Balandėliai

Ingridientai:

1 didelė kopūsto galva
800g faršo
1 stiklinė ryžių
1-2 galvos svogūnų
įvairių prieskonių
1-2 kiaušiniai
Tarkuotų morkų 1-2 stiklinės

Padažui

1 stiklinė vandens
1-2 valg.šaukštai miltų
100g grietinės
50g tomatų pastos
druskos pagal skonį.

Gaminimas:

Kopūsto galva nuplykoma verdančiu vandeniu, kad lapai suminkštėtų ir lengviau atsiskirtų. Jei lapai kietesni , galima juos išmušti mėsos muštuku.

Iš faršo , apvirtų ryžių, susmulkinto svogūno ir kiaušinių, prieskonių užminkomas įdaras. Iš kopūsto lapo ir įdaro formuojamas balandėlis. Galima apvaliotus miltuose lengvai apkepti aliejuje (keptuvėje).

Paruošti balandėliai dedami į puodą su verdančiu vandeniu. Vandens įpilti 1 stiklinę. Sluoksniuojame su tarkuotomis morkomes ir troškiname ant nedidelės ugnies. Troškinti reikės apie 1,5val. Kol troškinasi paruošiamas padažas. Visos padažo sudėtinės dalys supylamos į indą ir išmaišomos iki vientisos masės. Likus 30 min. iki troškinimo pabaigos balandėliai apipilami padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

vaida 2011-09-17 14:14:29
aciu uz recepta.gavosi super skanus.dekui

Liepuziedai 2011-09-13 22:36:06
Ieskojau balandeliu recepto ir radau, gavosi puikiai - kai skaiciau, net nepastebejau kazkokiu klaidu, ne tas man neaktualu...
Issikraukite sproto klube, issirekite miske, padeda... Nepeikite zmoniu, matote, kiek daug moteru gamino si recepta - tai svarbiausia! :-)

Mika 2011-09-13 16:19:45
Aciu uz receptuka, gavosi skaniai. (Aisku, klaidos akis bado, bet ka jau padarysi...)

monika 2011-06-07 17:31:15
buvo laaabai skanu, aciu:)

lince 2011-02-24 20:51:50
laaaaabai skanus receptas:)aciukas.ir gavosi skaniai

lex 2011-02-20 22:34:26
bet vis tiek grazu, kai seimininke ir rasyt moka :)

Balandyte 2011-02-19 19:59:41
Siulyciau nekreipti demesio i tas grazuoles, kurios tik ir moka klaidas taisyti, o seimai "gamina" picas, sumuztinius ir dar koki s. Mergaites, nepavydekite toms, kurios puikiai gamina. As net neatkreipiau demesio i kazkokias klaidas, o balandeliai pasakisko skonio, gaminau pirma karta pagal jusu receptuka, bet gavosi nerealiai skanu!!!!!!!

Natiuska 2011-01-31 05:19:36
Nuo klaidu kiekio recepto skonis nepasikeis manau ;)

giedre 2011-01-25 21:07:45
Labai skanu, pirma kart dariau balandelius, gavosi super!!! Aciu uz recepta!

;0) 2011-01-08 21:38:05
Miela Ausrine, pati rasote su klaikiomis klaidelemis ;))

Deluxe 2011-01-05 23:54:20
Kaip tik dabar gaminu pagal si recepta :) Jauciu kad gausis puikiai :) Aciu uz receptuka ;)

gėda 2010-12-13 22:32:00
o pati 'ausrine' pamirso kad lietuviu kalboje egzistuoja s'u'u'c'i'a'e'e's' :-D ajajajajjjjjjjjjj

diana 2010-11-28 23:10:24
na ir kokiu pagiezingu zmoniu atsiranda,del tokiu zmoniu kita karta gerai pagalvoti reikia ar verta pasidalinti receptu,nes gali apjuodinti.bandziau rasti balandeliu recepta ir likau pasipiktinus ausrines ir k.t merginu komentarais.p.s turesite darbo ir mano klaidas taisant:)))))))))))))

sigita 2010-11-24 21:04:53
sveikos seimininkes, is ties, kad kreiptume i gramatikos klaidas, tai nesamone, jug mes cia ne kokio konrtolinio atlikti susirinkome, o ieskoti skaniu gardziu patiekalu, o tai manau tikrai bus skanu, siandiena kaiptik ieskojau recepto balandelio, ir kaip nekeista uskliuvo tas Ausrines komentaras. brangute, komentarus dalink mokiniams ir mokykloje tokius. aciu

Nesvarbu 2010-11-20 22:00:33
noreciau as pasakyti, tai kad zmogus pasidalina savo receptu, tai nereiskia kad reikia dar ziureti i klaidas, jeigu tau klaidos maiso persirasyk recepta be klaidu

Vita 2010-11-11 00:59:28
Ant kokio karscio nustatote mikrobangine ir kokiam laikui? Aciu.

