Sriubos, sriubå³ receptai
Čia rasi atrinktus receptus, priskirtus kategorijai sriubos. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptai/sriubos/15
Gūžinių baltųjų kopūstų sriuba su grybais
KopÅ«stÄ… supjaustyti, patrinti su druska ir virti sultinyje. Supjaustytas bulves sudÄ—ti į kopÅ«stus. Morkas ir svogÅ«nus pakepti svieste, sudÄ—ti į verdanÄiÄ… sriubÄ…. Grybus supjaustyti, patroÅ¡kinti svieste, sudÄ—ti pomidorų tyrÄ™, prieskonius, pasÅ«dyti, iÅ¡maiÅ¡yti ir supilti į kopÅ«stus..
Recepto vertinimas:
ParuoÅ¡tus grybus smulkiai supjaustyti. SvogÅ«nÄ…, morkÄ… ir salierÄ… sukapoti ir troÅ¡kinti svieste kartu su grybais. Bulves sudÄ—ti į verdantį vandenį arba sultinį. Kai jos apvirs, įdÄ—ti troÅ¡kintų grybų, prieskonių ir dar 10 minuÄių pavirti. Baigiant virti, sudÄ—ti plonais griežinÄ—l..
Recepto vertinimas:
Paprikas perpjaukite per pusę, pasalinkite kotelius bei sėklas ir smulkiai supjaustykite. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Raugintus kopūstus isskirstykite, naudodamiesi dviem sakutėmis. Prikaistuvyje pakaitinkite aliejų, ant mažos ugnies pakepinkite svogūnus. Sudėkite pjaustyt..
Recepto vertinimas:
Nuvalytus ir nuplautus grybus ir svogūnus supjaustyti šiaudeliais ir troškinti riebaluose.Kai svogūnai pasidarys skaidrūs ir šiek tiek paraus, įpilti sultinio, pavirinti, įdėti prieskonių. Kad sriuba būtų tirštesnė, troškinamus grybus galima pabarstyti miltais, ir su sultiniu 10min. ..
Recepto vertinimas:
Prikaistuvyje istirpinkite sviestą, sudėkite miltus ir kaitinkite, kol susidarys vientisa masė. Nuolat maisydami pilkite sultinį, kad nesusidarytų gumuliukų. Sultinį užvirinkite ir virkite 3 minutes. Avokadą perpjaukite per pusę, pasalinkite kauliuką ir isgremžkite minkstimą. Minkstimą..
Recepto vertinimas:
Krevetes nuplauname šaltu vandeniu, apverdame ir išgliaudome. Sultinį, kuriame virė krevetės, perkošiame, sudedame konservuotus žirnelius, išvirtus grybus, nuluptą supjaustytą svogūną, morką ir verdame ant silpnos ugnies, kol išverda daržovės. Į išvirtą sriubą sudedame paruošt..
Recepto vertinimas:
Į vandenį sudedamos kubiukais supjaustytos bulvės ir kaliaropės. Verdama ant silpnos ugnies, kol daržoves suminkštėja. Supilamas pienas, pasūdoma, įdedamas lauro lapelis. Pusėje stiklinės vandens išplakami miltai, supilama j sriubą ir užvirinama. Prieš valgant į sriubą sudedama sm..
Recepto vertinimas:
Prieskonines daržoves supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite. Perlines kruopas nuplaukite, užpilkite verdanÄiu sultiniu ir pakaitinkite 40 minuÄių arba iÅ¡virkite ir nukoÅ¡kite. ParuoÅ¡tas kruopas dÄ—kite į verdantį sultinį, sudÄ—kite prieskonines daržoves, bulves, pavirkite. PasÅ«..
Recepto vertinimas:
Is paruostos sukapotos vistienos, susmulkintu jautienos kaulu ir prieskoniniu darzoviu isverdamas sultinys. Verdama ant nestiprios kaitros, nuolat graibstant putas. Kiek pavirus, iberiama truputis druskos. Baigiant sultinu virti, idedama pipiru, lauro lapeliu ir 5-10 min. pavirus, mesa isimama, sult..
