Libanietiškas užkandis iš kviečių (Tabboulé)

Ingridientai:
300 g skaldytų kviečių,
180 g svogūnų laiškų,
150 g baltųjų svogūnų,
60 g petražolių,
120 g aliejaus,
60 g citrinos sulčių,
600 g pomidorų,
30 g mėtų lapelių,
druskos,
pipirų,
vynuogių,
salotų arba kopūstų lapų.
Gaminimas
Skaldytus kviečius nuplaukite 30 minučių prieš taisant patiekalą. Svogūnus, svogūnų laiškus, petražoles ir mėtas smulkiai supjaustykite. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite mažais gabaliukais.

Kviečius, pomidorus ir smulkintas daržoves sumaišykite, pasūdykite, įberkite pipirų, supilkite aliejų ir citrinos sultis. Viską sukrėskite į lėkštę. Žalius lapus patiekite atskirai. Kievienas užsideda šaukštą salotų ant lapo ir valgo viską kartu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

[email protected] 2009-06-12 02:15:54
pagal libaniecius sios salotos yra siek tiek kitaip daromos.. mano nuomone tradicinis budas yra daug skanesnis.. jei kas nori recepto - prasom.