Burokėlių apkepas su krienų padažu

Ingridientai:
3 virti burokėliai;
2 svogūnai;
500 ml raugintų kopūstų;
1 stiklinė virtų pupelių;
200-300 g virtos mėsos;
2 stiklinės grietinės;
1 stiklinė krienų;
50 g sviesto;
Druska ir pipirai;
Aliejaus.
Gaminimas
Keptuvėje su sviestu pakepiname krienus, įdedame truputį druskos, pipirų, po to sudedame grietinę ir pakaitiname 5 min. Susmulkiname svogūnus ir virtą mėsą. Burokėlius sutarkuojame. Kopūstus truputį patroškiname. Keptuvėje su aliejumi apkepame svogūnus, po to sudedame burokėlius. Kai burokėliai apkepa, įdedame troškintus kopūstus, susmulkintą mėsą, virtas pupeles ir pakepame. Užpilame paruoštu krienų padažu ir išmaišome. Gautą masę sudedame į kepimo indą ir kepame orkaitėje 30 min.

Pastaba: jeigu krienai be rūgšties, tada gaminant padažą reikia įpilti 2-3 valg. š. obuolių acto arba kitokios rūgšties.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!