Sriubos, sriubå³ receptai

Čia rasi atrinktus receptus, priskirtus kategorijai sriubos. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptai/sriubos/4

Puslapiai: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Raugintų kopūstų sriuba

Mėsą nuplauname, supjaustome, sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu, uždengiame ir užverdame. Po to nugriebiame putas, sudedame nuvalytas, stambiai supjaustytas, pakepintas prieskonines daržoves, sumažiname ugnį ir atidengę verdame sultinį. Atsiradusius paviršiuje riebalus nugrai..

Recepto vertinimas: 3

BALTŲJŲ PUPELIŲ SRIUBA

Pupeles nuplaunamos dubenyje, perrenkamos, nuvarvinamos, uzpilamos saltu virintu vandeniu ir brinkinamos 12 valandu. Isbrinkusios pupeles uzvirinamos tame paciame vandenyje ir nugriebiamos putos. Zalumynu rysulelis kruopsciai nuplaunamas, keliskart nupurtomas, smulkiai supjaustomas ir suberiamas i p..

Recepto vertinimas: 3

Makaronų sriuba su frikadelėmis

Kopūstus nuvalome, nuplauname, nestambiai supjaustome ir 1-2 min. pakepiname ant stiprios ugnies. Mėsą nuvalome, nuplauname, supjaustome, kartu su nuluptu svogūnu sumalame mėsmale, į sumaltą mėsą įberiame imbiero, sukrečiame išplaktą kiaušinio baltymą, pasūdome, išmaišome ir form..

Recepto vertinimas: 1

Pikantiški kalafiorai (Ramintos)

Pakaitinkite ghi kol jis taps skaidrus. Įberkite kmynų sėklas ir trumpai pamaišykite, kol pasklis jų aromatas. Sudėkite miltelių pavidalo prieskonius ir vieną sykį permaišykite. Sudėkite imbierą, druską ir kalafiorus, trumpai pamaišykite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir troškin..

Recepto vertinimas: 0

Pupelių sriuba

Pupeles iš anksto numirkome. Vištos nugarėlę, svogūną, lauro lapelius dedame į puodą su vandeniu ir ant mažos ugnies verdame. apie 1,5 val., kol mėsa pradeda atsisikirti nuo kaulų. Suberiame išmirkytas pupeles, pupeles geriau naudoti baltas, nes margos nutamsina sultinį. Su..

Recepto vertinimas: 4

Pagirių sriuba

Pasudytame vandenyje isverdame skiltelemis supjaustytus pomidorus ir kubeliais supjaustytus svogunus. Viska pertriname per tinkleli ir supilame (isskyrus pomidoru zieveles) i puoda. Uzverdame.Puodelyje suplakame miltus su 5-6 saukstais sriubos ir supilame i puoda. Imaisome pomidoru padaza, susmulkin..

Recepto vertinimas: 5

Daržovių sriuba su kiaulės ausimis

Kiaulės ausis gerai išvalome ir nuplauname. Į puodą įpilame 2 l šalto vandens ir įmetame lauro lapų. Sudedame kiaulės ausis ir verdame vis nugraibydami putas. Išvirusias ausis išgriebiame (skysčio neišpilame!) ir supjaustome šiaudeliais, vėl sudedama atgal į sultinį. Suberiame sta..

Recepto vertinimas: 5

Vištienos sriuba su bambukų ūgliais

Grybus 1/2 valandos pamirkykite karštame vandenyje. Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis. Bambuko ūglius nuvarvinkite ir supjaustykite plonomis juostelemis. Grybus nuvarvinkite, nupjaukite kietus kotelius, kepurėles supjaustykite juostelėmis. Grybus, vištieną, bambuko ūglius sudė..

Recepto vertinimas: 3

Pastarnokų sriuba

Pastarnokus ir bulves nulupti ir supjaustyti. Vieną svogūną ir porų žaliąsias dalis supjaustyti ir pakepinti su sviestu. Morkas sutarkuoti, sudėti ant pakepintų svogūnų bei porų ir apkepti. Po to visas daržoves sudėti į sultinį ir išvirti. Išvirus sultinį perkošti, daržoves pert..

Recepto vertinimas: 1

ANDALŪZIŠKA TRINTINĖ

Pomidorai nuplikomi, nulupami, perpjaunami i astuonias dalis, ispjaustomi kotgaliai. Du svogunai ir cesnakai nulupami ir stambiai sukapojami. Puse agurko stambiai supjaustoma. Paprika perpjaunama pusiau, isimamos seklos ir pertvaros, supjaustoma kubeliais. Paruostos darzoves elektriniu maisykliu sut..

Recepto vertinimas: 0

Rūgštynių sriuba

Isvirti vandenyje morka ir bulves pjaustytas kubeliais, suberti pjaustyta kiausini bei smulkintas rugstynes, sudeti pakepinta svoguna su mesa arba desra, pasudyti, ideti prieskonius, ideti grietines. (eva)..

Recepto vertinimas: 3

Vištienos sriuba su kukurūzais

Sudėkite į puodą vištieną, vištienos sultinį ir grietinėlę ir užvirinkite ant mažos ugnies. Kai užvirs, virinkite dar 20 minučių. Pagardinkite pipirais ir druska pagal skonį. Kol verda vištiena, išvirkite makaronus atskirame puode. Atskirame indelyje sumaišykite pieną ir krakmol..

Recepto vertinimas: 0

Tiršta grybienė

Svieste apkepiname svoguna, suberiame miltus ir po truputi supilame piena. Dedame sumaltus grybus, druska, pipirus. Pakaitiname. Jei sriuba tirstoka, galima ipilti dar pieno...

Recepto vertinimas: 5

Kiaulienos sriuba

Virti ryžiai turi būti birūs. Liesą kiaulienos dalį supjaustyti kubeliais ir pakepinti iki gelsvumo kartu su svogūnu, pjaustytu plonomis riekelėmis. Morką, ropę, porą, bulves supjaustyti, įdėti baziliko, mairūno ir raudonėlio, pakepinti, aplieti sultiniu arba vandeniu, įdėti nulupt..

Recepto vertinimas: 5

Vištienos sriuba su raudonaisiais lęšiais

Gaminimo eiga: krūtinėlių filė supjaustykite mažais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite 60 ml (4 saukstus) alyvų aliejaus, sudėkite vistieną ir retkarčiais pamaisydami, kepkite, kol paruduos. Sudėkite česnakus, svogūnus, paprikas bei čili pipirus, ismaisykite ir retkarčiais pamaisyda..

Recepto vertinimas: 0

Saldžiarūgštė tiršta sriuba

supjaustyti bulves kūbeliais ir sudeti virti. įpilti i keptuvę nemažai aliejaus ir sudeti kepti dideliais kubeliais supjaustytus svogūnus. Į šiek tiek pakeptus, tačiau neapskrudintus svogūnus sudėti kūbeliais (vėl gi dideliais) supjaustytas paprikas. pakepti, jei megstate ispausti 4-5 n..

Recepto vertinimas: 0

Perlinių kruopų sriuba

Iš jautienos su kaulais, morkos, džiovintų, gerai nuplautų grybų, pakepintų prieskoninių daržovių ir prieskonių išverdamas sultinys. Į atskirą puodelį įpilama 2 stiklinės vandens, sudedamas sviestas, nuplautos kruopos ir verdama, kol jos suminkštės. Verdant reikia kartkartėmis u..

Recepto vertinimas: 0

Trinta kalafiorų sriuba

Paimti puodą su stroru dugnu ir jame aliejuje pakepinti svogūną, papjaustytą šesnaką ir imbiero. Atskyrai išvirti kalafijorus ir jos su samčių išimti ir įdėti į tą kepamą masę. Bulvės supjaustyti kubeliais ir irgi biški pakepinti. Tiesiog lengvai patroškinti viską, kad įgautų ..

Recepto vertinimas: 4

Pieniška lašišos sriuba

Bulves ir morkas nuskusti, supjaustyti ir isvirti minimaliame kiekyje pasudyto vandens. Isvirus darzovems, jas apgrusti ar visai sugrusti (kaip patinka). Tada sudeti nedideliais kubeliais supjaustyta lasisa (be odos ir kaulu), ipilti pieno iki norimo tirstumo (~0,5 l)ir virti dar tris minutes. (Dan..

Recepto vertinimas: 0

Kaštonų sriuba

Pasūdytame vandenyje išvirti kaštonus prieš tai įpjovus jų lukštą aštriu peiliu. Tuomet juos išlukštenti, o branduolius sutrinti šakute ir sumaišyti su pjaustytais svogūnais bei smulkiai tarkuota saliero šaknimi. Viską užpilti verdančiu vandeniu ir vėl užvirti. Sriubą paba..

Recepto vertinimas: 3

Karbonadas su vynu

Nuluptus svogÅ«nus ir obuolius supjaustyti griežinėliais ir pakepinti svieste. Baigiant kepti, įberti pipirų, druskos. Karbonadą supjaustyti, iÅ¡muÅ¡ti, užberti druskos, apvolioti miltuose ir kepti, kol pagels. Mėsą sudėti į troÅ¡kintuvą su svogÅ«nais ir obuoliais, užpilti vynu ir troÅ..

Recepto vertinimas: 4

Trinta cukinijų sriuba (Skirmantės) (foto)

Apkepti morkas ir svogūnus svieste. Sudėti bulves, cukinijas, prieskonius, druską ir užpilti sultiniu. Virti kol bulvės taps minkštos. Susmulkinti blenderiu arba virtuviniu kombainu. Patiekti karštą su grietine. ..

Recepto vertinimas: 4

VEGETARIŠKA SRIUBA

Salieru stiebus supjaustome kuo plonesniais griezineliais. Suberiame i verdanti vandeni ir verdame 15 minuciu ant mazos ugnies. Supilame citrinu sultis, suberiame prieskonius ir virtas pupeles. Paverdame dar 5 minutes, tiekdami suberiame smulkintas petrazoles...

Recepto vertinimas: 0

Mangoldų lapkočių sriuba

Mangoldų lapkočius ir bulves supjaustyti, užpilti 2 l karšto mėsos sultinio ir virti. Miltus pakepti riebaluose, kol pagels, tyrę praskieti mėsos sultiniu ir supilti į sriubą. Į ją sudėti porus, petražolę, sumaltą citrinos žievelę ir virti, kol išvirs daržovės. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Grybų sriuba

Svogūnus ir morkas supjaustykite ir vos vos pakepinkite aliejuje. Bulves švariai nuplaukite su šepetėliu ir supjaustykite su lupenomis. Grybus ir bulves dėkite į verdantį vandenį ir 3 min. pavirkite. Po to įdėkite pakepintas su svogūnais morkas, supjaustytus porus ir uždengę puodą pal..

Recepto vertinimas: 0

Puslapiai: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21