BulvÄ—s, bulvä—s receptai

Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Bulvės. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/bulves/14

TIRŠTA ŽUVIENĖ

Lynų galvas iÅ¡virti 0,5 l vandens apie 20 min. Po to jas iÅ¡imti. įpilti dar tiek pat vandens ir sudeti supjaustytas bulves, svogÅ«nus, kukurÅ«zus bei paprikas. Po 10 min. įberti manų kruopų (dÄ—l tirÅ¡tumo), o žuvienei baigiant virti - prieskonius. Tada uždengti dangÄiu ir 1 min. dar palai..

Recepto vertinimas: 0

Pupelių sriuba

Pupeles iš anksto numirkome. Vištos nugarėlę, svogūną, lauro lapelius dedame į puodą su vandeniu ir ant mažos ugnies verdame. apie 1,5 val., kol mėsa pradeda atsisikirti nuo kaulų. Suberiame išmirkytas pupeles, pupeles geriau naudoti baltas, nes margos nutamsina sultinį. Su..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių ir mėsos faršo apkepas (Vitos)

Bulvės nuskutamos, supjaustomos plonais griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir 5 min. verdamos. Mėsos faršas paruošiamas kaip maltiniams (sudedamas išmirkytas pyragas, pakepintas svogūnas, pipirai, druska, kiaušinis). Grybai išmirkomi ir išverdami nedideliame vande..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių ir mėsos faršo apkepas (Vitos)

Bulvės nuskutamos, supjaustomos plonais griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir 5 min. verdamos. Mėsos faršas paruošiamas kaip maltiniams (sudedamas išmirkytas pyragas, pakepintas svogūnas, pipirai, druska, kiaušinis). Grybai išmirkomi ir išverdami nedideliame vande..

Recepto vertinimas: 4

Daržovių sriuba su kiaulės ausimis

KiaulÄ—s ausis gerai iÅ¡valome ir nuplauname. Ä® puodÄ… įpilame 2 l Å¡alto vandens ir įmetame lauro lapų. Sudedame kiaulÄ—s ausis ir verdame vis nugraibydami putas. IÅ¡virusias ausis iÅ¡griebiame (skysÄio neiÅ¡pilame!) ir supjaustome Å¡iaudeliais, vÄ—l sudedama atgal į sultinį. Suberiame sta..

Recepto vertinimas: 5

Obuolių sultyse troškinta višta

ViÅ¡tienÄ… nuplauname, nusausiname ir supjaustome porcijomis. Ä®triname druska ir pipirais. ParuoÅ¡tÄ… viÅ¡tienÄ… apkepiname svieste, apibarstome miltais. Ä®dedame grÅ«stÄ… ÄesnakÄ…, lauro lapelį, suberiame susmulkintas petražoles, alyvuoges, supilame obuolių sultis ir sultinį. TroÅ¡kiname 20..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių ir makaronų apkepas

BulvÄ—s supjaustomos skiltelÄ—mis. Makaronai iÅ¡-verdami pasÅ«dytame vandenyje, iÅ¡griebiami kiaurasamÄiu, nuvarvinamas vanduo, sumaiÅ¡omi su Å¡aukÅ¡tu tarkuoto sÅ«rio ir 50 g sviesto. Ä® paruoÅ¡tÄ… indÄ… dedamas sluoksnis bulvių ir užbarstomas trupuÄiu sÅ«rio, ant jų — paruoÅ¡ti makaronai ..

Recepto vertinimas: 4

Grietinėlėje troškintos bulvės

IÅ¡valytas bulves supjaustyti griežinÄ—liais ir sudÄ—ti į indÄ…, kuriame troÅ¡kinsite (geriausiai į molinį). PasÅ«dyti, papipirinti ir užpilti grietinÄ—le ir uždengti dangÄiu. IndÄ… įstatyti į įkaitintÄ… orkaitÄ™ ir troÅ¡kinti kol bulvÄ—s bus minkÅ¡tos. Kai bulvÄ—s pradÄ—s minkÅ¡tÄ—ti in..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena, troškinta pomidorų ir grietinės padaže [guliašas]