Rutele 2010-11-07 06:45:38
nu nebutu lietuviai... apvaro, apkakoja, isgeria arbatos ir miegot eina... zmogus stengesi, rase, norejo kaip geriau, o jus... eh.... kas tos gramatines klaidos palyginus su gerais norais... liudna..... o as balandelius verdu pagal si recepta, aromatai nuostabus nosi kutena, saunu! Komplimentai recepto autoriui :)

Linas 2010-10-22 02:56:31
tikrai geras receptas. anksciau darydavau panasiai bet padazo nededavau. db skonmis pasikeite i geraja puse. auciu autoriui.

nesikabinekit del to vandens ar laiko. vandens pilat kiek norit (as pvz pripilu kad apsemtu 3/4 balandeliu ar net daugiau, kai isverda nusemiu pries pilant padaza ir viskas ciki) o virimo laika tai isimat viena balandeli po pusvalandzio jei kopustas minkstas ir paragaujat. ir nebereikia cia jokio sarsalo

marius 2010-09-26 00:17:29
idijotai ziurekit i recepta o ne i klaidas

Dalia 2010-09-23 05:50:03
patikekit dariau pirma karta. kopusto lapus suminkstinau idejus i mikrobange 2 min, ir kad nereiketu taip ilgai laukt farsa jau buvau pasidarius ir iskepus pries tai, ir galiausiai tik 5 min i garu puoda ir skanaus

kriste 2010-09-10 20:45:48
bliat atsirado visi rastiski, pasiziuriekit i savo klaidas o poto i kitus

Ana 2010-09-09 03:44:23
Nuostabus receptas!!Dariau balandelius pirma karta savo gyvenime ir jie isejo isties nepakartojamai:))Didelis aciu autoriui.As asmeniskai kreipiu demesi i recepto kokybe o ne i klaidas.

ugne 2010-05-07 05:20:43
pritariu ausrinei, klaidos akis bado:D

tonis 2010-04-10 06:49:11
cia buvo duota suprasti,del tos vienos stiklynes vandians.Kad patogiau butu sudeti,nes negi desi i pusia puodo verdancio vandians:)))))))po to sudejius galima dapilti....va taip va kulinarai........:))))))))

Daiva 2010-03-15 02:17:20
Klaidu tikrai daug....

Aura 2010-03-08 06:22:40
kad pati ausrine,su klaidom rasai...be nosiniu ir sveplai kaip visi:)

Laura 2010-03-03 23:04:21
Kopusta reikia deti i mikrobangu krosnele 15 min.-nebereikes apvirti.Ir vietoj grietines deti grietinele.

renata 2010-03-03 17:54:22
sveikos moterys, troskinate zepter puode ir is tos stiklines vandens pasidarys dvi stiklines ir tikrai niekas nesvils ir nereikes 1.5 val. minkstuciai ir skanus. mmmmmmmm

ruta 2010-01-17 11:37:35
na tiros pievos.uzpilti 1 stikline vandens ir troskinti 1,5 val.deja ta stikline vandens isgaruos per 15 min.o tada jau viskas svils prie dugno.

ruta 2010-01-17 11:37:06
na tiros pievos.uzpilti 1 stikline vandens ir troskinti 1,5 val.deja ta stikline vandens isgaruos per 15 min.o tada jau viskas svils prie dugno.

ausrine 2010-01-03 17:00:09
gal as truputi ne i tema, bet receptu aprasymuose yra daug gramatikos klaidu. rekomenduociau atkreipti demesi i ilguju raidziu rasyma. pvz, ne nuplykoma, o nuplikoma. ne tomatu pastos, o pomidoru padazo. ne apvaliotus, o apvoliotus.