Kiau┼íiniai, kiauňíiniň│ receptai

─îia rasi atrinktus receptus, kuri┼│ ingridientuose yra Kiau┼íiniai. Surask ir i┼ísirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo ─»vertinim─ů prie recept┼│! Galb┼źt tavo ─»vertinimas pad─Śs kitiems surasti gerus receptus, kuri┼│ jie dar ne┼żino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/kiausiniai/1

─îirviniai blynai

─«mu┼íti kiau┼íinius ─» duben─», ─»berti cukraus, ─»d─Śti ┼żiupsnel─» druskos. Visk─ů gerai i┼íplakti. Supilti pien─ů, ┼íiek tiek paplakti, ─»berti miltus. Gerai i┼íplakti, kad nelikt┼│ n─Ś gabalelio milt┼│. ─«berti vanilin─» cukr┼│, dar ─»d─Śti aliej┼│. Po to kepti. Tai yra tradiciniai ─..

Recepto vertinimas: 4

Baland─Śliai

─«mu┼íti kiau┼íinius ─» duben─», ─»berti cukraus, ─»d─Śti ┼żiupsnel─» druskos. Visk─ů gerai i┼íplakti. Supilti pien─ů, ┼íiek tiek paplakti, ─»berti miltus. Gerai i┼íplakti, kad nelikt┼│ n─Ś gabalelio milt┼│. ─«berti vanilin─» cukr┼│, dar ─»d─Śti aliej┼│. Po to kepti. Tai yra tradiciniai ─..

Recepto vertinimas: 4

Var┼ík─Śs spurgos

Kiau┼íiniai i┼íplakami mai┼íytuvu su 1/ 2 cukraus ir vaniliniu cukrumi, o likus─» cukr┼│ i┼ítriname su var┼íke. Visk─ů sumai┼íome ir ─»dedame grietin─Ö bei v─Śl sumai┼íome. Miltus sumai┼íome su kepimo milteliais, suberiame ─» bendr─ů mas─Ö ir minkome. I┼í te┼ílos aliejuotomis rankomis for..

Recepto vertinimas: 4

Trap┼źs naminiai sausainiai

Sviest─ů i┼ísukti su cukrumi, i┼íplakti kiau┼íin─» ar trynius, sumai┼íyti visus ingredientus. Sausainius formuoti ─» m─Śsmal─Ö ─»statyta formele sausainiams. Neturint tokios formel─Śs galima tiesiog ┼íauk┼íteliu d─Ślioti te┼íl─ů ant kepimo popieriumi padengtos skardos...

Recepto vertinimas: 4

Skruzd─Ślynas

: Glaistas Visas mi┼íinys i┼ímai┼íomas ir u┼żvirinamas. Te┼íla Te┼íla daroma namini┼│ makaron┼│ kietumo. Minkoma 1 - 1,5 val. taip, kad ko─Źiojant nereikt┼│ pabarstyti milt┼│. Te┼íla i┼íko─Źiojama iki plonumo (permatomumo). Supjaus─Źius ─» norimos formos lapelius (geriausia ..

Recepto vertinimas: 4

┼Żemai─Źi┼│ blynai

: Glaistas Visas mi┼íinys i┼ímai┼íomas ir u┼żvirinamas. Te┼íla Te┼íla daroma namini┼│ makaron┼│ kietumo. Minkoma 1 - 1,5 val. taip, kad ko─Źiojant nereikt┼│ pabarstyti milt┼│. Te┼íla i┼íko─Źiojama iki plonumo (permatomumo). Supjaus─Źius ─» norimos formos lapelius (geriausia ..

Recepto vertinimas: 4

─îirviniai blynai (valfliai, ┼íirdel─Śs)

Sviestas gerai i┼ítrinamas, mu┼íama po tryn─», suberiam─ů druska ir sukama. Sukant pama┼żu supilamas pienas ar grietin─Śl─Ś, suberiami miltai ir prieskoniai. Prie┼í kepant sudedami i┼íplakti baltymai ir atsargiai sumai┼íomi su te┼íla. ─«kaitinta vaflin─Ś keptuv─Śl─Ś patepama riebalais (al..

Recepto vertinimas: 4

Naminiai sausainiai

Sutarkuokite sviesta burok┼│ tarka, Supilkite miltus, kepimo miltelius, kiau┼íin─», vanilini cukr┼│ ir cukr┼│. Visk─ů gerai sumai┼íykite, mas─Ś turi nelipti prie rank┼│. Te┼íl─ů ─»d─Śkite ─» kamer─ů, kad sustinkt┼│. Po kurio laiko i┼ítraukite te┼íl─ů ir suko─Źiokite su ko─Ź─Ślu...

