25 rezultatų ieškant "krienai"

Menkė, troškinta su krienais grietinėlėje

Keptuvą ištepkite sviestu, pabarstykite tarkuotų krienų, dėkite žalios žuvies gabalus ir vėl pabarstykite krienų. Taip sudėkite 2 – 3 eiles. Į sultinį įpilkite truputį acto, druskos, užpilkite juo žuvį ir troškinkite uždengtame inde 1 valandą. Atsargiai nupilkite dalį sultinio..

Recepto vertinimas: 0

Paršiukas su krienais

Išvalytą ir išplautą kiaulieną suvyniokite į pergamentinį popierių, užriškite virvute. Dėkite į didelį puodą, padardinkite druska, sudėkite prieskonines ar kitokias turimas daržoves ir virkite apie 1 valandą. Išvirę ataušinkite tame pačiame vandenyje, tada išimkite, kiaulieną..

Recepto vertinimas: 0

Šalta žuvis su daržovėmis ir krienais

Žuvį išvirkite, ataušinkite tame pačiame vandenyje, kuriame išvirė. Išimkite, gerai nuvarvinkite. Paimkite pailgą pusdubenį, viename jo šone krūvelėmis sukraukite virtas, smulkintas morkas, bulves, taip pat agurkus ir pomidorus, kitame šone – žuvį. Papuoškite kapotais žalumynais,..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies apkepas su krienais

Krienus sumaišyti su pomidorų tyre, pipirais, druska. Žuvį supjaustyti, šiuo mišiniu aptepti ir dėti į margarinu išteptą indą. Ant viršaus sudėti supjaustytus agurkus, pakepintus svogūnus. Kepti orkaitėje 20 minučių. Prieš patiekiant apibarstyti petražolės lapeliais. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena su krienais

Mėsą užvirinti, sudėti druską, petražolės šaknį. Išvirusią mėsą supjaustyti. Pagaminti padažą: ištirpinti sviestą, jame pakepinti miltus, įpilti sultinio ir 5 minutes pavirti. Tada įdėti grietinės, paskaninti krienais, druska ir cukrumi. Padažu apipilti mėsą bei patiekti su ..

Recepto vertinimas: 0

Grybų padažas su krienais

Grybus sukapoti arba supjaustyti plonomis juostelėmis, grietinę išplakti su prieskoniais. Grybus sumaišyti su krienais bei pagardinta grietine ir apibarstyti kapotais žalumynais. Puošti virto kiaušinio griežinėliais ir žalumynų lapeliais. ..

Recepto vertinimas: 0

Padažas su garstyčiomis arba krienais

Į pagrindinį baltą padažą sudėti prieskonius ir išmaišyti. ..

Recepto vertinimas: 0

Raugintų kopūstų salotos

Kopūstai kiek pasmulkinami, apibarstomi cukrumi, krienai smulkiai sutarkuojami, svogūnas smulkiai supjaustomas, viskas sumaišoma su grietine, susmulkintais žalumynais ir tiekiama. ..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių salotos su krienais

Burokėliai išverdami, nulupami, supjaustomi šiaudeliais arba stambiai sutarkuojami kartu su obuoliais. Pridedama krienų, cukraus, druskos, maltų pipirų, sumaišoma, sudedama į salotinę. Prieš valgant užpilama grietine, apibarstoma smulkiai pjaustytais krapais. ..

Recepto vertinimas: 0

Švieži krienai

Krienus sudėkite į dubenėlį, įmaišykite druską, cukrų ir acto pagal skonį. Sudėkite į iškaitintus stiklainius ir atšaldykite ..

Recepto vertinimas: 2

Jautienos kepsnys (rostbifas)

Nuo mėsos nugramdyti plėves, įtrinti ją druska, pipirais ir palaikyti 30 minučių. Paskui apkepinti keptuvėje įkaitintuose riebaluose po truputį įpilant vandens. Apkepintą mėsą pastatyti į orkaitę ir kepti retkarčiais palaistant išsiskyrusiomis sultimis. Rostbifu (angį. Roast beef)..

Recepto vertinimas: 5

Silkė su varškės kremu

Silkės nulupamos, išėmus kaulus supjaustomos. Padažui sviestas išsukamas iki purumo, nenustojant sukti, sudedama pertrinta varškė ir krienai. Išsuktas kremas švirkštu uždedamas ant silkių. ..

Recepto vertinimas: 0

Lydeka su krienais

Lydekas išdaryti, sudėti į sūdytą, papipirintą, verdantį vandenį. Bulves supjaustyti ir sudėti į virti prie lydekų. Sutarkuoti krienus. Kai žuvis ir bulvės bus išvirusios, neišgaravusį sultinį nupilti į atskirą indą, o bulves ir lydekas perkelti į kitą (gilią emaliuotą keptu..

