Sriubos, sriubå³ receptai

Čia rasi atrinktus receptus, priskirtus kategorijai sriubos. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptai/sriubos/1

Puslapiai: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

AgurkinÄ— sriuba

Iš sriubos rinkinio, svogūno, lauro lapų verdamas sultinys, apie 1,5 valandos. Išvirus išimami kaulai, nuimama mėsa ir supjaustyta sudedama į sultinį. Morką sutarkuojame burokine tarka ir lengvai apkepame, sudedame į sultinį. Agurkus tai pat sutarkuojam burokine tarka, bulves s..

Recepto vertinimas: 3

TÄ—Äio CHARÄŒIO sriuba

Ä® faršą įmuÅ¡ti kiauÅ¡inį, dÄ—ti druskos, pipirų ir iÅ¡minkyti faršą. Virtas bulves sumalti, suberti miltus, įmuÅ¡ti kiauÅ¡inius ir užminkyti teÅ¡lÄ…. IÅ¡koÄioti, supjaustyti juostelÄ—mis, į vidų dÄ—ti faršą ir virti aliejuje...

Recepto vertinimas: 4

Pomidorų sriuba

Pomidorus nuplikome verdanÄiu vandeniu ir nulupame. Supjaustome kubeliais. SvogÅ«nÄ… ir ÄesnakÄ… susmulkiname ir beriame į įkaitintÄ… aliejų, tada suberiame pomidorus ir supilame pomidorų padažą (galima ir aÅ¡trų). PamaiÅ¡ant troÅ¡kiname ant silpnos ugnies. Dar galima pabarstyti drusk..

Recepto vertinimas: 4

Žirnių sriuba

Ä® perkoÅ¡tÄ… sultinį sudÄ—ti perrinktus neskaldytus žirnius ir virti. Po to įdÄ—ti bulvių, su pomidorų padažu keptÄ… svogÅ«nÄ…, prieskonių. PrieÅ¡ patiekiant, į sriubÄ… įdÄ—ti trintÄ… ÄesnakÄ…, įberti maltų pipirų ir žalumynų...

Recepto vertinimas: 3

TRINTA BROKOLIŲ SRIUBA

Brokolius isplauti, nuvarvinti ir virti sultinyje apie 20 min. (jei saldyti pakaks 10 min.). Brokolius issemti ir istrinti per sieteli arba susmulkinti mikseriu iki vientisos mases. Trintus brokolius vel supilt i sultini, kuriame jie vire. Sudeti likusius ingridientus, gerai ismaisyti ir uzvirti. Sr..

Recepto vertinimas: 3

Aštriai rūgšti baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena

IÅ¡verdame viÅ¡tienos sultinį. Grybus užpilame verdanciu vandeniu ir pamirkome 10-15 min ir supjaustome. ViÅ¡tienos krÅ«tinÄ—lÄ™ supajaustome plonomis juostelÄ—mis. Dedam pipirus, pilam actÄ…, aliejų, dedam Äili pipiriukÄ…, druska ir viÅ¡tienos krÅ«tinÄ—lÄ™ supjaustytÄ… juostelÄ—mis..

Recepto vertinimas: 5

Tiršta meksikietiška sriuba

Mėsą išverdame ir susmulkiname, smulkiai supjaustome ir apkepame svogūnus. Pupeles, pomidorų padažą, svogūnus, mėsą, ir prieskonius (pagal skonį) supilame į vieną puodą. Panaudodami bulvių trintuvę viską sutriname ir kaitiname ant mažos ugnies. Pilame vandens (priklausomai kokio ..

Recepto vertinimas: 4

CibulynÄ—

Silkei nupjaunama galva, išimami viduriai (tik paliekami pieniai), išplaunama, suvyniojama į pergamentinį popierių ir iškepama ant žarijų arba orkaitėje. Tada išimami kaulai, silkė ištrinama pro sietelį ir užpilama virintu vandeniu. Sudėjus smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, pa..

