Biskvitinis vyniotinis

Ingridientai:
Reikia:
Sviesto skardai tepti;
4 kiaušinių;
4 šaukštai karšto vandens;
100 g cukraus;
žiupsnelis druskos;
60 g miltų;
40 g krakmolo;
1 šaukštelis kepimo miltelių.
Kepti 230 C orkaitėje.
Gaminimas
1. Skardą ištepti sviestu, iškolioti pergamentiniu popieriumi, sutepti sviestu.
2. Kiaušinius išplakti su vandeniu, cukrumi ir druska iki baltų putų.
3. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišyti, persijoti, suberti į kiaušinių plakinį ir atsargiai išmaišyti. Tešlą supilti į paruoštą skardą ir išlyginti. Kepti vidurinėjė karštos orkaitės lentynoje.
4. Sudrėkintą arba cukrumi pabarstytą rankšluostuką patiesti ant medinės lentutės ir padėti iškepusįį biskvitąą. Uogų džžiamu arba tirššta žželia galima sutepti dar ššiįįįįltąą biskviąąą;tą.suvynioti.
5. Plakta grietinėle arba sviestiniu krežžžmu galima apteptiššššš tik atvėėsusį biskvitą! Kepinį palikti ataušti pridengtą drėėgnu rankšluostuku, kad vyniojamas biskviųtas nesutruktų.
6. Biskvitinį vyėėėėniotinį pabarstyti cukrumi, puošti plaktos grietinėlės ar sviestinio kremo roželėmis, šviežiomis uogomis, šokolado drožlėmis.
SKANAUS!! (Erika)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!