Recepto vertinimas: 0

Silkė su krienais

Silkes išmirkyti, nulupti, pašalinti kaulus, supjaustyti įstrižais gabalėliais, sudėti į silkinę (pridėti galvą, uodegą) ir užpilti grietinės padažu su krienais. Papuošti kietai virto kiaušinio griežinėliais ir petražolių lapeliais. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 1

KRIENŲ IR SLYVŲ DADAŽAS

Krienus ir slyvas sumalti mėsmale, sudėti cukrų, vandenį. Druskos pagal skonį. Viską gerai sumaišyti, dėti į mažus stiklainiukus ir laikyti šaldytuve. ..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių salotos su krienais

Burokėliai išverdami, nulupami, supjaustomi šiaudeliais arba stambiai sutarkuojami kartu su obuoliais. Pridedama krienų, cukraus, druskos, maltų pipirų, sumaišoma, sudedama į salotinę. Prieš valgant užpilama grietine, apibarstoma smulkiai pjaustytais krapais. ..

Recepto vertinimas: 0

Raugintų kopūstų salotos

Kopūstai kiek pasmulkinami, apibarstomi cukrumi, krienai smulkiai sutarkuojami, svogūnas smulkiai supjaustomas, viskas sumaišoma su grietine, susmulkintais žalumynais ir tiekiama. ..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušiniai krienų padaže

Duona supjaustoma nedideliais kubiukais ir apkepinama svieste. Kiaušiniai sudedami į verdantį vandenį ir 4—5 min verdami. Paskui išgriebiami, perpilami šaltu vandeniu ir nulupami. Į pakaitintą pusdubenį sudedama pakepinta duona, kiaušiniai, viskas užpilama krienų padažu ir apibarsto..

Recepto vertinimas: 0

Virtas karšis su krienais ir obuoliais

Paruoštas karšis nepjaustytas išverdamas prieskonių ir prieskoninių daržovių sultinyje, atsargiai perkeliamas iš puodo į pašildytą pusdubenį apdedamas tarkuotais krienais, sumaišytais lygiomis dalimis su stambiai sutarkuotais obuoliais, paskanintais rūgštimi ir cukrumi. Patiekia..

Recepto vertinimas: 0

Krienų padažas (karštas)

Miltai truputį pakepinami svieste, į juos sudedami krienai, atskiedžiama sultiniu, įspaudžiamos citrinos sultys, pasūdoma ir užvirinama ant silpnos ugnies, supilama grietinė. ..

Recepto vertinimas: 0

Silkė su krienais ir daržovėmis

Virtą morką ir nuluptus obuolius sutarkuoti rupią tarką ir sumaišyti. Į grietinę sudėti krienus, paskaninti maltais pipirais, cukrumi bei citrinos sultimis ir gerai išmaišyti. Ant supjaustytos silkės uždėti obuolių-morkų mišinį ir apipilti paruoštu padažu. ..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos suktinukai

Mėsą supjaustyti ir padaužyti, įtrinti krienais, garstyčiomis ir pabarstyti juodaisiais pipirais bei druska. Svogūną susmulkinti ir pakepinti riebaluose. Agurkus supjaustyti kubeliais, sumaišyti su svogūnais ir tarkuotais džiūvėsėliais. Suvynioti į mėsą, surišti siūlu ar susegti ..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos krūtinėlė su krienais

Mėsą nuplauname, nusausiname, įtriname druska ir šviežiai maltais pipirais. Šoninę supjaustome griežinėliais. Jais apdedame jautieną.Daržoves nuplauname, nuvalome ir supjaustome stambiais kubeliais. Laurų lapelį sutriname. Mėsą, daržoves ir laurų lapelį sudedame į "kepimo ra..

Recepto vertinimas: 0

Acto ir aliejaus užpilas salotoms

Mažame dubenėlyje išplakite 60 ml acto su druska ir pipirais.Jei norite, kad užpilas būtų aštresnis, įplakite 10 ml garstyčių. Pildami nepertraukiama srovele, įplakite 180 ml aliejaus, kad užpilas sutirštėtų. Pagamintą užpilą pasūdikite pagal skonį. Paprastas užpilas iš a..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių apkepas su krienų padažu

Keptuvėje su sviestu pakepiname krienus, įdedame truputį druskos, pipirų, po to sudedame grietinę ir pakaitiname 5 min. Susmulkiname svogūnus ir virtą mėsą. Burokėlius sutarkuojame. Kopūstus truputį patroškiname. Keptuvėje su aliejumi apkepame svogūnus, po to sudedame burokėlius. K..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: krienai