Recepto vertinimas: 4

Šviežių kopūstų sriuba (Onutės)

Puse kopūsto supjaustome rupiau, bulves - kubeliais, susmulkiname smulkiai svogūną, sutarkuojame morką. Sudedame į puodą užpilame vandens iki daržovių viršaus. Užberiame svogūnus, lauro lapą, pipirus. Kai užverda ugnį sumažinti iki mažiausios. Virti 10 min. Pabaigoje sudedame viš..

Recepto vertinimas: 5

Baltųjų pupelių sriuba

PupelÄ—s nuplaunamos dubenyje, perrenkamos, nuvarvinamos ir užpilamos Å¡altu virintu vandeniu. Jame brinkinamos 12 val. IÅ¡brinkusios pupelÄ—s užvirinamos tame paÄiame vandenyje ir nugriebiamos putos. Žalumynų ryÅ¡ulÄ—lis kruopÅ¡Äiai nuplaunamas, keliskart nupurtomas, smulkiai supjaustomas i..

Recepto vertinimas: 4

Žirnių sriuba

Iš šviežios arba rūkytos kiaulienos ir daržovių verdamas sultinys, kartu sudedami žirniai, kiek pavirus — ir pamirkytos perlinės kruopos. Išvirusi mėsa išgriebiama. Sriuba valgoma su duona. Jei mėsa liesa, sriuba užbalinama grietine (0,5 — 1 stikline). ..

Recepto vertinimas: 3

Šviežių kopūstų sriuba

IÅ¡ mÄ—sos ir prieskonių iÅ¡verdamas sultinys. KopÅ«stai supjaustomi kvadratÄ—liais, perpilami verdanÄiu vandeniu ir sudedami į perkoÅ¡tÄ… sultinį. Kiek pavirus, suberiamÄ… tarkuota morka ir pavirinama 30—35 min. Kai kopÅ«stai suminkÅ¡tÄ—ja, sudedami riebaluose pakepinti ir sultiniu praskies..

Recepto vertinimas: 4

SALIERŲ SRIUBA

Salierus ir bulves nuplauti, apskusti ir smulkiai supjaustyti. Svoguna ir cesnaka smulkiai supjaustyti ir pakepinti 2-3 minutes keptuveje su vienu sauksteliu sviesto. Tuomet sudeti salierus ir bulves ir dar apie 5 min. pakepinti nuolat maisant. Viska sudeti i karsta sultini, uzvirinti ir poto sumazi..

Recepto vertinimas: 3

Armėniška sriuba

Ä® didelį dubenį sudedame nuplautus Å¡pinatų lapus, įpilame truputį vandens. PridengÄ™ verdame 2-3 minutes. SuverÄiame Å¡pinatus į kiaurasamtį, nuvarviname ir smulkiai supjaustome. Ä®kaitiname aliejų ir kepiname smulkiai supjaustytÄ… svogÅ«nÄ… 5 minutes. Sudedame Å¡pinatus, smulkiai supja..

Recepto vertinimas: 4

Raugintų agurkų sriuba

Į verdantį vandenį sudedame kubeliais supjaustytas bulves. Susmulkintą svogūną bei šiaudeliais supjaustytas morkas pakepame su aliejumi ir sudedame į sriubą. Verdame 7 min. Tuomet suberiame kubeliais supjaustytus raugintus agurkus, prieskonius ir verdame dar 2 min. Sriubą galime paskanint..

Recepto vertinimas: 3

UkrainietiÅ¡ki barÅ¡Äiai (Natalijos)

Apverdame šonkauliukus, į vandenį įdedame 1 lauro lapą, druskos, pipirų. Kai mėsa suminkštėja, sudedame daržoves: burokėlius, morkas, bulves, kopūstus (daržovių nepagailėkite, nes sriuba turi būti tiršta). Verdame kol išvirs šonkauliukai ir daržovės. Patiekiame su grietine. Sk..

Recepto vertinimas: 4

TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA

Svogunus nulupame, supjaustome ir kepame aliejaus ir sviesto misinyje. Kai svogunai apkepa sudedame pjaustytus pievagrybius, bulves, dar siek tiek pakepiname. Apkepe ipilame 90 g vandens, pilame grybu sultini, iberiame prieskoniu ir uzverdame. Nukeliame, pertriname per sieteli, vel pilame i puoda ip..

