Duonkukulių sriuba

Ingridientai:
6 bulvės,
1/2kg duonos tešlos,
100 g rūkytų lašiniukų,
1 svogūnas,
1 stiklinė grietinės,
druskos,
2l. vandens.
Gaminimas
Nuskustos bulvės supjaustomos ir verdamos pasūdytame vandenyje. Joms suminkštėjus, sudedami iš duonos tešlos padaryti kukuliai (apskriti, suploti, maždaug 3 cm skersmens). Keptuvėje paspirginami smulkiai supjaustyti lašiniukai su svogūnais ir, duonkukuliams išvirus, supilami į sriubą. Prieš valgant užbalinama grietine. Duonkukulių sriuba verdama, kai kepama duona. Suvalkiečiai ją valgo pietums, kai kuriose vietose — pusryčiams.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!