Špinatų salotos su braškėmis

Ingridientai:
250 g šviežių špinatų,
500 g braškių.

Padažui:
1/2 nedidelio svogūno,
3 šaukštai cukraus,
3 šaukštai šalto virinto vandens,
2 šaukštai baltojo vyno acto,
1/2 šaukšto garstyčių miltelių,
50 g aliejaus.

Gaminimas
Špinatus nuplauname, atskiriame kotelius, lapus nuvarviname. Lapus (jeigu jie dideli - suplėšome) sudedame į dubenį. Braškes nuplauname, perpjauname pusiau ir uždedame ant špinatų. Į mažą dubenėlį suberiame sukapotą svogūną, cukrų, garstyčių miltelius, supilame vandenį, actą ir išmaišome. Po to pamažu įplakame aliejų, padažą gerai išsukame. Paruoštu padažu apšlakstome salotas ir tiekiame.

Pastabos:
Į salotas galima Įmaišyti susmulkintos virtos vištienos arba kalakutienos.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!