Recepto vertinimas: 2

ŠALTA GASPAČIO SRIUBA

Pomidorus, paprikas supjaustome smulkiai ir kartu su sultiniu sutriname iki vientisos mases, pastatome i saldytuva, kad atsaltu. Svogunu laiskus ir agurkus susmulkiname ir sudedame i sriuba. Tiekiame atsaldyta su grietine bei ledo kubeliu...

Recepto vertinimas: 4

LietuviÅ¡ki barÅ¡Äiai

Rūkyto kumpio ar kitų rūkytų produktų sultinys iškošiamas ir į jį sudedamos šiaudeliais supjaustytos morkos, vėliau - šiaudeliais supjaustyti svogūnai. Kai morkos išvirs, sudedami šiaudeliais supjaustyti rauginti burokėliai. Kad spalva būtų gražesnė, įpilama pusė stiklinės ra..

Recepto vertinimas: 3

PomidorinÄ— sriuba (Karinos)

SutraiÅ¡kyti visus pomidorus (ir iÅ¡ skardinių, ir nuplikytus). Užkaitus puodÄ… supilti pomodorų masÄ™, įpilti sulÄių tiek, kad gerokai apsemtų masÄ™. ViskÄ… užvirinti. Pakepinti ÄesnakÄ… su svogÅ«nu, ant galo užberti truputÄ—lį miltų. Suberti į puodÄ…. Suberti prieskonius, sutraiÅ¡ky..

Recepto vertinimas: 5

Pieniška daržovių sriuba

Morkas, ropes supjaustykite pailgais gabalÄ—liais ir pakepinkite kartu su porais. Žiedinius kopÅ«stus iÅ¡skirstykite ir nuplikykite karÅ¡tu vandeniu. PienÄ… su vandenių užvirinkite, sudÄ—kite pakepintas daržoves, kopÅ«stus ir virkite 10 – 15 minuÄių. Baigiant virti sudÄ—kite konservuotus ži..

Recepto vertinimas: 4

Lęšių salotos

Lęšius pamerkti nakÄiai. KitÄ… dienÄ… virti kartu su daržovÄ—mis apie 30-45 minutes. NukoÅ¡ti. Bulves iÅ¡virti neluptas. Po to nulupti ir supjaustyti kubeliais. SvogÅ«nÄ… nulupti ir supjaustyti riekutÄ—mis, pakepinti. Nuplauti ir supjaustyti Å¡akniavaisius. Nulupti ir kuo smulkiau supjaustyti ..

Recepto vertinimas: 0

AŠTRI MEKSIKIETIŠKA MĖSOS SRIUBA

Mesa isverdame ibere pipiru, imete lauru lapu. Atvesiname ir sumalame mesmale. I sultini, kuriame vire mesa, ipilame stikline virinto vandens. Svoguna ir cesnaka smulkiai supjaustome ir pakepiname, supilame pomidoru tyre, dar pakaitiname. Sudedame malta mesa, pakepiname 3-4 minutes. Visa mase sudeda..

Recepto vertinimas: 3

Makaronų sriuba

Makaronus išvirti. Svogūną, nuplautus pomidorus ir petražoles (šaknį) susmulkinti, apkepinti alyvų aliejuje, įdėti raudonėlio, virtus makaronus ir kepti 2 minutes. Po to įpilti sultinio ir kepti tol, kol pasieks virimo temperatūrą. Pagardinti pagal skonį druska, raudonaisiais arba ju..

Recepto vertinimas: 4

Rūgštynių sriuba

Iš mėsos su kaulais, kumpio, grybų ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys. Jauni rūgštynių lapai supjaustomi ir sudedami į perkoštą sultinį. Pavirus užbalinama grietine ir tryniais. Į šia sriubą galima dėti kiaušinių, virtų be kevalo. Vanduo užvirinamas su druska, actu..

Recepto vertinimas: 4

Puslapiai: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21