Obuolių ir varškės pyragas
Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
Tešla
15 sausainių
2 valgomieji šaukštai cukraus
50 g sviesto arba margarino
Pirmajam įdaro sluoksniui
4 rūgštoki obuoliai
4 valgomieji šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas cinamono
25 g sviesto arba margarino
Antrajam įdaro sluoksniui
1 pakelis (250 g) varškės
200 ml grietinėlės
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
Papuošimui
150 ml grietinėlės
laimo vaisiaus arba citrinos
1. Sutrinkite sausainius ir ištirpinkite riebalus. Sumaišykite sutrintus sausainius, riebalus ir cukrų. Tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu.
2. Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos riebaluose kartu su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės. Sudėkite obuolius į formą su sausainių mase.
3. Suplakite grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite. Supilkite masę ant obuolių ir padėkite šaltai.
4. Suplakite grietinėlę. Nuimkite formos kraštą ir papuoškite grietinėle pyrago viršų. Galite apipabarstyti tarkuota laimo vaisiaus ar citrinos žievele.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!