Recepto vertinimas: 4

Pyragas su uogiene

Kiau┼íinius i┼ísukame su cukrumi. ─« kiau┼íini┼│ ir cukraus mas─Ö sudedame uogien─Ö, grietin─Ö ir gerai i┼ímai┼íome. Tada ─»mai┼íome miltus ir gesint─ů sod─ů. Te┼íla turi b┼źti grietin─Śs tir┼ítumo. Sukre─Źiame te┼íl─ů ─» sviestu patept─ů kepimo form─ů. Kepame 170 laipsni┼│ kar┼ítumo orka..

Recepto vertinimas: 4

─îi─Źinsko kepsnys

─« far┼í─ů ─»mu┼íti kiau┼íin─», d─Śti druskos, pipir┼│ ir i┼íminkyti far┼í─ů. Virtas bulves sumalti, suberti miltus, ─»mu┼íti kiau┼íinius ir u┼żminkyti te┼íl─ů. I┼íko─Źioti, supjaustyti juostel─Śmis, ─» vid┼│ d─Śti far┼í─ů ir virti aliejuje...

Recepto vertinimas: 4

Bulvių plokštainis (kugelis)

─«kaitinti orkait─Ö iki 225┬░ C. Nuluptas bulves smulkiai sutarkuoti ─» duben─», nusunkti. Taip pat svog┼źn─ů smulkiai sutarkuoti ir sud─Śti ─» tarkius. Pien─ů u┼żvirinti ir u┼żpilti ant tarki┼│. Pas┼źdyti, ─»mu┼íti kiau┼íin─», ─»pilti aliejaus ir visk─ů i┼ímai┼íyti. I┼ímai┼íyt─ů m..

Recepto vertinimas: 4

Picos pagrindas / padas (plonapad─Ś)

Mieles sumai┼íyti su 1 arbatiniu ┼íauk┼íteliu cukraus, po to u┼żpilti ┼íiltu pienu. Kiau┼íin─» i┼íplakti su 2 arbatiniais ┼íauk┼íteliais cukraus ir 2 arbatiniais ┼íauk┼íteliais druskos. Supilti mieles ─» kiau┼íin─», i┼íplakti ir id─Śti 4 ┼íauk┼ítus aliejaus, viska i┼ímai┼íyti ir sud─Śti m..

Recepto vertinimas: 4

Margu─Źiai da┼żyti svog┼źn┼│ luk┼ítais

Tai mano vienas m─Śgstamiausi┼│ marginimo b┼źd┼│. Kelios savait─Śs prie┼í velykas pradedu rinkti svog┼źn┼│ luk┼ítus. Su┼ílapint─ů kiau┼íin─» vynioju ─» luk┼ítus ir apvynuoju skudur─Śliu bei apri┼íu si┼źlais. Prie kiau┼íinio prilipd┼żius kok─» ┼żalumyn─ů , i┼ísispaus pie┼íin─Ślis. Galima p..

Recepto vertinimas: 4

Cezario salotos

Susmulkinkite ─Źesnak─ů, u┼żpilkite alyvuogi┼│ aliejumi, i┼ímai┼íykite ir palikite pastov─Śti 3-4 val. Aliej┼│ nupilkite. 4 ┼íauk┼ítuose ─Źesnakinio aliejaus pakepkite baton─ů, prie┼í tai supjaust─Ö j─» 0,5-1 centimetro dyd┼żio kubeliais, kol batonas pagels. I┼íkepus─» baton─ů suberkite a..

Recepto vertinimas: 4

Šimtalapis

Miel─Śs pakildinamos truputyje pieno su cukrumi. ─« ┼íilt─ů pien─ů su i┼íplaktais jame kiau┼íiniais suberiami miltai, supilamos pakildintos miel─Śs ir smarkiai minkoma ne ma┼żiau pusvaland┼żio. Te┼íla padalijama ─» ┼íe┼íias dalis, nekei─Źiant paskutin─Śs minkymo krypties. I┼í kiekvieno ga..

Recepto vertinimas: 4

Karaim┼│ kibinai

─« duben─» persijokite miltus ir juos i┼íminkykite su sviestu. Supilkite grietin─Ö ir i┼íplaktus kiau┼íinius. ─«berkite por─ů ┼żiupsneli┼│ druskos. Visk─ů gerai i┼íminkykite ir palaikykite ┼íaldytuve ma┼żdaug 2 valandas. M─Śs─ů supjaustykite nedideliais kubeliais, svog┼źn─ů - ma┼żais gaba..

Recepto vertinimas: 4

Jogurtinis tortas su bra┼ík─Śmis

Su ┼íakute sutrynti bra┼íkes ir mai┼íyti tol kol pasidarys vienalyt─Ś mas─Ś, ─»d─Śti cukr┼│ ir dal─» apelsin┼│ sul─Źi┼│ ir kaitinti kol u┼żvirs. Nuimti nuo ugnies ir leisti masei atv─Śsti. ─« likusias apelsin┼│ sultis supilti ┼żelatin─ů, mai┼íyti, tur─Śt┼│ i┼ítirpti. I┼ítirpusi─ů ┼żelatin─ů ma..

