BulvÄ—s, bulvä—s receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Bulvės. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/bulves/15
Žalias bulves supjaustykite skiltelÄ—mis. DÄ—kite bulves į skrudintuvÄ… arba į keptuvÄ—je įkaitintus riebalus, pasÅ«dykite ir kepkite kartais pamaiÅ¡ydami. Paskui bulves dÄ—kite į troÅ¡kinimo indÄ…, įdÄ—kite sviestÄ…, 50 g grietinÄ—s ir 15 – 20 minuÄių patroÅ¡kinkite orkaitÄ—je. Pomidorus ..
Recepto vertinimas:
Garuose troškintos daržovės
Nuplauti daržoves, supjaustyti, sudėti į šaltą puodą, įjungti viryklę (2/3 viryklės galingumo) ir kaitinti, kol termometro rodyklė pasieks žalio laukelio pradžią, po to sumažinti temperatūrą (1/3 viryklės galingumo) ir virti dar 12-15 min. ..
Recepto vertinimas:
Į puodą sudedamos kruopos, žirniai, pupelės, aliejuje pakepinti svogūnai, užpilama 2—3l. vandens ir užvirinama. Sudedama mėsa, prieskoniai, druska ir verdama, kol mėsa suminkštės. Tada ji išimama, sudedamos sutarkuotos kiek nuspaustos bulvės ir, maišant mediniu šaukštu, išverdam..
Recepto vertinimas:
Nuvalytas karšis supjaustomas gabalais, pašlakstomas citrinos sultimis ir palaikomas pušy valandos. Prieskoninės daržovės ir prieskoniai užpilami vandeniu ir užvirinami, į juos sudedami žuvies gabalai ir ant mažos ugnies verdama 15 min. Išvirto karšio gabalai dedami į pašildytą..
Recepto vertinimas:
Nuplauname ankstis ir paverdame pasudytame vandenyje. Tuomet i puoda ipilame 0,5 stiklines pasudyto vandens, imetame sviesta, sudedame grietine, ankstis ir troskiname. Baigiant troskinti suberiame susmulkintus krapus. Taip paruostas ankstis galima valgyti su virtomis svieziomis bulvemis arba duona...
Recepto vertinimas:
Bulvių plokštainis su vištiena
Vištos šlauneles perpjauname per sąnarį, įtriname druska bei pipirais ir palaikome 1val. Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame. Kartu sutarkuojame ir svogūną. Į tarkius supilame karštą pieną ir išmaišome. Tada įmušame kiaušinius, įberiame druskos ir vėl gerai išmaišome. ..
Recepto vertinimas:
Bulvių plokštainis su vištiena
Vištos šlauneles perpjauname per sąnarį, įtriname druska bei pipirais ir palaikome 1val. Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame. Kartu sutarkuojame ir svogūną. Į tarkius supilame karštą pieną ir išmaišome. Tada įmušame kiaušinius, įberiame druskos ir vėl gerai išmaišome. ..
Recepto vertinimas:
Virti ryžiai turi būti birūs. Liesą kiaulienos dalį supjaustyti kubeliais ir pakepinti iki gelsvumo kartu su svogūnu, pjaustytu plonomis riekelėmis. Morką, ropę, porą, bulves supjaustyti, įdėti baziliko, mairūno ir raudonėlio, pakepinti, aplieti sultiniu arba vandeniu, įdėti nulupt..
Recepto vertinimas:
Jautiena, troškinta su bulvėmis ir agurkais (azu)
IÅ¡pjausÄius iÅ¡ mÄ—sos sausgysles, supjaustyti jÄ… 1 cm storio pailgais gabalÄ—liais ir apkepinti. Kartu su mÄ—sa pakepinti svogÅ«nus. Tada įdÄ—ti pomidorų tyrÄ—s, viskÄ… apibarstyti druska, pipirais, įpilti 2 stiklines karÅ¡to vandens ir troÅ¡kinti, kol mÄ—sa suminkÅ¡tÄ—s. Sausoje keptuvÄ—je ..
Recepto vertinimas:
Jautiena, troškinta su bulvėmis ir agurkais (azu)
IÅ¡pjausÄius iÅ¡ mÄ—sos sausgysles, supjaustyti jÄ… 1 cm storio pailgais gabalÄ—liais ir apkepinti. Kartu su mÄ—sa pakepinti svogÅ«nus. Tada įdÄ—ti pomidorų tyrÄ—s, viskÄ… apibarstyti druska, pipirais, įpilti 2 stiklines karÅ¡to vandens ir troÅ¡kinti, kol mÄ—sa suminkÅ¡tÄ—s. Sausoje keptuvÄ—je ..
Recepto vertinimas:
GabalÄ—liais spirginta jautiena [befstrogenas]
Mėsą iš pradžių supjaustyti skersai plonais griežinėliais,"išmušti", paskui supjaustyti pusės cm storio pailgais gabalėliais ir greit apkepinti įkaitintuose riebaluose kartu su svogūnais, supjaustytais šiaudeliais.Tada apibarstyti druska, pipirais, miltais, viską sumaišyti, pakaitin..
Recepto vertinimas:
Troškinti grybai su bulvėmis
Grybus ir svogÅ«nÄ… sukapoti ir troÅ¡kinti svieste, pridÄ—jus prieskonių. Bulves supjaustyti kubeliais ir iÅ¡virti. IÅ¡virtas bulves sudÄ—ti į karÅ¡Äiui atsparų indÄ… ir apdÄ—jus grybais patroÅ¡kinti kol bulvÄ—s įsigers grybų sultiniu. Patiekti lÄ—kÅ¡tÄ—je papuoÅ¡us pomidorų griežinÄ—liais ..
Recepto vertinimas:
Troškinti grybai su bulvėmis
Grybus ir svogÅ«nÄ… sukapoti ir troÅ¡kinti svieste, pridÄ—jus prieskonių. Bulves supjaustyti kubeliais ir iÅ¡virti. IÅ¡virtas bulves sudÄ—ti į karÅ¡Äiui atsparų indÄ… ir apdÄ—jus grybais patroÅ¡kinti kol bulvÄ—s įsigers grybų sultiniu. Patiekti lÄ—kÅ¡tÄ—je papuoÅ¡us pomidorų griežinÄ—liais ..
Recepto vertinimas:
Bulves sutarkuoti, puse masės nusunkti, įmušti kiaušinius, sudėti druską, pipirus ir pakepintus spirgus. Masę dėti į riebalais pateptą kepimo formą ir kepti. Padažas: Spirgus pakepinti su svogūnais ir baigiant kepti sudėti grietinę. ..
Recepto vertinimas:
Bulves nuskusti, nuplauti, galus nupjauti, isskobti vidų, sumesti į verdantį vandenį ir užvirinti, tada isgriebti, apvolioti plaktame kiausinyje ir džiūvėsėliuose. Jautieną sumalti, pakepinti su sviestu, sudėti grybus, grietinę ir džiūvėsėlius, gerai ismaisyti. Siuo įdaru prikimstas..
Recepto vertinimas:
Bulves nuskusti, nuplauti, galus nupjauti, isskobti vidų, sumesti į verdantį vandenį ir užvirinti, tada isgriebti, apvolioti plaktame kiausinyje ir džiūvėsėliuose. Jautieną sumalti, pakepinti su sviestu, sudėti grybus, grietinę ir džiūvėsėlius, gerai ismaisyti. Siuo įdaru prikimstas..
Recepto vertinimas:
Virta starki nulupkite ir isrinkite kaulus. Sudekite file i sviestu istepta keptuva, apibarstykite isvirtais smulkiai supjaustytais pievagrybiais arba baravykais. Isplake kiausinius su kefyru, ipyle truputi pievagrybiu nuoviro, ibere ziupsneli druskos, maltu pipiru, apipilkite juo zuvi ir 25 min. ke..
