Vasaros sriuba

Ingridientai:
viščiukas
200 g ilgagrūdžių ryžių
150 g porų
150 g pomidorų
200 g morkų
200 g žiedinių kopūstų
100 g žaliųjų žirnelių
2 šaukštai citrinos sulčių
4 šaukštai sojų padažo
1 kubelis mėsos sultinio
1 šaukštelis maltų pipirų
1 lauro lapelis
druskos
Gaminimas

Viščiuką nuplaukite ir įdėkite į puodą. Įpilkite cirinų sulčių, sojų padažo, įdėkite sauso mėsos sultinio, pipirų, druskos, įmeskite lauro lapelį. Užpilti 1 litrą vandens ir užvirinkite. Virkite tik 30 minučių, jei sriuba bus verdama vėliau. Mėsa turi ataušti sultinyje. Vištieną išimkite, sultinį nukoškite ir vėl užvirinkite. Suberkite perplautus ryžius ir virkite 10 minučių. Porus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, išskobkite vidų ir supjaustykite mažais gabalėliais. Nuskuskite morką, supjaustykite griežinėliais, nuplautą kopūstą išskirstykite žiedynais. Suberkite daržoves į sultinį ir virkite dar 10 minučių. Nulupkite viščiuką, išpjaukite kaulus, mėsą supjaustykite mažais gabalėliais ir pašildykite kartu su sriuba. Prieš patiekiant sriubą įberkite druskos, pipirų ir susmulkintų petražolių. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!