Recepto vertinimas: 3

Trupininis pyragas

Riebalais i┼ítepti 26 centimetr┼│ skersmens torto form─ů. Orkait─Ö ─»kaitinti iki 220 laipsni┼│ temperat┼źros. Sviest─ů su cukrumi i┼ísukti iki purios mas─Śs. ─«mu┼íti kiau┼íin─» ir sud─Śti tarkuot─ů citrinos ┼żievel─Ö. Miltus sumai┼íyti su kepimo milteliais ir persijoti. Kelet─ů ┼íauk┼ít┼│ mi..

Recepto vertinimas: 4

Sviestiniai sausainiai

Sviest─ů su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi i┼íplakti iki purios mas─Śs. ─«mu┼íti kiau┼íinius ir po truput─» ─»mai┼íyti miltus. Kai te┼íla bus pakankamai kieta, ─»minkyti likusius miltus. ─«pilti truput─» pieno. Te┼íl─ů ko─Źioti iki peilio nugar─Śl─Śs storio ir i┼íspausti norimas forma..

Recepto vertinimas: 3

Krab┼│ lazdel─Śs alaus te┼íloje

Krab┼│ lazdeles at┼íildome. I┼í alaus, kiau┼íini┼│, milt┼│, prieskoni┼│ u┼żmai┼íome grietin─Śs tir┼ítumo te┼íl─ů. Kiekviena krab┼│ lazdel─Ö panardiname ─» te┼íl─ů , apvoliojame te┼íloje ir dedame ─» ─»kaitint─ů keptuv─Ö kepti. Apkepame i┼í abiej┼│ pusi┼│ . Kepame kol gra┼żiai apskrunda.&..

Recepto vertinimas: 4

Sluoksniuota mielin─Ś te┼íla

Miltus persijoti ─» duben─Śl─» arba ant lentos. Kaubur─Ślio viduryje padaryti ─»dubim─ů, ─» j─» sutrupinti mieles, ─»berti 50 gram┼│ cukraus ir pilti ┼íalt─ů pien─ů. Atsargiai i┼ímai┼íyti kaubur─Ślio vidur─». J─» apibarstyti miltais ir u┼żdengus 15 minu─Źi┼│ laikyti v─Śsioje, be skersv─Śj┼│ vi..

Recepto vertinimas: 2

Naminiai ┼żagar─Śliai

Te┼ílai skirtus produktus sumai┼íykite ir i┼íminkykite, ko─Źiokite ko─Źelu vis u┼żlenkdami tol, kol bus matyti daug smulki┼│ burbuliuk┼│. I┼íminkyt─ů tesl─ů apdengti dr─Śgnu skudureliu, kad ned┼żi┼źt┼│, ir ─»d─Śti ─» ┼íaldytuv─ů 1-2 valandoms. I┼íko─Źiokite nedideliais gabalais, juos supj..

Recepto vertinimas: 3

Klasikinis Omletas

Kiau┼íini┼│ baltymus atskiriame nuo tryni┼│. Duben─Ślyje kiau┼íini┼│ trynius plakame, kol sutir┼ít─Śja. Supilame pien─ů arba grietin─Śl─Ö, suberiame drusk─ů ir pipirus. Kitame dubenyje elektriniu plakikliu plakame kiau┼íini┼│ baltymus, kol pasidaro pur┼źs. I┼íplaktus kiau┼íini┼│ baltymus supil..

Recepto vertinimas: 4

Virti var┼ík─Ś─Źiai

Kiau┼íiniai i┼ítrinami su druska, sudedama var┼ík─Ś, miltai, gerai i┼íminkoma. Ant miltais pabarstytos lentos i┼í tos mas─Śs padaromi 1,5ÔÇö2 centimetr┼│ storio voleliai, supjaustomi 4ÔÇö5 centimetr┼│ ilgumo gabal─Śliais ir pas┼źdytame vandenyje i┼íverdami (i┼íverda per 3ÔÇö5 minutes). I┼..

Recepto vertinimas: 4

Avi┼żini┼│ dribsni┼│ kotletai (sveikuoli┼íkas)

Dribsnius u┼żplykyti gryb┼│ sultiniu (kubel─» i┼ítipinti kar┼ítame vandenyje) ir palikti 5 valandoms. ─« dribsnius d─Śti kiau┼íinius, smulkiai supjaustytus svog┼źnus. I┼íminkyti ir formuoti kotletus. Kepti aliejuje...

Recepto vertinimas: 3