Uogienės, uogienių receptai
Čia rasi atrinktus receptus, priskirtus kategorijai uogienės. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: https://www.geri-receptai.lt/receptai/uogienes/3
Spanguolių uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1kg spanguolių, 1kg cukraus, citrinų žievelių. Gaminimas: Išsirpusios uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karštą (85—90° C) vandenį 2—3 min., kad suminkš..
Recepto vertinimas:
Žemuogių uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1kg žemuogių, 1kg cukraus. Gaminimas: Žemuogės perrenkamos, nuplaunamos, užberiamos cukrumi ir laikomos, kad atsirastų sulčių. Kitą dieną uogos ir sultys supilamos į puodą, ir uogienė verdama, graibant puta..
Recepto vertinimas:
Rojaus obuoliukų uogienė IIIngridientai:1 kg rojaus obuoliukų, 1 kg cukraus, stiklinė vandens, 2 gvazdikėliaiGaminimasRojaus obuoliukus, nenupjovus vaiskočių, subadyti stora adata arba plonu pagaliuku, užpilti karštu vandeniu ir lėtai virti 5 min. Tu..
Recepto vertinimas:
Sedulų ir obuolių uogienėIngridientai:1 kg sedulų be kauliukų, 500 g obuolių (geriausiai antaninių). Sirupui obuoliams: 1 kg cukraus, 1,25 stiklinės vandens.Sirupui seduloms: 400 g cukraus, 0,5 stiklinės vandens.GaminimasParuoštus obuolius nulupti, i..
Recepto vertinimas:
Saldūs sumuštiniai su varške ir uogiene
Saldūs sumuštiniai su varške ir uogiene Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 100 g ragaišio arba sausainių, 75-100 g saldžios varškės, 1 valg. šaukštas uogienės. Gaminimas: Varškė užtepama taip, kad viduryje liktų duobutė skystai uogienei su uogomis.Tirštą uogienę arba džemą galima ..
Recepto vertinimas:
Vitamininė juodųjų serbentų uogienė (Ramunės)
Vitamininė juodųjų serbentų uogienė (Ramunės)Ingridientai:juodųjų serbentų, cukraus.Gaminimas Vienam litrui maltų uogų imu 1,5 litro cukraus. Uogas nuplauname, nurenkame šakeles ir permalame su mėsmale. Suberiame cukrų, gerai išmaišome ir paliekame kokioms 6 valandoms, galima ir per..
Recepto vertinimas:
Obuolių uogienė su imbieru Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 1 kg rūgščių obuolių 1 arbatinis šaukštelis šviežių imbierų 200 ml vandens vienos citrinos sultys ir susmulkintos žievelės ½ kg smulkaus cukraus 1 žiupsnis natrio benzoato Gaminimas: Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ..
Recepto vertinimas:
Cukinijų ir morkų uogienėIngridientai:1 kg cukinijų, 0,5 kg morkų, 0,6 kg cukraus, pagal skonį citrinų rūgšties, 2 pakeliai vanilinio cukraus.GaminimasCukiniją nulupti, išimti sėklas su jas gaubiančiu minkštimu ir supjaustyti 1,5-..
Recepto vertinimas:
Erškėtuogių uogienė su spanguolėmis
Erškėtuogių uogienė su spanguolėmisIngridientai:1 kg erškėtuogių, 0,3 kg spanguolių, 1,8-2 kg cukraus, 1 3/4 stiklinės vandensGaminimasNeprinokusias, bet gerai nusispalvinusias erškėtuoges nuplauti, perpjauti per pusę, išvalyti s&..
Recepto vertinimas:
Sedulų uogienė IIIIngridientai:1 kg sedulų be kauliukų, 2 kg cukraus, 2 stiklinės vandensGaminimasParuošti cukraus sirupą ir virti, kol lašas nutekės nuo šaltos lėkštės krašto. Sedulas nuplauti, nusausinti, pašalinti kauliuku..
Recepto vertinimas:
Obuolių ir šermukšnių uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 500g obuolių, 1kg šermukšnių, 1.6kg cukraus, 2 stiklinės vandens. Gaminimas: Išvalytus obuolius supjaustykite skiltelėmis ir sumaišykite su šermukšniais. Juos užpilkite iš cukraus ir vandens i..
Recepto vertinimas:
UOGIENĖ " ASORTI"Ingridientai:2kg uogų ( aviečių, mėlynių, braškių, serbentų...)1,5kg cukrausGaminimasUogas perrinkti ir išplauti. Uogas sudedame į indą, kuriame virsime ir užpilame cukrumi. Paliekame 2-3 val. pastovėti. Paskui uo..
Recepto vertinimas:
Erškėtuogių uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 2 kilogramai erškėčio (erškėtrožės) uogų, 1 lašas vandens, 1kg cukraus Gaminimas: Uogos nuplaunamos, pašalinami koteliai bei lapų liekanos, uoga perpjaunama išilgai pusiau ir peiliuku iš vidaus i�..
Recepto vertinimas:
Svarainių uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1kg svarainių, 800g cukraus, 1.5 stiklinės vandens. Gaminimas: Uogienei vartojami prinokę, geltoni vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklal..
Recepto vertinimas:
RAGUOLIAI SU UOGIENEIngridientai:500 g miltų250 g margarino arba sviesto50 g mieliųšaukštelis cukrausžiupsnelis druskos2 kiaušiniai2 šaukštai grietinėsuogienėsGaminimasMiltus, cukrų ir grietinę išmaišyti ir trumpam palikti, kad pa..
Recepto vertinimas:
Sedulų uogienė IIngridientai:1 kg sedulų, 1,5 kg cukraus, 1-1,5 stiklinės vandens.GaminimasSedulas perrinkti, nuplauti, nuimti vaiskočius, 5 min. blanširuoti karštame vandenyje (80° C), po to staigiai atšaldyti šaltame vandenyje. Leisti vandeniui nuvarv&..
Recepto vertinimas:
Sedulų uogienė IIIngridientai:1 kg sedulų, 1,5 kg cukraus, 0,5 l vandens, 3 g citrinų rūgšties.GaminimasIš stambių, gerai prinokusių sedulų išimti kauliukus, sudėti į dvigubą marlinį maišelį ir blanširuoti verd..
Recepto vertinimas:
Šermukšnių uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1kgšermukšnių, 1kg cukraus, 3 stiklinės vandens. Gaminimas: Uogienei uogos renkamos po pirmųjų šalnų — pašalusios arba, surinkus anksčiau, prieš verdant palaikomos per naktį šaldytuve, kad sušalt�..
Recepto vertinimas:
ŽEMUOGIŲ UOGIENĖ SU OBUOLIŲ SULTIMIS
ŽEMUOGIŲ UOGIENĖ SU OBUOLIŲ SULTIMISIngridientai:1kg žemuogių1kg cukraus1 stiklinė obuolių sulčiųGaminimasUogas perrenkame, surušiuojame į dideles ir mažas. Smulkias sutriname medine trintuve, suberiame cukrų ir gerai išmai..
Recepto vertinimas: