Valentino pyragas


Sudėtingumas: 5
Ingridientai:
 500 g 1 lakštas šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinio baltymas
50 g migdolų drožlių
100 g Demerara cukraus

Įdarui
šaukštelis želatinos
2 šaukštai vandens
500 g braškių
100 g varškės
300 ml plakamos grietinėlės
30 g braškių skonio cukraus miltelių

Papuošimui
50 g baltojo šokolado
dekoratyviniai papuošimai
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

Atšildykite tešlą ir išpjaukite iš jos 4 širdis. Jas patepkite baltymu ir apibarstykite migdolų drožlėmis bei Demerara cukrumi. Kepkite orkaitės viduryje apie 12 minučių. Po to jas atvėsinkite ant padėklo.

Pamerkite želatiną vandenyje. Inde sumaišykite arba sutrinkite braškes, sudėkite varškę ir braškių skonio cukraus miltelius. Puode su vandeniu ištirpinkite želatiną. Prieš supildami želatiną į įdarą, į želatiną įdėkite kelis pilnus šaukštus braškių mišinio. Išplakite grietinėlę iki standžių putų ir supilkite į braškių mišinį. Ištepkite įdaru 2 širdis, o kitas 2 uždėkite ant viršaus. Pabarstykite širdis tarkuotu baltu šokoladu ir pasirinktais papuošimais.
Tinka vartoti su:

Receptą pateikė Dansukker


Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!