BulvÄ—s, bulvä—s receptai

Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Bulvės. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/bulves/1

Cepelinai

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame ..

Recepto vertinimas: 4

Cepelinai

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame ..

Recepto vertinimas: 4

GUOBAO viÅ¡tiena saldžiarÅ«gÅ¡Äiame padaže

Supjaustome griežinėliais vištienos file, sudedame į indą ir užpilame paruoštu marinatu ir pastatome į saldytuvą 2-3 valandoms. Prasimarinavusią vištiena užberiame dalimi krakmolo, kad ji apsivoliotų jame. Į įkaitusią keptuvę suberiame apvoliotus griežinėlius ir kepame ..

Recepto vertinimas: 4

ŽemaiÄių blynai

: Glaistas Visas miÅ¡inys iÅ¡maiÅ¡omas ir užvirinamas. TeÅ¡la TeÅ¡la daroma naminių makaronų kietumo. Minkoma 1 - 1,5 val. taip, kad koÄiojant nereiktų pabarstyti miltų. TeÅ¡la iÅ¡koÄiojama iki plonumo (permatomumo). SupjausÄius į norimos formos lapelius (geriausia ..

Recepto vertinimas: 4

AgurkinÄ— sriuba

Iš sriubos rinkinio, svogūno, lauro lapų verdamas sultinys, apie 1,5 valandos. Išvirus išimami kaulai, nuimama mėsa ir supjaustyta sudedama į sultinį. Morką sutarkuojame burokine tarka ir lengvai apkepame, sudedame į sultinį. Agurkus tai pat sutarkuojam burokine tarka, bulves s..

Recepto vertinimas: 3

ÄŒiÄinsko kepsnys

Ä® faršą įmuÅ¡ti kiauÅ¡inį, dÄ—ti druskos, pipirų ir iÅ¡minkyti faršą. Virtas bulves sumalti, suberti miltus, įmuÅ¡ti kiauÅ¡inius ir užminkyti teÅ¡lÄ…. IÅ¡koÄioti, supjaustyti juostelÄ—mis, į vidų dÄ—ti faršą ir virti aliejuje...

Recepto vertinimas: 4

Bulvių plokštainis (kugelis)

Įkaitinti orkaitę iki 225° C. Nuluptas bulves smulkiai sutarkuoti į dubenį, nusunkti. Taip pat svogūną smulkiai sutarkuoti ir sudėti į tarkius. Pieną užvirinti ir užpilti ant tarkių. Pasūdyti, įmušti kiaušinį, įpilti aliejaus ir viską išmaišyti. Išmaišytą m..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių plokštainis (kugelis)

Įkaitinti orkaitę iki 225° C. Nuluptas bulves smulkiai sutarkuoti į dubenį, nusunkti. Taip pat svogūną smulkiai sutarkuoti ir sudėti į tarkius. Pieną užvirinti ir užpilti ant tarkių. Pasūdyti, įmušti kiaušinį, įpilti aliejaus ir viską išmaišyti. Išmaišytą m..

Recepto vertinimas: 4

Pomidorų sriuba

Pomidorus nuplikome verdanÄiu vandeniu ir nulupame. Supjaustome kubeliais. SvogÅ«nÄ… ir ÄesnakÄ… susmulkiname ir beriame į įkaitintÄ… aliejų, tada suberiame pomidorus ir supilame pomidorų padažą (galima ir aÅ¡trų). PamaiÅ¡ant troÅ¡kiname ant silpnos ugnies. Dar galima pabarstyti drusk..

Recepto vertinimas: 4

Raugintų kopūstų troškinys

Džiovintus grybus isbrinkinti mažame kiekyje vandens. KiaulÄ—s ausis, kojas, uodegas gerai nuplauti, supjaustyti nedideliais gabalais ir virti sipna liepsna apie 1,5 valandos nedideliame kiekyje vandens pageidautina be druskos (paprastai kopÅ«stai bÅ«na sÅ«rÅ«s). Ä®dÄ—ti lauro lapų, kvapniÅ..

