Sekmadienio rageliai

Ingridientai:
16 ragelių:

Tešlai:

42 g kubelis mielių;
250 ml drungno pieno;
500 g miltų;
1 arb. š. druskos;
40 g sviesto;
Miltų lentai pabarstyti;
Sviesto skardai ištepti.

Aptepimui:

1 trynys;
1 valg. š. pieno.
Gaminimas
Mieles sutrupinti ir ištirpinti piene. Dubenėlyje iki vientisos konsistencijos sumaišyti tirpintas mieles, miltus, druską ir sviestą. Tešlą uždengti ir laikyti šiltoje vietoje, kol ji pakils dvigubai. Paskui dar kartą gerai išminkyti ant miltais pabarstytos lentos ar stalo. Suformuoti 16 vienodo dydžio rutuliukų. Iš kiekvieno rutuliuko padaryti ovalo formos paplotėlį. Juos susukti pradedant nuo trumpesnės kraštinės. Sukant tešlą iš abiejų pusių spausti į išorę, kad kepinys įgautų reikiamą formą.

Skardą ištepti sviestu. Ant jos dėti šiek tiek pariestus ragelius ir palaikyti 15 min., kad pakiltų. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Trynį suplakti su pienu. Šiuo mišiniu aptepti ragelius ir kepti 15-20 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

giega 2009-07-12 14:25:37
skanumelis;)p