Recepto vertinimas:
Grybus ištroškinti arba išvirti savo sultyse. Mėsą, agurką, kiaušinį ir laiškus sukapoti, visus šiuos produktus sumaišyti su grietine, įpilti nuoviro. Sudėti grybus, pagardinti prieskoniais, žalumynais ir išmaišyti. Galima dėti sukapoto kumpio ar dešros. Skanaus! ..
Recepto vertinimas:
Grybus nuvalyti, labai smulkiai supjaustyti. SvogÅ«nÄ… ir ÄesnakÄ… nulupti, sukapoti kuo smulkiau. Nupjaustyti cukinijos galus ir perpjauti iÅ¡ilgai pusiau, supjaustyti nestoromis riekelÄ—mis. Nuskusti ir supjaustyti kubeliais bulves. Puode iÅ¡lydyti sviestÄ…, suberti svogÅ«nus, ÄesnakÄ… ir smul..
Recepto vertinimas:
Švediška dilgėlių sriuba (Nässelsoppa)
DilgÄ—les gerai nuplaukite. Dideliame puode užvirkite vandenį, sumeskite dilgÄ—les ir virkite, kol iÅ¡tiÅ¡ apie 40 minuÄių. Nusunkite, vandens neiÅ¡pilkite. DilgÄ—les ir svogÅ«nų laiÅ¡kus (jų dedama pagal skonį) smulkiai supjaustykite. IÅ¡ svieto ir miltų sutaiosykite padažą. Atskie..
Recepto vertinimas:
Sopa de takitos (sriuba su blyneliais)
Keptuvėje pašildyti augalinį aliejų. Į aliejų įpilti pomidorų sultis ir troškinti 5 minutes. Vėliau įpilti sultinio su prieskoniais ir užvirti. Ant tortiljų išdėlioti smulkiai pjaustytą mėsą, daržoves, tarkuotą sūrį, apibarstyti raudonaisiais pipirais. Tortiljas suvynioti. Į..
Recepto vertinimas:
Saliero sakni nulupame ir sutarkuojame. Tarkius sudedame i keptuve su sviestu irpamazu kepame, kol salierai pusiausuminksteja. Tada idedame prieskoniu. Salierus sudedame i puoda, uzpilame vandens ir verdame, kol salierai bus visai minksti. Tada supilame piena. Patiekiame su grietine...
Recepto vertinimas:
PusÄ™ rÅ«gÅ¡tynių iÅ¡troÅ¡kinkite jų paÄių sultyse, o kitÄ… pusÄ™ supjaustykite. IÅ¡virtas rÅ«gÅ¡tynes pertrinkite per sietelį ir sudÄ—kite į verdantį sultinį kartu su pakepintomis petražolÄ—mis, svogÅ«nais ir pavirkite 15 – 20 minuÄių. PrieÅ¡ baigiant virti sudÄ—kite pjaustytas rÅ«gÅ¡t..
Recepto vertinimas:
Puseje sultinio isverdami porai, kitoje puseje - bulves. Viskas sumaisoma. Supilama grietine, sumaisyta su riebaluose pakepintais miltais, suberiamos griezineliais supjaustytos desreles. Dar syki uzvirinama...
Recepto vertinimas:
MÄ—sos sultinyje iÅ¡virti supjaustytas daržoves. IÅ¡virus iÅ¡griebti ir pertirinti per sietelį. Miltus pakepinti riebaluose ir atskiesti trupuÄiu sultinio. ViskÄ… sumaiÅ¡yti ir supilti į sriubÄ…. SriubÄ… užbalinti su druska iÅ¡plaktu tryniu su grietine. Skanaus! ..
