Šokoladiniai pyragaičiai su vaniliniais ledais

Ingridientai:
500 g minkštų vanilinių ledų,
90 g sviesto,
150 g sutrupinto juodojo šokolado,
150 g rudojo cukraus,
2 lengvai suplakti kiaušiniai,
75 g paprastų kvietinių miltų,
60 ml tirštos grietinėlės,
50 g kapotų graikinių riešutų,
Šviežių aviečių, papuošti.

Padažas:
125 g trupinto juodojo šokolado,
125 ml tirštos grietinėlės,
1 šaukštas rudojo cukraus,
2 šaukštai kavos likerio,
2 šaukšteliai tirpios kavos.
Gaminimas
Išklokite 23 cm skersmens kvadratinę skardą aliuminine folija. Tolygiai išklokite skardos dugną ledais. Uždenkite ir atšaldykite.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu 23 cm kvadratinę kepimo skardą. Ištirpinkite šokoladą ir sviestą prikaistuvyje dvigubu dugnu virš lėtai verdančio vandens. Suberkite cukrų ir gerai sumaišykite. Šiek tiek atvėsinkite. Įmaišykite kiaušinius, miltus, grietinėlę ir graikinius riešutus. Sukrėskite tešlą į paruoštą skardą. Kepkite, kol iškeps, apie 35 minutes. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

Padažas: Ištirpinkite šokoladą kartu su grietinėle, cukrumi ir kava prikaistuvyje dvigubu dugnu virš lėtai verdančios ugnies. Nukelkite nuo ugnies, kai masė taps vientisa. Įmaišykite likerio. Apšlakstykite padažu 8-10 lėkščių, kuriose patieksite gardėsį. Supjaustykite kepinį ir ledus maždaug tokio pat dydžio kvadratėliais. Ant kiekvienos lėkštės įdėkite po griežinėlį kepinio. Ant viršaus uždėkite ledų griežinėlį. Uždėkite dar po sluoksnį kepinio ir ledų. Dar kartą apšlakstykite padažu. Papuoškite avietėmis ir patiekite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!