2 rezultatų ieškant "putele"

Obuolių putelė

Iškepti saldžiarūgščiai arba rūgštūs obuoliai pertrinami pro sietelį. Į gautą tyrę suberiamas cukrus, cinamonas, suleidžiami baltymai bei prieskoniai ir dubenyje mediniu šaukštu sukama, kol masė pavirs putomis. Šios sukrečiamos į gražų stiklinį dubenį arba į mažus stiklini..

Recepto vertinimas: 0

Džiovintos duonos putelė

Ne tik sudžiūvusi, bet ir šiek tiek padeginta duona užpilama verdančiu vandeniu. Po poros valandų skystis nusunkiamas (jo turi būti 1l.). Į 3/4l. skysčio sudedamas cukrus, prieskoniai, citrinos sultys ir žievelė (jei trūksta rugštumo, įberiama citrinos rūgšties). Likusiame skys..

Recepto vertinimas: 2

Raktiniai žodžiai: putele