Recepto vertinimas:
PorÄ… supjaustykite griežinÄ—liais, pakepinkite karÅ¡tuose riebaluose ir sudÄ—kite į užvirusį sultinį. Suberkite smulkintus kopÅ«stus, kubeliais pjaustytas bulves ir virkite apie 7 minutes. Sumeskite konservuotus žirnelius ir dar kelias minutes pavirinkite. IÅ¡pilstykite į dubenÄ—lius, įdÄ..
Recepto vertinimas:
Bulvių sriuba su džiovintomis slyvomis
Smulkiai supjaustykite iÅ¡virtus grybus ir sudÄ—kite į iÅ¡koÅ¡tÄ… grybų nuovirÄ…. SusmulkintÄ… svogÅ«nÄ… pakepkite aliejuje, sudÄ—kite miltus ir dar pakepinkite, supilkite į grybų nuovirÄ…, pakaitinkite iki užvirimo, sudÄ—kite bulves, supjaustytas slyvas, razinas ir virkite 15 – 20 minuÄių ..
Recepto vertinimas:
Užverdame sultinį. Ä® jį suberiame kubeliais supjaustytas bulves ir smulkintÄ… svogÅ«nÄ…. Paverdame 5 min. Pomidorus nuplikome ir nulupame, supjaustome skiltelÄ—mis ir sudedame į sriubÄ…. Baigiant virti suberiame susmulkintus salierų lapus ir Äesnako skilteles. Patiekdami į kiekvienÄ… lÄ—kÅ..
Recepto vertinimas:
VisÄiukÄ… nuplaukite ir įdÄ—kite į puodÄ…. Ä®pilkite cirinų sulÄių, sojų padažo, įdÄ—kite sauso mÄ—sos sultinio, pipirų, druskos, įmeskite lauro lapelį. Užpilti 1 litrÄ… vandens ir užvirinkite. Virkite tik 30 minuÄių, jei sriuba bus verdama vÄ—liau. MÄ—sa turi atausti sultinyje. Vist..
Recepto vertinimas:
Pomidorų sriuba su manų kruopų leistinukais
KiauÅ¡inius iÅ¡plakti ir gerai maiÅ¡ant į juos įberti manų kruopų, kol pasidarys tirÅ¡ta teÅ¡la. Petražolių lapelius sudÄ—ti į teÅ¡lÄ… ir gerai iÅ¡maiÅ¡yti. PasÅ«dyti. Mažu Å¡aukÅ¡teliu masÄ™ dÄ—ti į sultinį ir pavirti 10 minuÄių. Tuomet į sriubÄ… supilti pomidorų sultis, įdÄ—ti svie..
Recepto vertinimas:
Šparagus ir morkas išvirti mėsos sultinyje, išgriebti iš vandens, atskirti galvutes, o likusią dalį ir morkas pertrinti per sietelį. Šią masę ir šparagų ūglius dėti atgal į sultinį. Sriubą pasūdyti, sudėti pomidorų tyrę ir užvirti. Paskaninti grietine. Skanaus! ..
Recepto vertinimas:
MaltÄ… mÄ—sÄ… sumaiÅ¡ykite su virtais ryžiais ir smulkintais porais, įmuÅ¡kite kiauÅ¡inį, supilkite pomidorų sultis, suberkite petražoles, pagal skonį pasÅ«dykite ir pagardinkite pipirais. IÅ¡ gautos masÄ—s suformuokite graikinių rieÅ¡utų dydžio kukulaiÄius. Puode užvirkite litrÄ… vande..
Recepto vertinimas:
Sriuba su grybais ir daržovėmis
KopÅ«stų lapus atskirkite, Å¡eÅ¡is didesnius minutei užpilkite pasÅ«dytu verdanÄiu vandeniu. IÅ¡griebusi perliekite Å¡altu vandeniu. Kai atvÄ—s, perpjaukite iÅ¡ilgai. Morkas supjaustykite kubeliais. MÄ—sÄ… supjaustykite ir sutrinkite elektriniu plakikliu. Suberkite 2/3 morkų, sÅ«rį, įmuÅ..
Recepto vertinimas: