Pienas, pieno receptai

Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Pienas. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/pienas/1

Čirviniai blynai

Įmušti kiaušinius į dubenį, įberti cukraus, įdėti žiupsnelį druskos. Viską gerai išplakti. Supilti pieną, šiek tiek paplakti, įberti miltus. Gerai išplakti, kad neliktų nė gabalelio miltų. Įberti vanilinį cukrų, dar įdėti aliejų. Po to kepti. Tai yra tradiciniai ..

Recepto vertinimas: 4

Čirviniai blynai (valfliai, širdelės)

Sviestas gerai ištrinamas, mušama po trynį, suberiamą druska ir sukama. Sukant pamažu supilamas pienas ar grietinėlė, suberiami miltai ir prieskoniai. Prieš kepant sudedami išplakti baltymai ir atsargiai sumaišomi su tešla. Įkaitinta vaflinė keptuvėlė patepama riebalais (al..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių plokštainis (kugelis)

Įkaitinti orkaitę iki 225° C. Nuluptas bulves smulkiai sutarkuoti į dubenį, nusunkti. Taip pat svogūną smulkiai sutarkuoti ir sudėti į tarkius. Pieną užvirinti ir užpilti ant tarkių. Pasūdyti, įmušti kiaušinį, įpilti aliejaus ir viską išmaišyti. Išmaišytą m..

Recepto vertinimas: 4

Picos pagrindas / padas (plonapadė)

Mieles sumaišyti su 1 arbatiniu šaukšteliu cukraus, po to užpilti šiltu pienu. Kiaušinį išplakti su 2 arbatiniais šaukšteliais cukraus ir 2 arbatiniais šaukšteliais druskos. Supilti mieles į kiaušinį, išplakti ir idėti 4 šaukštus aliejaus, viska išmaišyti ir sudėti m..

Recepto vertinimas: 4

Šimtalapis

Mielės pakildinamos truputyje pieno su cukrumi. Į šiltą pieną su išplaktais jame kiaušiniais suberiami miltai, supilamos pakildintos mielės ir smarkiai minkoma ne mažiau pusvalandžio. Tešla padalijama į šešias dalis, nekeičiant paskutinės minkymo krypties. Iš kiekvieno ga..

Recepto vertinimas: 4

Raugas

Ruginei juodai duonai išpurenti vartojamas tik raugas — paskutinio kepimo duonos tešlos 1/2—1 kilogramo didumo bandelė, kuri paliekama išplautame duonkubilyje ir laikoma sausoje šaltoje (ne žemesnėje kaip 0°C) vietoje iki kito kepimo. Per tą laiką bandelės paviršius apdžiūsta..

Recepto vertinimas: 3

Karštas šokoladas

Juodą ir pienišką šokoladą susmulkinti į gabalėlius, sudėti į nedidelį metalinį dubenėlį, tirpinti ant nedidelės ugnies. Kai pasidarys labai tiršta šokolado masė - įpilti pieno (jei norima saldžiau - cukraus) ir maišyti 1 - 2 minutes. Štai ir gardus, karštas šokoladas.&#..

Recepto vertinimas: 3

Sviestiniai sausainiai

Sviestą su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi išplakti iki purios masės. Įmušti kiaušinius ir po truputį įmaišyti miltus. Kai tešla bus pakankamai kieta, įminkyti likusius miltus. Įpilti truputį pieno. Tešlą kočioti iki peilio nugarėlės storio ir išspausti norimas forma..

Recepto vertinimas: 3

Sluoksniuota mielinė tešla

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą, į jį sutrupinti mieles, įberti 50 gramų cukraus ir pilti šaltą pieną. Atsargiai išmaišyti kauburėlio vidurį. Jį apibarstyti miltais ir uždengus 15 minučių laikyti vėsioje, be skersvėjų vi..

Recepto vertinimas: 2

Klasikinis Omletas

Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Dubenėlyje kiaušinių trynius plakame, kol sutirštėja. Supilame pieną arba grietinėlę, suberiame druską ir pipirus. Kitame dubenyje elektriniu plakikliu plakame kiaušinių baltymus, kol pasidaro purūs. Išplaktus kiaušinių baltymus supil..

Recepto vertinimas: 4

Pyragas su sausainiais

Varškę sutrinti su cukrumi, sviestu, citrinos sultimis, vaniliniu cukrumi, patarkuoti citrinos žievelės. Pamirkytus piene sausainius sudėti ant folijos. Ant sausainių uždėti pusę sutrintos varškės ir palyginti. Ant viršaus sudėti sausainius, varškę ir vėl sausainius. Paruošti ..

Recepto vertinimas: 4

Baltasis grybų padažas

Lašiniukus supjaustyti kubeliais ir pakepinti. Sudėti grybus, smulkintus svogūnus ir viską troškinti. Baigiant troškinti, įberti miltų, įdėti prieskonių, išmaišyti ir dar keletą minučių troškinti. Į troškinį įpilti skysčio ir 10 minučių pavirinti. Paskiausiai įdėti gr..

Recepto vertinimas: 4

Širšių medus

Kiaušinio trynius ir cukraus pudrą išplakti mikseriu iki vientisos mases. Po to supilti indeli kondensuoto tirštinto pieno ir vėl suplakti mikseriu, ir pilant po truputi spiritą plakti iki vientisos masės. Tai mėgsta merginos, moterys skanu su kava, arbata, galima užpilti ir ant..

Recepto vertinimas: 4

Velykų boba

Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą vandenį . Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkyti tešlą, padėti šiltai kol iškils. Trynius išplakti su cukrum, plakant supilti pašildytą sviestą , smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarku..

Recepto vertinimas: 3

Bulvių plokštainis

Bulves ir du svogūnus nulupti ir sutarkuoti smulkia tarka. Lašinukus supjaustyti smulkiai ir pakepinti, įdėti smulkiai pjaustytą svogūną ir dar pakepinti, kol apskrus. Pieną užvirinti, jame ištirpinti druską. Tada karštu pienu užplikome tarkius, supilame spirgučius, sudedame prie..

Recepto vertinimas: 4

Mielines spurgos su varške

Į pusę stiklinės pieno įberti truputi cukraus, sudėti mieles, viską sumaisyti ir palikti kad pakiltų. Po to supilti likusį pieną, miltus su cukrumi, kiaušinius ir išminkyti tešlą. Baigiant minkyti supilti išlydita sviestą, sumaltą varškę, kvapus. Tešlą pridengti ir palikti..

Recepto vertinimas: 3

Cepelinų padažas

Lašinukus supjaustyti smulkiais kūbeliais ir sudėti į keptuvę. Lašinukams pradėjus gelsti, į keptuvę įdėti smulkiai supjaustytus svogūnus. Kiek pakepintus svogūnus supilti į dubenėlį, paliekant dalį riebalų keptuvėje. Į likusius riebalus sudėti miltus ir keptuvėje es..

Recepto vertinimas: 4

Dešrelės tešloje

Mieles sumaišyti su pienu, cukrumi, grietine, aliejumi, kiaušinio tryniu ir druska. Į mieles suberti miltus, tešlą išminkyti ir plonai iškočioti. Baltymą truputi paplakti ir juo aptepti iškočiotą tešlą. Tešlą supjaustyti 2,5 - 3 centimetrų pločio. Ant juostelės galiuko ..

Recepto vertinimas: 3

Kepenėlių kotletai

Kepenėles supjaustyti riekelėmis, užpilti pienu ir pamirkyti. Tada jas sumalti, suberti manų kruopas, pasūdyti, įberti pipirų, supilti išplaktus kiaušinius ir išmaišyti. Tada kepti. ..

Recepto vertinimas: 3

Įdaryti makaronai „Rosanella“

Išmirkykite duoną šaltame vandenyje, gerai išspauskite, išmaišykite su faršu ir paskaninkite druska, pipirais, raudonėliais, čiobreliais. Šiuo mišiniu įdarykite makaronus (galite naudotis virtuviniu švirkštu arba medinio šaukšto kotu). Sviestu ištepkite kepamąjį indą ir iš..

Recepto vertinimas: 4

Manų košė

Užvirinti pieną su vandeniu, virinti ant nedidelės ugnies. Kai pienas su vandeniu užvirs, dar primažinti ugnį ir įberti truputį druskos ir cukrų. Vėliau maišant po vieną šaukštą iš lėto suberti manų kruopas. Manų kruopas berti reikia sustoti tada, kai pasijaučia sutirštėjimas..

Recepto vertinimas: 3

Baltasis arba spalvotasis glajus

Persijotą cukraus pudrą (kad nebūtų gumulėlių) sukite su kiaušinių baltymais (vandeniu ar kt. priedais), kol masė taps vientisa. Pagardinkite trupučiu citrinų sulčių bei aromatine esencija. Jei glajus per tirštas, įpilkite daugiau skysčio ar citrinų sulčių, jei per skystas, ..

Recepto vertinimas: 4

Lazanija

Bolonese padažas gaminamas taip Gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirky..

Recepto vertinimas: 4

Paprastas skanus biskvitas(torciukas)

Išplakti kiaušinį ir į tą pati indą ipilti kondensuoto pieno ir miltų. Viska išplakti ir įdeti į orkaite įkaitinta iki 200 C . Kai iškeps galima užpilti uogiene ar kokiu sirupu, ar pasigaminti skanu torčiuka...

Recepto vertinimas: 4

Cibulynė

Silkei nupjaunama galva, išimami viduriai (tik paliekami pieniai), išplaunama, suvyniojama į pergamentinį popierių ir iškepama ant žarijų arba orkaitėje. Tada išimami kaulai, silkė ištrinama pro sietelį ir užpilama virintu vandeniu. Sudėjus smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, pa..

Recepto vertinimas: 4