Recepto vertinimas: 3

Žirnių sriuba

Ä® perkoÅ¡tÄ… sultinį sudÄ—ti perrinktus neskaldytus žirnius ir virti. Po to įdÄ—ti bulvių, su pomidorų padažu keptÄ… svogÅ«nÄ…, prieskonių. PrieÅ¡ patiekiant, į sriubÄ… įdÄ—ti trintÄ… ÄesnakÄ…, įberti maltų pipirų ir žalumynų...

Recepto vertinimas: 3

Baltasis grybų padažas

LaÅ¡iniukus supjaustyti kubeliais ir pakepinti. SudÄ—ti grybus, smulkintus svogÅ«nus ir viskÄ… troÅ¡kinti. Baigiant troÅ¡kinti, įberti miltų, įdÄ—ti prieskonių, iÅ¡maiÅ¡yti ir dar keletÄ… minuÄių troÅ¡kinti. Ä® troÅ¡kinį įpilti skysÄio ir 10 minuÄių pavirinti. Paskiausiai įdÄ—ti gr..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių plokštainis

Bulves ir du svogÅ«nus nulupti ir sutarkuoti smulkia tarka. LaÅ¡inukus supjaustyti smulkiai ir pakepinti, įdÄ—ti smulkiai pjaustytÄ… svogÅ«nÄ… ir dar pakepinti, kol apskrus. PienÄ… užvirinti, jame iÅ¡tirpinti druskÄ…. Tada karÅ¡tu pienu užplikome tarkius, supilame spirguÄius, sudedame prie..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių plokštainis

Bulves ir du svogÅ«nus nulupti ir sutarkuoti smulkia tarka. LaÅ¡inukus supjaustyti smulkiai ir pakepinti, įdÄ—ti smulkiai pjaustytÄ… svogÅ«nÄ… ir dar pakepinti, kol apskrus. PienÄ… užvirinti, jame iÅ¡tirpinti druskÄ…. Tada karÅ¡tu pienu užplikome tarkius, supilame spirguÄius, sudedame prie..

Recepto vertinimas: 4

Cepelinų padažas

Lašinukus supjaustyti smulkiais kūbeliais ir sudėti į keptuvę. Lašinukams pradėjus gelsti, į keptuvę įdėti smulkiai supjaustytus svogūnus. Kiek pakepintus svogūnus supilti į dubenėlį, paliekant dalį riebalų keptuvėje. Į likusius riebalus sudėti miltus ir keptuvėje es..

Recepto vertinimas: 4

ÄŒinakai

MÄ—sÄ… supjaustyti gabalÄ—liais, truputį pamuÅ¡ti, apkepti. SudÄ—ti į molinius indelius, ant virÅ¡aus uždÄ—ti griežinÄ—liais supjaustytas daržoves, smulkintÄ… ÄesnakÄ…. Supilti riebalus, kur kepÄ— mÄ—sa, garstyÄias, grietinÄ™, sudÄ—ti gabalÄ—liais supjaustytÄ… sviestÄ…. Užpilti vandeni..

Recepto vertinimas: 3

Kepti kiaulienos šonkauliukai

Mėsa nuplaunama, įpjaunama tarp kaulų, įtrinamą susmulkintomis, sumaišytomis su druska prieskoninėmis daržovėmis, aliejum bei prieskoniais ir palaikoma šaltai. Po poros valandų mėsa sudedama į keptuvą su likusiais riebalais, pridedama prieskoninių daržovių ir kepama apie 30—40 m..

Recepto vertinimas: 2

Tiršta meksikietiška sriuba

Mėsą išverdame ir susmulkiname, smulkiai supjaustome ir apkepame svogūnus. Pupeles, pomidorų padažą, svogūnus, mėsą, ir prieskonius (pagal skonį) supilame į vieną puodą. Panaudodami bulvių trintuvę viską sutriname ir kaitiname ant mažos ugnies. Pilame vandens (priklausomai kokio ..

Recepto vertinimas: 4

CibulynÄ—

Silkei nupjaunama galva, išimami viduriai (tik paliekami pieniai), išplaunama, suvyniojama į pergamentinį popierių ir iškepama ant žarijų arba orkaitėje. Tada išimami kaulai, silkė ištrinama pro sietelį ir užpilama virintu vandeniu. Sudėjus smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, pa..

Recepto vertinimas: 4

VoveraiÄių ir viÅ¡tienos užkepÄ—lÄ— su grietinÄ—le

1. Iškepame arba išverdame vištieną su prieskoniais (kad šie įsigertų į mėsą), jei kepame tai apibarstome ir kmynais.Tinka “vakarykštė” vištiena. Nuimame nuo kaulų mėsą -smulkiai supjaustome. 2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti id..

Recepto vertinimas: 3

Motušės velykų pyragas

Sparnelius trumpai (0,5 val) palaikyti apibarsÄius paukÅ¡tienos prieskoniais ir Äesnaku. SudÄ—ti į pasÅ«dytÄ… verdantį vandenį ir apie 8 min. apvirti. Nuvarvinti vandenį ir sudÄ—ti į įkaitintÄ… keptuvÄ™ su aliejumi. Apskrudinti. baigiant skrudinti į keptuvÄ™ supilti prieÅ¡ tai iÅ¡maiÅ¡ytÄ… ..

Recepto vertinimas: 4

Folijoje keptos bulvÄ—s

Ä®kaitinkite orkaitÄ™ iki 200 - 225 °C temperatÅ«ros. Nuplaukite ir nusausinkite bulves. KiekvienÄ… atskirai suvyniokite į folijÄ…, sudÄ—kite į kepamÄ…jÄ… skardÄ… ir kepkite 40 -- 60 minuÄių. Kai bulvÄ—s iskeps, atvyniokite folijÄ…, kiekvienÄ… bulvÄ™ perpjaukite kryžmai, užlenkite folijos kras..

Recepto vertinimas: 4

Folijoje keptos bulvÄ—s

Ä®kaitinkite orkaitÄ™ iki 200 - 225 °C temperatÅ«ros. Nuplaukite ir nusausinkite bulves. KiekvienÄ… atskirai suvyniokite į folijÄ…, sudÄ—kite į kepamÄ…jÄ… skardÄ… ir kepkite 40 -- 60 minuÄių. Kai bulvÄ—s iskeps, atvyniokite folijÄ…, kiekvienÄ… bulvÄ™ perpjaukite kryžmai, užlenkite folijos kras..

Recepto vertinimas: 4

Didžkukuliai, cepelinai

IÅ¡virti 5 bulves su lupenomis, atauÅ¡inti, nulupti ir sumalti mÄ—smale. Kitas bulves nuskusti ir smulkiai sutarkuoti. IÅ¡sunkti, bet neiÅ¡pilti sulÄių, atidÄ—ti jas 15 minuÄių, kol dugne nusÄ—s krakmolas. Tada sultis nupilti, o krakmolÄ… kartu su iÅ¡virtomis bulvÄ—mis suberti į tark..

Recepto vertinimas: 3

Didžkukuliai, cepelinai

IÅ¡virti 5 bulves su lupenomis, atauÅ¡inti, nulupti ir sumalti mÄ—smale. Kitas bulves nuskusti ir smulkiai sutarkuoti. IÅ¡sunkti, bet neiÅ¡pilti sulÄių, atidÄ—ti jas 15 minuÄių, kol dugne nusÄ—s krakmolas. Tada sultis nupilti, o krakmolÄ… kartu su iÅ¡virtomis bulvÄ—mis suberti į tark..

Recepto vertinimas: 3