Migdolinis pyragas „Bitės įgėlimas“

Ingridientai:
500 g miltų;
42 g kubelis šviežių mielių;
Apie 1 l pieno;
325 g cukraus;
200 g sviesto;
Druskos;
1 kiaušinis;
1 pak. vanilinio cukraus;
200 g plokštelėmis pjaustytų migdolų;
1 pak. grietinėlės ir migdolų pudingo miltelių;
125 ml grietinėlės.
Gaminimas
Miltus persijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį supilti mieles. 250 ml pieno pašildyti. Iš mielių su dalimi pašildyto pieno ir žiupsneliu cukraus paruošti įmaišalą. Jį uždengti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje.

100 g sviesto ištirpinti likusiame šiltame piene, sumaišyti su 80 g cukraus, žiupsneliu druskos bei išplaktu kiaušiniu ir užmaišyti vientisą masę, ją sumaišyti su paruoštu įmaišalu. Tešlą apie 30 min. laikyti uždengtą šiltoje vietoje, kad iškiltų.

Įdarui sviestą, 200 g cukraus, vanilinį cukrų bei migdolų plokšteles ant mažos ugnies pakaitinti keptuvėje. Cukrus turi virsti karamele. Įmaišyti 4 šaukštus pieno ir viską ataušinti. Mielinę tešlą iškočioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant jos tepti migdolų masę ir dar 15 min. palaikyti, kad pakiltų. Dėti į iš anksto iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 30 min.

Migdolų ir grietinėlės pudingą paruošti su 500 ml pieno, likusiu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Pudingą ataušinti. Grietinėlę išplakti iki standžios konsistencijos ir sumaišyti su pudingu. Pyragą padalyti į dvi dalis. Apatinę dalį aptepti pudingo mase ir uždėti viršutinę. Supjaustyti gabalėliais ir patiekti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!