Šviežių kopūstų sriuba (Onutės)

Ingridientai:
Žalias kopūstas, morka,
2 bulvės, 2 pomidorai nedideli,
pusė raudonos paprikos,
poras, svogūnas, lauro lapas,
2 kubeliai paukštienos buljono,
5 šaukštai aliejaus,
5 juodi ir 5 kvepiantieji pipirai,
1 nubrauktas šaukštas kmynų,
viena iš mėgstamų šviežių daržovių pasirinktinai.
Gaminimas
Puse kopūsto supjaustome rupiau, bulves - kubeliais, susmulkiname smulkiai svogūną, sutarkuojame morką. Sudedame į puodą užpilame vandens iki daržovių viršaus. Užberiame svogūnus, lauro lapą, pipirus. Kai užverda ugnį sumažinti iki mažiausios. Virti 10 min. Pabaigoje sudedame vištienos buljono kubelius susmulkintus, kmynus (jie ir krapai šios sriubos vinis). Sudedame skiltelėmis pjaustytus pomidorus, kubeliais raudoną papriką,puse poro juostelėmis, saują didesnę krapų, aliejų, galima saują svogūnų laiškų. Uždengiame ir duodame 10 - 15 min. pastovėti. Sumaišome. Skanaus. Kas nori gali įsidėti grietinės

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Bartė 2011-12-26 21:51:45
as darzoves labai trumpai patusinu ant aliejaus keptuveje - is pradziu supjaustytus kopustus kol truputi sukrenta, sudedu i puoda, tada i keptuve ant aliejaus sudedu pjaustytus svogunus, porus ir ant ju stambiai tarkuota morka. Pamaisau kokias 2-3 min. ir i puoda. To deka sriuba gaunasi tunesne, net nededu sultinio kubeliu.

Eglė 2011-03-15 16:18:13
Toks geras receptas ,o negaliu parsisiusti,kodel.