Anties šlaunelės su keptais obuoliais

Ingridientai:
4 anties šlaunelės,
1 kg mažų bulvių,
4 obuoliai, 3 svogūnai,
3/4 stiklinės vištienos sultinio,
1/2 stiklinės obuolių sulčių,
50 g maltų migdolų,
2 šaukštai razinų,
2 skiltelės česnako,
mairūnas, 2 gvazdikėliai,
pipirai, 2 lauro lapeliai, druska,
šaukštas aliejaus ir sviesto.
Gaminimas
Bulves su lupenomis virti 10 min., nusunkti ir nulupti. Šlauneles pabarstyti druska ir pipirais, pakepinti įkaitintame aliejuje ir sudėti į formą.

Česnaką ir svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje ir kartu su bulvėmis, gvazdikėliais bei lauro lapeliais, sudėti prie šlaunelių. Pabarstyti mairūnu. Kepti valandą iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kartkartėmis palaistant sultiniu bei obuolių sultimis.

Obuolius nuplauti ir nupjauti viršūnėles, išpjauti sėklalizdžius. Razinas nuplauti, susmulkinti ir sumaišyti su migdolais ir sviestu. Šia mase prikimšti obuolius ir uždengti nupjautomis viršūnėlėmis. Sudėti prie mėsos likus 15 min. iki kepimo pabaigos.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Lilija 2015-10-01 18:20:50
Labai,labai patiko.Vyras valgydamas pasake,kad esu stebukladare...Geras,net sakyciau,sventinis patiekalas.Aciu uz recepta.