MÄ—sÄ… supjaustyti 20-30g. sverianÄiais kubeliais ir apkepinti įkaitintame svieste. ApkepusiÄ… mÄ—sÄ… apibarstyti druska, pipirais, įdÄ—ti pomidorų tyrÄ—s. Kiek vÄ—liau įpilti karÅ¡to vandens ir uždengus troÅ¡kinti, kol mÄ—sa pasidarys minkÅ¡tesnÄ—. Padažui atskirai pakepinti svogÅ«nus ir mi..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir makaronų apkepas

BulvÄ—s supjaustomos skiltelÄ—mis. Makaronai iÅ¡-verdami pasÅ«dytame vandenyje, iÅ¡griebiami kiaurasamÄiu, nuvarvinamas vanduo, sumaiÅ¡omi su Å¡aukÅ¡tu tarkuoto sÅ«rio ir 50 g sviesto. Ä® paruoÅ¡tÄ… indÄ… dedamas sluoksnis bulvių ir užbarstomas trupuÄiu sÅ«rio, ant jų — paruoÅ¡ti makaronai ..

Recepto vertinimas: 4

Grietinėlėje troškintos bulvės

IÅ¡valytas bulves supjaustyti griežinÄ—liais ir sudÄ—ti į indÄ…, kuriame troÅ¡kinsite (geriausiai į molinį). PasÅ«dyti, papipirinti ir užpilti grietinÄ—le ir uždengti dangÄiu. IndÄ… įstatyti į įkaitintÄ… orkaitÄ™ ir troÅ¡kinti kol bulvÄ—s bus minkÅ¡tos. Kai bulvÄ—s pradÄ—s minkÅ¡tÄ—ti in..

Recepto vertinimas: 0

Pastarnokų sriuba

Pastarnokus ir bulves nulupti ir supjaustyti. Vieną svogūną ir porų žaliąsias dalis supjaustyti ir pakepinti su sviestu. Morkas sutarkuoti, sudėti ant pakepintų svogūnų bei porų ir apkepti. Po to visas daržoves sudėti į sultinį ir išvirti. Išvirus sultinį perkošti, daržoves pert..

Recepto vertinimas: 1

VIŠTOS ŠLAUNELĖS SU KOPŪSTAIS

Vistos slauneles pabarstyti prieskoniais, padruskuoti, istrinti susmulkintu cesnaku ir majonezu. Palikti 2-3 valandom, kad prieskoniai ir majonezas isigertu.Ant aliejumi isteptos kepimo skardos tolygiai paskirstyti raugintus kopustus, ant kopustu sudeti paruostas kepimui vistos slauneles ir 30-40 mi..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių ir pupelių mišrainė

BulvÄ—s supjaustomos kubiukais, svogÅ«nas smulkiai sukapojamas. BulvÄ—s, pupelÄ—s ir svogÅ«nas sumaiÅ¡oma, pasÅ«doma ir užbarstoma mairÅ«nu. ParuoÅ¡ta miÅ¡rainÄ— sudedama į salotinÄ™, užpilama iÅ¡plakta su garstyÄiomis grietinÄ— ir apibarstoma smulkiai supjaustytais svogÅ«nų laiÅ¡kais ar petr..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir pupelių mišrainė

BulvÄ—s supjaustomos kubiukais, svogÅ«nas smulkiai sukapojamas. BulvÄ—s, pupelÄ—s ir svogÅ«nas sumaiÅ¡oma, pasÅ«doma ir užbarstoma mairÅ«nu. ParuoÅ¡ta miÅ¡rainÄ— sudedama į salotinÄ™, užpilama iÅ¡plakta su garstyÄiomis grietinÄ— ir apibarstoma smulkiai supjaustytais svogÅ«nų laiÅ¡kais ar petr..

Recepto vertinimas: 0

BulvinÄ— pica

Bulves ir morkas sutarkuoti, sudėti supjaustytą porą, įmusti kiausinius, suberti prieskonius. Viską gerai ismaisyti, sukrėsti į riebaluotą formą, islyginti. Ant virsaus įspausti desros arba kumpio gabaliukus, apkepti orkaitėje, apdėti pomidorų, pipirų griežinėliais, užpilti grietine..

