Šokoladinis pyragas su apelsinų šerbetu

Ingridientai:
Pyragui:
150 g šokolado (geriausiai apelsinų skonio),
200 g šokolado skonio cukraus miltelių,
150 g nesūdyto sviesto,
4 kiaušiniai,
1 valgomasis šaukštas cukraus miltelių.

Apelsinų šerbetui:
150 ml. vandens,
75 g. smulkiojo cukraus,
500 ml. apelsinų sulčių,
1 citrina.
Gaminimas
Pyrago gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 170° temperatūros. Karšto vandens vonelėje ištirpdykite šokoladą, įmaisykite šokolado skonio cukraus miltelius ir sviestą. Sudėkite kiaušinių trynius ir plakite, kol masė sutirštės. Nuėmę nuo ugnies gautą masę maišykite tol, kol ji atvės ir taps vienalytė. Baltymus ir cukraus miltelius išplakite iki purumo ir įmaisykite į šokoladinę masę. Sukrėskite tešlą į apvalią sviestu išteptą formą (apie 23 cm). Kepkite 170° temperatūroje 30-40 min.

Ledų ruošimas:
Užvirinkite vandenį su cukrumi. Tada užvirinkite apelsinų sultis, nugriebkite putas ir per pusę sumažinkite ugnį. Cukraus tirpalą sumaišykite su apelsinų sultimis, paskaninkite citrinų sultimis. Perkoštą mišinį užšaldykite ledų aparate arba šaldiklyje. Retkarčiais pamaišykite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!