Recepto vertinimas:
Saldžiarūgštė tiršta sriuba
supjaustyti bulves kÅ«beliais ir sudeti virti. įpilti i keptuvÄ™ nemažai aliejaus ir sudeti kepti dideliais kubeliais supjaustytus svogÅ«nus. Ä® Å¡iek tiek pakeptus, taÄiau neapskrudintus svogÅ«nus sudÄ—ti kÅ«beliais (vÄ—l gi dideliais) supjaustytas paprikas. pakepti, jei megstate ispausti 4-5 n..
Recepto vertinimas:
Triušienos kepsnys su grybų padažu
Morkas, petražolÄ™, svogÅ«nÄ… stambiai sutarkuoti ir troÅ¡kinti kartu su kubeliais supjaustyta kiauliena. TriuÅ¡ienÄ… supjaustyti gabalais, apkepinti riebaluose, pridÄ—ti pomidorų tyrÄ—s, troÅ¡kintų daržovių, skysÄio ir apie valandÄ… troÅ¡kinti uždarame inde. Tada sudÄ—ti juostelÄ—mis supjau..
Recepto vertinimas:
Bulviniai virtiniai su mėsos padažu
Bulves sumalkite mėsmale. Įminkykit trynius, druskos, muskato riesuto, kepimo miltelius, džiūvėsėlius, miltus. Baltymus isplakite ir įmaisyke į teslą. Keptuvėje su aliejumi apkepkite susmulkintą svogūną, sumaisykite su apkeptais batono kubeliais. Imkite dalį teslos, į vidurį dėkite ..
Recepto vertinimas:
Nuvalytas lynas valandą marinuojamas (Marinatas: 1 stiklinė vandens, 1 stiklinė acto, prieskoninių daržovių, cukraus, druskos). Išimtas iš marinato lynas pavilgomas išplaktame kiaušinyje ir tirpytame svieste, pavoliojamas džiūvėsėliuose ir kepamas, padėtas ant grotelių, žarijų kai..
Recepto vertinimas:
Bulviniai virtiniai su mėsos padažu
Bulves sumalkite mėsmale. Įminkykit trynius, druskos, muskato riesuto, kepimo miltelius, džiūvėsėlius, miltus. Baltymus isplakite ir įmaisyke į teslą. Keptuvėje su aliejumi apkepkite susmulkintą svogūną, sumaisykite su apkeptais batono kubeliais. Imkite dalį teslos, į vidurį dėkite ..
Recepto vertinimas:
TROŠKINTAS FARŠAS SU DARŽOVĖMIS
Puode istirpinti margarina ir jame pakepinti farsa ir griezineliais supjaustyta svoguna. Sudeti siaudeliais supjaustyta kopusta, morka, petrazoles sakni, bulves, ipilti vandens, pagardinti ir troskinti 15-20 min. Pgaminus troskini pabarstyti zalumynais.Patiekti su raugintais agurkais arba burokeliu ..
Recepto vertinimas:
Paruoštas nusausintas karpis supjaustomas gabaliukais, pabarstomas druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, pavoliojamas džiūvėsėliuose, ir kepamas dideliame aliejaus kiekyje. Patiekiamas su tarkuotais krienais, keptomis bulvėmis, troškintais kopūstais su grybais arba kokiomis nors ..
Recepto vertinimas:
Raudonieji gūžiniai kopūstai daniškai
Kopūstą nuplauti ir sutarkuoti. Sviestą išlydyti ir į jį sudėti cukrų, druską, vandenį ir actą, gerai išmaišyti ir truputi pašildyti. Kai mišinys sušils sudėti kopūstą, išmaišyti ir ant silpnos ugnies užvirti. Į įkaitintą orkaitę įdėti indą su kopūstais ir troškinti ..
Recepto vertinimas: