prieskonių.
Gaminimas:
Ananasą supjaustykite į 5 lygius griežinėlius. Gražiai išpjauname vidų, palikdami sveiką žievelę. Krabų lazdeles ir išpjautą vidų supjaustome kubeliais. Sudedame krevetes. Majonezą sumaišome su kečiupu ir Voičesterio padažu. Visus salotų produktus sumaišome. Į lėkštę dedame salotų lapus, ant jų ananaso žiedą ir į vidų sudedame salotas. Apšlakstome citrinos sultimis. Nuimame pomidorų odelę ir labai smulkiai sukapojame. Susmulkintus pomidorus sudedame ant įdaro ir visą viršų prismaigstome migdolų lapeliais. 
..

Recepto vertinimas: 0

Ispaniškosios krevečių salotos

Ispaniškosios krevečių salotos


Patiekalo šalis: Ispanija
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1.500g. vidutinio didumo virtų krevečių;
2.2 dideli apelsinai;
mažas salotų ryšulėlis, nedidelis smulkiai supjaustytas svogūnas;
3.2 šaukštai raudonojo vyno acto;
4.1/4 stiklinės alyvų aliejaus;
5.1/2 šaukštelio smulkiai sutarkuotų apelsino žeivelių
sugrūsta česnako skiltelė
Gaminimas:
Nulupkite krevetes, uodegas palikite sveikas. Pašalinkite žarnyną. Nuo apelsinų galų iki minkštimo nupjaukite žievelę. Aštriu mažu peiliu, rankose sukdami apelsiną, nupjaukite žievelę (pjaukite tokio storumo žievelę, kad kartu pašalintumėte ir baltą minkštą posluoksnį, truputį žeivelės palikite - paskui ją sutarkuokite). Apelsinus suskirstykite skiltelėmis. Nuplaukite ir nuspaskite salotas. Jų lapus išdėliokite ant atskirų lėkštučių ar didelės lėkštės. Tada sukraukite krevetes, apelsinų skilteles ir svogūnų griežinėlius. Actą, alyvų aliejų supilkite, apelsino žievelę ir česnaką suberkite į mažą užsukamą stiklainį ir stipriai pakratykite. Užpilkite pavilgu salotas ir tuojau pat duokite į stalą su paskrudinta duona.
..

Recepto vertinimas: 0

Agurkų ir krevečių salotos

Agurkų ir krevečių salotos


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1.1 ilgas agurkas
druskos
2.375g vidutinio didumo šviežių krevečių
3.1/4 stiklinės ryžių acto
šaukštas rafinuoto cukraus pudros
4.1/4 šaukštelio sojų padažo
5.1/4 šaukštelio smulkiai tarkuoto šviežio imbiero
šaukštas pakepintų sezamo sėklų
Gaminimas:

Agurką, perpjaukite pusiau ir šaukšteliu pašalinkite sėklas. Supjaustykite plonais griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite 5 minutėms. Agurkus atsargiai nuspauskite. Krevetes sudėkite į verdančio pasūdyto vandens prikaistuvį ir pavirinkite 2 minutes arba tol, kol krevetės bus gatavos. Nuvarvinkite ir sumeskite į šaltą vandenį. Tegu krevetės ataušta, nulupkite ir pašalinkite žarnyną. Į didelį dubenį supilkite actą, sojų padažą, suberkite cukrų, imbierą ir maišykite tol, kol cukrus ištirps. Sudėkite aporotas krevetes, agurkus ir palikite 1 valandai. Krevetes ir kitas sudedamąsias dalis supilkite į koštuvą ir nuvarvinkite. Sudėkite į lėkštę ir apibarstykite sezamo sėklomis

..

Recepto vertinimas: 0

Krevečių salotos

Krevečių salotos

Ingridientai:
250 g virtų ryžių,
1 didelis pomidoras,
1 mažas svogūnas,
1/2 raudonos saldžiosios paprikos,
300 g šaldytų virtų krevečių.

Padažui:
50 g alyvų aliejaus,
2 šaukštai raudonojo vyno acto,
1,5 arbatinio šaukštelio druskos,
1/8 arbatinio šaukštelio sausų garstyčių
Gaminimas
Išverdame ryžius ir atšaldome. Didesniame inde suplakame aliejų, actą, druską ir garstyčias. Į paruoštą padažą sudedame kubeliais supjaustytus pomidorus, sukapotą svogūną ir papriką. Viską sumaišome. Po to suberiame ryžius ir paruoštas krevetes. Uždengiame ir 2 val. palaikome šaldytuve. ..

Recepto vertinimas: 1

Tigrinių krevečių šašlykai

Tigrinių krevečių šašlykai

Ingridientai:
120 g tigrinių krevečių,
2 česnako skiltelės,
1 raudona aitrioji paprika,
kiniškų prieskonių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 laimo sulčių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Gaminimas
Česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome. Aitriąją papriką išvalome ir supjaustome taip pat.

Plokščiame nemetaliniame inde sumaišome česnaką, aitriąją papriką, prieskonius, alyvuogių aliejų ir laimo sultis. Pasūdome, pagardiname pipirais. Sudedame krevetes. Sumaišome ir pridengę marinuojame šaldytuve apie valandą.

8 medinius iešmelius mirkome šaltame vandenyje 20 minučių. Ant kiekvieno iešmelio susmeigiame po 4 krevetes. Kepame karščiausiu režimu įkaitintame grilyje po 2-3 minutes iš abiejų pusių, pašlakstydami marinatu. ..

Recepto vertinimas: 0

Krevetės su česnaku

Krevetės su česnaku

Ingridientai:
800g. didelių krevečių,
5 skiltelės česnako,
1 citrina,
2/3 stiklinės aliejaus,
druska,
pipirai.
Gaminimas
Česnaką sutrinti ir sumaišyti su aliejumi. Supilti citrinos sultis, įberti druskos ir pipirų. Ant krevečių užpilti marinatą ir 2 val. įdėti į šaldytuvą. Išėmus suverti ant virbų ir sudėti ant grotelių. Kepti apie 3 min. iš abiejų pusių. ..

Recepto vertinimas: 0

Omarų ir avokadų salotos

Omarų ir avokadų salotos

Ingridientai:
1 avokada, 1 mangas,
100 g razinų, 1 gūžė salotų,
2 svogūnai, 4 šaukštai vyninio acto,
maltų raudonųjų aitriųjų pipirų,
6 šaukštai alyvuogių aliejaus,
8 omarai (uodegos) arba 80 g šviežių krevečių,
1 citrina, bazilikas,
raudonėlis, druska.
Gaminimas
Avokadą nulupti, perpjauti pusiau ir išimti kauliukus. Minkštimą supjaustyti razinos didumo kubeliais, apšlakstyti citrinos sultimis. Mangą taip pat nulupti, išimti kauliuką, supjaustyti kubeliais. Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūną, sumaišyti jį su avokada ir mangu, įdėti razinas.

Salotas gerai nuplauti, atskirti lapus ir išdėlioti juos ant salotinės dugno. Pagaminti kremo pavidalo padažą iš acto, druskos, raudonėlio, pipirų ir augalinio aliejaus, gerai išmaišyti. Nuplauti baziliko lapelius, supjaustyti plonomis juostelėmis ir sudėti į padažą. Šiuo padažu aplieti iš vaisių ir daržovių pagamintas salotas. Virti omarų uodegas (apie 8 minutes, virimo laikas priklauso nuo jų dydžio), išimti iš vandens, nulupti. Minkštimą supjaustyti nedideliais gabaliukais, juos sudėti į paruoštas salotas, viską išmaišyti ir išdėlioti ant salotų lapų. Prie šių salotų galima patiekti ir šviežiai pagamintas tortiljas.

Pastabos:
vietoje omarų galima paimti 80 g šviežių krevečių, išvirti pasūdytame vandenyje ir sumaišyti su salotomis. ..

Recepto vertinimas: 0

Krevečių, ananasų ir cukinijų salotos

Krevečių, ananasų ir cukinijų salotos

Ingridientai:
0,5 kg šaldytų krevečių,
1 indelis konservuotų ananasų,
1 nedidelė cukinija,
50 g. kokoso drožlių,
50 g. smulkiai supjaustytų žalių svogūnų laiškų.

Padažui:
1 indelis natūralaus jogurto,
2 šaukštai medaus,
0,5 arbatinio šaukštelio kario miltelių,
0,5 arbatinio šaukštelio druskos.
Gaminimas
Krevetes atšildome, perpilame šaltu vandeniu ir nuvarviname. Cukiniją perpjauname per pusę ir supjaustome plonais griežinėliais. Konservuotus ananasus nusunkiame. Viską sudedame į salotinę, suberiame smulkiai supjaustytus žalių svogūnų laiškus, kokosų drožles ir išmaišome. Padažui skirtus produktus sumaišome ir 1 val. palaikome šaldytuve. Salotas užpilame atšaldytu padažu ir tiekiame į stalą. ..

Recepto vertinimas: 0

Užkandinis tortas (Jūratės)

Užkandinis tortas (Jūratės)

Ingridientai:
Tešlai:
500g miltų,
30g mielių,
stiklinė pieno,
kiaušinis,
80g sviesto,
truputis druskos,
cukraus.

Aptepams:
100g ryžių,
stiklinė pieno,
krevečių,
200g majonezo,
truputis druskos ir cukraus,
300-400g sviesto,
1-2 dėžutės šprotų,
500g obuolių,
citrinos sulčių šlakelis.
Gaminimas
1. Paruošti mielinę tešlą. Mieles, užpylus trupučiu pieno, išmaišyti. Įberti truputį miltų ir pastatyti šiltai, kad tūris padidėtų 3 kartus. Tada į dubenį susijoti miltus, supilti pieną, paruoštas mieles, ištirpiną sviestą bei kitus priedus ir minkyti, kol tešla nebelips prie rankų. Uždengti ir leisti dar pakilti. Po to dėti į riebalais pateptą torto formą ir iškepti. Atvėsusį kepinį perpjauti į 2-3 sluoksnius.

2. Ryžius apvirti piene įbėrus cukraus, druskos. Svarbu nepervirti, bet leisti išbrinkti ir suminkštėti. Kai bus minkšti, perlieti šaltu vandeniu. Suberti į dubenėlį, sudėti smulkintas krevetes ir, užpylus majonezu, atsargiai išmaišyti. Jei reikia, pagardinti druska, cukrumi.

3. Sviestą išsukti iki purumo, sudėti smulkintus šprotus (kelis palikti papuošimui). Sviestą ir šprotus gerai išsukti.

4. Obuolius, išėmus sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis. Apvirinti 2-3min truputį pasaldintame ir citrinos sultimis parūgštintame vandenyje.

5. Formuoti tortą. Jei kepinys padalintas į 2 sluoksnius, tai pagrindą storai patepti sviesto ir šprotų aptepu, ant jo vienodai išdėlioti pusę obuolio skiltelių. Ant viršaus uždėti antrą kepinio sluoksnį. Viršų apdėti ryžių mase ir puošti obuolių skiltelėmis, šprotais. Torto šonus aptepti viena ar kita mase ir puošti obuolių skiltelėmis.

Jei yra 3 torto sluoksniai, tai pagrindą tepti sviesto ir šprotų mase, išdėlioti obuolių skilteles, uždėti antrą kepinio sluoksnį ir tepti ryžių ir krevečių masę. Ant viršutinio sluoksnio vėl tepti šprotų masę ir išdėlioti obuolių skilteles, puošti šprotais.

Tokiais aptepais galima pertepti ir pirktos juodos ar baltos duonos riekes arba tešlą galima naudoti ir pirktą parduotuvėje ..

Recepto vertinimas: 0

Krevetės su pomidorų pagardais

Krevetės su pomidorų pagardais

Ingridientai:
1,2 kg pomidorų,
druskos,
1 česnako skiltelė,
1 raudonasis svogūnas,
20 g imbierų,
1 citrinžolės stiebas,
4 žaliųjų citrinų lapeliai arba 1 žaliosios citrinos tarkuotos žievelės,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
ketvirtis aitriosios paprikos,
šaukštas cukraus,
12 didžiųjų krevečių (be galvų),
pipirų,
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus,
petražolių, bazilikų.
Gaminimas
Pomidorus pusei minutės sudėti į verdantį vandenį. Išgriebti, perlieti šaltu vandeniu, nulupti odeles, supjaustyti į keturias dalis ir išimti sėklalizdžius. Sėklalizdžius šiek tiek pasūdyti ir sudėti į sietą, kad išsiskirtų sultys. Pomidorų ketvirčius smulkiai supjaustyti (kubeliais arba juostelėmis].

Svogūną ir česnaką nulupti, susmulkinti. Imbierus nuskusti, labai smulkiai supjaustyti. Citrinžolę perpjauti pusiau išilgai, kruopščiai nuplauti šiltu vandeniu, kaip ir žaliųjų citrinų lapelius.

Alyvuogių aliejų įkaitinti keptuvėje, pakepinti svogūną, kol taps skaidrus. Suberti česnaką, imbierus. Jei norima - susmulkintą aitriąją papriką. Dar šiek tiek pakepinti. Suberti pomidorus, citrinžolę ir citrinų lapelius arba žievelę, pakaitinti penkias minutes. Paskaninti druska, žiupsneliu cukraus. Nuimtą nuo viryklės padažą pusę valandos palikti pastovėti. Tada išgriebti citrinžolę ir citrinų lapelius.
Krevetes išlukštenti iki uodegos, įpjauti apatinę krevečių dalį ir išimti juodos spalvos turinį. Krevetes pabarstyti druska, pipirais. Keptuvėje įkaitinti saulėgrąžų aliejų ir apkepinti jas iš abiejų pusių po dvi minutes. Krevečių vidus turėtų būti skaidrus.

Po du šaukštus padažo ir pomidorų sulčių dėti į mažas lėkšteles ar dubenėlius, o ant viršaus - po vieną krevetę. Puošti petražolių arba bazilikų lapeliais.

Skaniausios - ką tik iškeptos krevetės, tačiau galima jas paruošti svečiams dar neatėjus ir patiekti kambario temperatūros. ..

Recepto vertinimas: 0

Spagečiai su krevetėmis

Spagečiai su krevetėmis

Ingridientai:
4-6 porcijos:
1,5 kg kiaulinių krevečių, galima naudoti paprastąsias krevetes arba langustus,
Druska, 3 skiltelės smulkinto česnako,
6 valgomieji šaukštai šviesto, supjaustyti gabaliukais,
60ml sauso baltojo vyno,
500g spagečių,
2 valgomieji šaukštai smulkiai kapotų petražolių.
Gaminimas
Nuplaukite krevetes ir išimkite akis. Įkirpkite jų pilvukus virtuvinėmis žirklėmis. Arbatiniu šaukšteliu išimkite jų mėsytę. Sudėkite į didelį indą ir atidėkite į šalį.

Į didelį puodą įpilkite šalto vandens, pasūdykite ir sudėkite krevečių kiautus. Pavirkite juos 20 minučių, nukoškite sultinį.

Į didelę keptuvę įdėkite 2 šaukštus sviesto ir pakepinkite česnaką 1-2 minutes. Sudėkite krevečių mėsą ir patroškinkite 5 minutes. Tada į keptuvę supilkite vyną, pagardinkite druska ir nuimkite nuo ugnies.

Krevečių kiautų sultinyje išvirkite spagečius, virkite apie 12 minučių, kad jie liktų apykiečiai. Nukoškite, pasilikite 2 valgomuosius šaukštus nuoviro. Sudėkite spagečius ir įpilkite 2 paliktus šaukštus nuoviro į keptuvę. Įdėkite likusius 4 šaukštus sviesto ir leiskite jam ištirpti. Pabarstykite petražolėmis ir patiekite į stalą. ..

Recepto vertinimas: 0

Krevečių salotos (Jūratės)

Krevečių salotos (Jūratės)

Ingridientai:
240g nuluptų krevečių,
30g raudonosios paprikos,
60g šviežio agurko,
skiltelė česnako,
2 griežinėliai citrinos,
smulkintų krapų.

Padažui:
4v.š. alyvų aliejaus,
1a.š. garstyčių,
maltos paprikos miltelių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Gaminimas
Padažui skirtus produktus gerai išmaišyti. Papriką ir agurką supjaustyti kubeliais, sudėti krevetes, išspausti česnaką, išmaišyti su padažu ir krapais, pamarinuoti kelias valandas šaldytuve. Prieš patiekiant papuošti citrinomis. ..

Recepto vertinimas: 0

Ananasas, įdarytas krevečių salotomis

Ananasas, įdarytas krevečių salotomis

Ingridientai:
1 ananasas (apie 1,3kg.),
100 g. krabų lazdelių,
150 g. krevečių,
10 g. vorčesterio padažo,
100g. majonezo,
120g. kečupo,
150g. pomidorų,
80 g. citrinos,
salotų lapų,
migdolų lapelių,
įvairių prieskonių pagal skonį.
Gaminimas
Ananasą supjaustykite į 5 lygius griežinėlius. Gražiai išpjauname vidų, palikdami sveiką žievelę. Krabų lazdeles ir išpjautą vidų supjaustome kubeliais. Sudedame krevetes. Majonezą sumaišome su kečupu ir vorčesterio padažu. Visus salotų produktus sumaišome. Į lėkštę dedame salotų lapus, ant jų ananaso žiedą ir į vidų sudedame salotas. Apšlakstome citrinos sultimis. Nuimame pomidorų odelę ir labai smaulkiai sukapojame. Susmulkintus pomidorus sudedame ant įdaro ir visą viršų prismaigstome migdolų lapeliais. ..

Recepto vertinimas: 0

Krevečių salotos su obuoliais

Krevečių salotos su obuoliais

Ingridientai:
4 porcijos:
200g. šaldytų krevečių,
2 obuoliai (300g.),
4 lapkotinio saliero stiebai,
cikorijos su gužele,
50g. migdolų.

Papuošimui:
kelios krapų šakelės.

Padažui:
5 šaukštai majonezo,
šaukštas medaus,
2 šaukštai kefyro,
druskos, pipirų.
Gaminimas
Paruošti padažą: majonezą sumaišyti su medumi ir kefyru, pasūdyti, įberti prieskonių ir išmaišyti. Krevetes suberti į sietelį. Kai atšils, perpilti šaltu vandeniu. Obuolius supjaustyti kūbeliais, salierus - griežinėliais, cikoriją - juostelėmis. Migdolus smulkiai sukapoti. Visus produktus sumaišyti ir užpilti padažu. ..

Recepto vertinimas: 0

Krevečių sriuba tailandietiškai

Krevečių sriuba tailandietiškai

Ingridientai:
450 g. karališkų krevečių,
1 l. vištienos sultinio,
citrinžolės,
225 g. konservuotų grybų,
45 ml. žuvies padažo,
50 ml. citrinos sulčių,
keletas svogūno laiškų,
4 čili pipiriukai,
druskos pagal skonį.
Gaminimas
Puode paruošti vištienos sultinį, sudėti krevetes, citrinžolių, šiaudeliais supjaustytus grybus, žuvies padažą, citrinos sultis, smulkintus čili, pagardinti druska. Visus produktus kelias minutes pavirti. Papuošti pjaustytais svogūnų laiškais. ..

