24 rezultatų ieškant "sviezios"

Žaliosios salotos iš Artimųjų rytų

Supjaustykite agurką, ankštinį pipirą kubeliais, alyvuoges susmulkinkite žiedeliais. Viską gerai išmaišykite, sudėkite prieskonius, supilkite actą ir aliejų. Pasūdykite prieš patiekiant, kad neišsiskirtų daržovių sultys. Sudėkite į dubenį ir – ..

Recepto vertinimas: 0

Agurkas čilio marinate

Perpjaukite agurką išilgai, su šaukšteliu išskobkite sėklas. Supjaustykite agurką ½ cm griežinėliais. Užmaišykite marinatą ir sudėkite agurko griežinėlius. Saldusis čilio marinatas: Gerai nuplaukite paprikas, išimkite sėklas. Nulupkite česnakus. Viską susmulkinkite, galima trin..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies sriuba

Žuvį ir visas daržoves bei prieskonius sudėti į verdantį vandenį ir virti 20 minučių. Prieš baigiant virti, supilti grietinę, sumaišytą su miltais ..

Recepto vertinimas: 4

Troškinta vištiena su prieskoniais

Nuo vištienos nupjaustykite riebalus ir pašalinkite sausgysles. Vidutinio didumo storo metalo prikaistuvyje pakaitinkite aliejų, suberkite papriką, česnaką, imbierą, tuščialaiškį česnaką ir karį. Ant vidutinio karštumo viryklės, maišydami kepinkite 1 minutę. Į prikaistuvį sudėk..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių ir kalendros salotos

6 nedidelės buvles (2 kg) supjaustykite plonais griežinėliais ir dideliame puode pavirinkite, kol suminkštės. Tada nusunkite ir sudėkite į dubenį. Dubenyje kruopščiai sumaišykite 1/2 stiklinės baltojo vyno acto, 1/3 stiklinės alyvų aliejaus, grūstą česnako skiltelę, šaukštą smu..

Recepto vertinimas: 0

Troškintos šviežios morkos su riešutais

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą, suberiame nuluptą, plonais griežinėliais supjaustytą svogūną, susmulkintą česnako skiltelę, čiobrelius, maltus pipirus, pasūdome ir maišydami kepiname apie 3 min. įmaišome nuplautas ir nuskustas mažas morkytes (didesn..

Recepto vertinimas: 0

Kepta šviežia kiaulienos dešra

Į keptuvę sudėta dešra subadoma aštriu plonu virbu ar šakute, kad kepant nesusproginėtų. Pridedama riebalų, įpilama truputį karšto vandens ir kepama, kol viena pusė gražiai apkeps. Tada dešra apverčiama ir apkepinama antroji pusė. Prieš valgant supjaustoma ir užpilama tuo pačiu..

Recepto vertinimas: 0

Ruginių miltų bandelės

Sviestas ištrinamas, mušama po kiaušinį, beriama po šaukštą cukraus ir sukama, kol viskas sudedama. Tada supilamos išleistos mielės, suberiami prieskoniai, miltai ir suminkoma. Tešla turi būti kaip pyragui. Jei pasirodytų, kad ji per kieta, įpilama kiek šiltos grietinėlės. Tešla l..

Recepto vertinimas: 3

Varškinės spurgos

Ištrinti su cukrumi kiaušiniai, varškė, grietinė, sumaišyta su soda, miltai ir prieskoniai gerai suminkoma. Iš jos daromi maži kukuliukai arba riestainėliai. Verdama iš abiejų pusių įkaitintuose riebaluose. Išgriebtos ant rėčio spurgos pabarstomos miltiniu cukrumi. Kuo tešla mink..

Recepto vertinimas: 4

Spagečiai su pomidorų ir žuvies padažu

Didelėje keptuvėje aliejuje apie 3 minutes pakepinkite česnaką, kol jis pageltonuos. Įmaišykite pomidorus ir kaitinkite ant didelės ugnies 5-10 minučių, kol pomidorais subliūkš. Sudėkite žuvį, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 5 minutes, pajudindami keptuvę. Iš keptuvės iš..

Recepto vertinimas: 0

Merengos su šokolado įdaru

Įkaitinkite orkaitę iki 130°C. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi ir ant popieriaus pažymėkite 23 cm skersmens apskritimus. Dideliame dubenyje elektriniu plakikliu vidutiniu greičiu suplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Padidinę plakiklio greitį, palaipsniui į..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis pyragas

Įkaitinkite orkaitę iki 200° C. Ištepkite aliejumi 25 cm skersmens atidaromą formą. Didelėje keptuvėje ant mažos ugnies užvirinkite grietinėlę. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite šokoladą ir maišykite, kol visiškai ištirps. Atvėsinkite. Įmaišykite pieną ir kiaušinius. Iško..

