Tiršta grybų sriuba II


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
200 g šviežių baravykų arba rudmėsių,
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltų,
0,5 svogūno,
0,5 morkos,
0,5 petražolės arba gabalėlis saliero,
1 l vandens,
druskos,
1 šaukštas grietinės arba 1kiaušinio trynys,
4 šaukštai pieno.
Garnyrui:
2 šaukštai apkepintų kvietinės duonos kubelių arba virtų ryžių.
Gaminimas:
Grybus smulkiai sukapoti, prieskonines daržoves supjaustyti plonais griežinėliais ir ištroškinti riebaluose. Jei reikia, įpilti šiek tiek vandens arba sultinio. baigiant troškinti, pridėti miltų, vandens ir viską dar pavirinti. Tada sriubos tirščius pertrinti pro sietą arba sumalti mėsmale su tankiu sieteliu, sudėti į sriubą, dar užvirti, pasūdyti.
Sriubą užbalinti pienu atskiesta grietine arba kiaušinio tryniu. Į lėkštes įberti biriai virtų ryžių arba apkepintos kvietinės duonos kubelių ir užpilti sriuba. Vietoj ryžių ir skrebučių į sriubą galima dėti ir trapių sūrių arba su sūriu keptų sausainių. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!