Recepto vertinimas: 0

Rūgšti krevečių sriuba su citrinžole (Tom Yum Kung) (foto)

Rūgšti krevečių sriuba su citrinžole (Tom Yum Kung) (foto)

Ingridientai:
6 porcijoms:

300 g karališkų krevečių (vietoj jų galima naudoti žuvį ar vištieną),
2 citrinžolės stiebai, supjaustyti mažais gabaliukais,
10 plėšytų kaffir žaliosios citrinos (arba paprastos žaliosios citrinos) lapų,
5 kalendros šaknys,
keli šviežių kalendrų lapai,
150 g plonai pjaustytų pievagrybių,
5 g Tailando čili pipirų,
2 šaukštai žuvies padažo,
1 arb. š. druskos,
3 šaukšteliai žaliosios citrinos sulčių,
4 stiklinės vištienos sultinio.
Gaminimas
Krevetės išlukštenamos, paliekant tik paskutinį kiauto narelį ir uodegėlę, bei gerai išvalomos. Sultinys užverdamas, į jį sudedamos citrinžolės stiebai, žaliosios citrinos lapai, kalendros šaknys ir grybai. Tuomet suberiamos krevetės. Verdama kol krevetės kiek suminkštės. Tuomet sriuba nukeliama nuo ugnies, supilamos citrinų sultys, įdedama druskos, čili pipirų, šviežios kalendros lapų. Sriubai rūgštumą suteikia žaliųjų citrinų sultys, o aštrumą- čili pipirai, todėl jei norite švelnesnės sriubos, šių ingredientų į patiekalą dėkite kiek mažiau. ..

Recepto vertinimas: 4

ANANASAS, ĮDARYTAS KREVEČIŲ SALOTOMIS

ANANASAS, ĮDARYTAS KREVEČIŲ SALOTOMIS

Ingridientai:
1ananasas (apie 1,3 kg)
100g krabų lazdelių
150g krevečių
10g Voičesterio padažo
100g majonezo
120g kečiupo
150g pomidorų
80g citrinos
salotų lapų
migdolų lapelių (lakštų)
įvairių prieskonių

Gaminimas
Ananasą supjaustykite į 5 lygius griežinėlius. Gražiai išpjauname vidų, palikdami sveiką žievelę. Krabų lazdeles ir išpjautą vidų supjaustome kubeliais. Sudedame krevetes. Majonezą sumaišome su kečiupu ir Voičesterio padažu. Visus salotų produktus sumaišome. Į lėkštę dedame salotų lapus, ant jų ananaso žiedą ir į vidų sudedame salotas. Apšlakstome citrinos sultimis. Nuimame pomidorų odelę ir labai smulkiai sukapojame. Susmulkintus pomidorus sudedame ant įįdaro ir visąą viršų prismaigstome migdolų lapeliais...

Recepto vertinimas: 0

KREVEČIŲ SALOTOS SU OBUOLIAIS

KREVEČIŲ SALOTOS SU OBUOLIAIS

Ingridientai:
(4 porcijos)

200 g šaldytų krevečių
2 obuoliai (300 g )
4 lapkotinio saliero stiebai
cikorijos gūželė
50 g migdolų
papuošimui - kelios krapų šakelės
Padažui:
5 šaukštai majonezo
šaukštas medaus
2 šaukštai kefyro
druskos, pipirų

Gaminimas
Paruošti padažą: majonezą sumaišyti su medumi ir kefyru, pasūdyti, įberti prieskonių ir išmaišyti.
Kreveles suberti į sietelį. Kai atšils, perpilti šaltu vandeniu. Obuolius supjaustyti kubeliais, salierus - grėžinėliais, cikoriją - juostelėmis. Migdolus smulkiai sukapoti. Visus produktus sumaišyti ir užpilti padažu.
..

Recepto vertinimas: 0