Recepto vertinimas: 5

Šviežios bulvės su sezamu

Bulves nuplauti, nusausinti ir perpjauti pusiau. Nupjautąja puse padažyti į sezamo sėklas. Sudėti jas į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir aptepti aliejumi. Kepti orkaitėje apie 15-20 min. Patiekti su padažu, sumaišytu iš varškės ir prieskonių. ..

Recepto vertinimas: 2

Aitriosios paprikos padažas salotoms

Suplakite actą, kmynus, druską ir pipirus. Paruoškite aitriąją papriką ( perpjaukite papriką išilgai pusiau ir išvalykite vidų;aštriu peiliu supjaustykite puseles siauromis juostelėmis; sudėkite juosteles į krūvą ir supjaustykite smulkiais kubeliais). Sudėkite kitus komponent..

Recepto vertinimas: 0

Braškių salotos su kiaulpienėmis

Kiaulpienių lapus gerai nuplauname ir nuvarviname. Du apelsinus nulupame. Abu perpjauname per pusę, paskui supjaustome plonais griežinėliais. Iš trečiojo apelsino išspaudžiame sultis, sumaišome jas su cukrumi, maltomis aitriosiomis paprikomis ir aliejumi. Išplakame. Uogas nuplauname,..

Recepto vertinimas: 0

Rūgšti krevečių sriuba su citrinžole (Tom Yum Kung) (foto)

Krevetės išlukštenamos, paliekant tik paskutinį kiauto narelį ir uodegėlę, bei gerai išvalomos. Sultinys užverdamas, į jį sudedamos citrinžolės stiebai, žaliosios citrinos lapai, kalendros šaknys ir grybai. Tuomet suberiamos krevetės. Verdama kol krevetės kiek suminkštės. Tuomet..

Recepto vertinimas: 4

Šviežios bulvės su česnakais (Papitas al ajo)

Bulves gerai nuplaukite. Neskustas sudėkite į puodą, užpilkite vandens, kad apsemtų ir virkite, priklausomai nuo bulvių dydžio apie 25 min., po to nukoškite. Česnakus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Aliejų įkaitinkite plačioje keptuvėje ir įdėkite sviestą. Sudėkite nes..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su slyvomis

Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Tešlą iškočioti ir supjaustyti į 10 kvadratų. Kiaušinio baltymą atskirti nuo trynio ir išplakti. Juo aptepti tešlos lakštų kraštus. Slyvų tyrę arba uogienę sumaišyti su romu bei kapotais migdolais. Į kiekvieno tešlos..

Recepto vertinimas: 3

Sluoksniuotos tešlos pyragas su migdolais ir vanilinio pudingo įdaru

Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą iškočioti ir įdėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sviestą arba margariną išlydyti, suberti cukrų, vanilinį cukrų bei migdolų plokšteles ir pakaitinti keptuvėje..

Recepto vertinimas: 1

Sluoksniuotos tešlos „sraigės“ su razinomis

Razinas užpilti romu ir palikti 1 val., kad susigertų. Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Iš tešlos iškočioti du 25 cm ilgio ir 30 cm pločio lakštus. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą pabarstyti vaniliniu cukrumi. Ant jos išdėlioti razi..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušės sluoksniuotoje tešloje

Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Kriaušes nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklas ir patroškinti 500 ml vandens. Ataušinti. Jei naudojamos konservuotos kriaušės, jas reikia padėti, kad nuvarvėtų. Tešlą i..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos filė kepsneliai "Mozaika" (Violetos)

Vištienos filė supjaustome kubeliais. Daržoves susmulkiname. Gerai išmaišome kiaušinius, majonezą, krapus, prieskonius ir krakmolą. Viską sudedame į vieną dubenėlį ir gerai išmaišome. Ant silpnos ugnies įkaitiname keptuvėje aliejų, dideliu šaukštu dedame paruoštą masę ir kep..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai su špinatais ir fetos sūriu (Zitos)

Špinatus atšildome. Jei naudojame šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją taip pat atšildome. Tešlą iškočiojame ir supjaustome 8 cm ilgio ir pločio kvadratais. Atšildytus špinatus sumaišome su fetos sūriu. Įdarą dedame į tešlos gabalėlių vidurius ir užlankstome tešlos kraštus. Ki..

Recepto vertinimas: 0

ŠVIEŽIOS SALOTOS

Salotu lapus nuplauname ir sudedame i salotini inda. Avokada nulupame, isimame kaula, supjaustome nedidelemis lazdelemis ir sudedame i salotas. Taip pat dedame sojos daigus, prieskonius, ipilame zoleliu aliejaus ir citrinu sulciu. Viska atsargiai ismaisome ir sudedame i lekste. Puosiame morku ir sal..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: sviezios