Recepto vertinimas: 3

BulvinÄ— pica

Bulves ir morkas sutarkuoti, sudėti supjaustytą porą, įmusti kiausinius, suberti prieskonius. Viską gerai ismaisyti, sukrėsti į riebaluotą formą, islyginti. Ant virsaus įspausti desros arba kumpio gabaliukus, apkepti orkaitėje, apdėti pomidorų, pipirų griežinėliais, užpilti grietine..

Recepto vertinimas: 3

Višta, įdaryta grybais

Paruoštą vištą įtrinti druska. Grybus ir porą sukapoti ir troškinti įdėjus dalį riebalų. Jei reikia, įpilti vandens. Baigiant troškinti, suberti susmulkintas pipirų ankštis. Vištą prikimšti šio įdaro, užsiūti ir iki rusvumo pakepinti riebaluosę. Apkepintą vištą perdėti į..

Recepto vertinimas: 0

Antis apelsinų ir vyšnių padaže

Antį išdarinėti, nuplauti, ištrinti druska ir pipirais, į vidų įkimšti sutarkuotą apelsino žievelę, tuomet surišti kojytes ir sparnelius. Nuplauti anties vidurius. Paruošti sultinį: 2 šaukštus svogūnų ir anties vidurius apkepinti taukuose; pridėti pusę porcijos morkų, sali..

Recepto vertinimas: 2

Rūgštynių sriuba

Isvirti vandenyje morka ir bulves pjaustytas kubeliais, suberti pjaustyta kiausini bei smulkintas rugstynes, sudeti pakepinta svoguna su mesa arba desra, pasudyti, ideti prieskonius, ideti grietines. (eva)..

Recepto vertinimas: 3

BulvÄ—s su grybais

Nuskustas bulves isvirkite nesupjaustytas, kad nesubyrėtų. Isskobkite vidų. Smulkiai supjaustytus, apvirtus grybus ir svogūną pakepinkite aliejuje. Į isskobtas bulves prikimskite grybų, sudėkite į gilią formą, užpilkite grietinę, sumaisytą su sviestu ir miltais, pabarstykite fermentini..

Recepto vertinimas: 0

Jūrų velnias

Supjaustyti jÅ«ros velnio filÄ— smulkiais apie 1,5 cm ploÄio apskritimais, apvolioti miltuose, po to sezamo sÄ—klose. Nulupti pomidorÄ… ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Salotas nuplauti. Ä® paÅ¡ildytÄ… keptuvÄ™ dÄ—ti Å¡aukÅ¡tÄ… sviesto ir truputį aliejaus virimui. Ä®kaitus riebalams, sudÄ—ti j..

Recepto vertinimas: 4

BulvÄ—s su grybais

Nuskustas bulves isvirkite nesupjaustytas, kad nesubyrėtų. Isskobkite vidų. Smulkiai supjaustytus, apvirtus grybus ir svogūną pakepinkite aliejuje. Į isskobtas bulves prikimskite grybų, sudėkite į gilią formą, užpilkite grietinę, sumaisytą su sviestu ir miltais, pabarstykite fermentini..

Recepto vertinimas: 0

Salotos su rūkyta višta

Visas daržoves ir obuolį supjaustyti šiaudeliais, sudėti konservuotus žirnelius. Viską išmaišyti. Nuo rūkytos vištos nulupti odą, išimti kaulus. Mėsą supjaustyti šiaudeliais ir sumaišyti su daržovėmis. Ant viršaus pilti majonezą. Salotas galima puošti žalumynais, apelsino..

Recepto vertinimas: 4

Keptos bulvÄ—s

Žalias bulves supjaustykite skiltelÄ—mis. DÄ—kite bulves į skrudintuvÄ… arba į keptuvÄ—je įkaitintus riebalus, pasÅ«dykite ir kepkite kartais pamaiÅ¡ydami. Paskui bulves dÄ—kite į troÅ¡kinimo indÄ…, įdÄ—kite sviestÄ…, 50 g grietinÄ—s ir 15 – 20 minuÄių patroÅ¡kinkite orkaitÄ—je. Pomidorus ..

Recepto vertinimas: 0