BulvÄ—s, bulvä—s receptai

Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Bulvės. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/bulves/16

Kepta jautiena su slyvų ir grybų padažu

Jautienos filÄ— nuplauname, nusausiname ir sudedame į indÄ…, kuriame marinuosime. RuoÅ¡iame marinatÄ…. Ä® mažą indelį įpilame iÅ¡spaustų vienos citrinos sulÄių, įberiame druskos, cukraus, jautienos prieskonių, įpilame 4 Å¡aukÅ¡tus vandens. ViskÄ… gerai iÅ¡plakame. Užpilame ant filÄ— ir..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių masė virtinukams

Supjaustome bulves mažais vienodo dydžio gabalėliais ir išverdame pasūdytame vandenyje. Nupilame vandenį, sudedame bulves ant kepimo skardos ir įkišame15 min. į karštą orkaitę, kad išgaruotų vanduo. Karštas bulves pertriname per tinklelį, atvėsiname. Sudedame likusius priedus ir sum..

Recepto vertinimas: 5

Bulvių masė virtinukams

Supjaustome bulves mažais vienodo dydžio gabalėliais ir išverdame pasūdytame vandenyje. Nupilame vandenį, sudedame bulves ant kepimo skardos ir įkišame15 min. į karštą orkaitę, kad išgaruotų vanduo. Karštas bulves pertriname per tinklelį, atvėsiname. Sudedame likusius priedus ir sum..

Recepto vertinimas: 5

Kiaušinienė su grybais

Virti grybai supjaustomi rėželiais, svogūnai smulkiai supjaustomi ir svieste pakepinami kartu su grybais. Pradėjus svogūnams gelsti, užpilami pasūdyti suplakti kiaušiniai. Keptuvė sandariai uždengiama, kad kiaušinienės viršus apkeptų. Valgoma pietums su virtomis bulvėmis ir rauginta..

Recepto vertinimas: 0

JAUTIENOS NUGARINĖS KEPSNYS

Jautienos nugarine itriname druska, pipirais, prieskoniais, citrinu sultimis ir marinuojame para. Pries kepant paslakstome vyno actu, kepame orkaiteje is abieju pusiu. Tiekiame su keptomis bulvemis. (Kvieciu prie st)..

Recepto vertinimas: 0

KOTLETAI, ĮDARYTI GRYBAIS

Farsa sumaisyti su tarkuotu arba kapotu svogunu, kiausiniu, skystyje ismirkytu pyragu, gerai isminkyti, pagardinti. Mase suskirstyti gabaleliais (8-10), juos isploti ant lentos, apibarstytos miltais, ir ant kiekvieno uzdeti po kumpio arba desros griezineli ir siek tiek grybu, sumaisytu su kapotu pom..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai rageliai

Virtas bulves sumalame, o kumpį labai smulkiai supjaustome. Ä®beriame krakmolÄ…, įmuÅ¡ame kiauÅ¡inius, paskaniname prieskoniais ir gerai iÅ¡minkome. IÅ¡ Å¡ios masÄ—s suformuojame ragelius, įspaudžiame juose duobutes ir į jas pridedame fermentinio sÅ«rio, sumaiÅ¡yto su kiauÅ¡iniu bei petražolÄ..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai rageliai

Virtas bulves sumalame, o kumpį labai smulkiai supjaustome. Ä®beriame krakmolÄ…, įmuÅ¡ame kiauÅ¡inius, paskaniname prieskoniais ir gerai iÅ¡minkome. IÅ¡ Å¡ios masÄ—s suformuojame ragelius, įspaudžiame juose duobutes ir į jas pridedame fermentinio sÅ«rio, sumaiÅ¡yto su kiauÅ¡iniu bei petražolÄ..

Recepto vertinimas: 0

Virtų bulvių kotletai

Virtas bulves sumalame, o kumpį labai smulkiai supjaustome. Ä®beriame krakmolÄ…, įmuÅ¡ame kiauÅ¡inius, paskaniname prieskoniais ir gerai iÅ¡minkome. IÅ¡ Å¡ios masÄ—s suformuojame ragelius, įspaudžiame juose duobutes ir į jas pridedame fermentinio sÅ«rio, sumaiÅ¡yto su kiauÅ¡iniu bei petražolÄ..

Recepto vertinimas: 4

Virtų bulvių kotletai

Virtas bulves sumalame, o kumpį labai smulkiai supjaustome. Ä®beriame krakmolÄ…, įmuÅ¡ame kiauÅ¡inius, paskaniname prieskoniais ir gerai iÅ¡minkome. IÅ¡ Å¡ios masÄ—s suformuojame ragelius, įspaudžiame juose duobutes ir į jas pridedame fermentinio sÅ«rio, sumaiÅ¡yto su kiauÅ¡iniu bei petražolÄ..

Recepto vertinimas: 4

Troškintas grybais įdarytas upėtakis

Pro pakaklę išdarinėti upėtakiai nuplaunami ir nusausinami, įtrinami druska ir, prikimšus paruošto grybų įdaro, pjūvis užsiuvamas. Upėtakiai pavoliojami miltuose ir apkepinami svieste. Paskui sudedami į troškintuvą su susmulkintomis prieskoninėmis daržovėmis, įpilama truputis su..

Recepto vertinimas: 4

Kalakutienos šašlykas su daržovėmis (Ramunės)

Bulves kruopÅ¡Äiai nuplaukite ir su odele dvideÅ¡imt minuÄių virkite pasÅ«dytame vandenyje.Pagaminkite padažą. Marinuotas raudonÄ…sias saldžiÄ…sias paprikas suberkite į sietelį, kad nuvarvÄ—tų skystis. Migdolus paskrudinkite keptuvÄ—je be riebalų. Ropinius svogÅ«nus nulupkite ir supjaust..

Recepto vertinimas: 0

Ivairių daržovių mišrainė

Kiekviena daržovių rūšis iÅ¡verdama atskirai. AtÅ¡aldytos daržovÄ—s, virti kiauÅ¡iniai, nuluptas obuolys ir agurkas supjaustomi kubiukais, grybai — Å¡iaudeliais. DaržovÄ—s sumaiÅ¡omos, pasÅ«domos, sudedami prieskoniai ir apÅ¡lakstoma rÅ«gÅ¡timi. Majonezas iÅ¡plakamas su garstyÄiomis, užp..

Recepto vertinimas: 5

GRYBŲ TROŠKINYS

Grybus supjaustyti i dvi ar keturias dalis. Svoguna supjaustyti kubeliais. Salavijo lapus supjaustyti juostelemis.Svieste pakepinti svogunus, po to sudeti grybus ir vel pakepinti. Tada sudeti grietine, supilti grietinele ir ismaisyti. Grybus pasudyti ir suberti salavija. Keptuve uzdengti ir ant silp..

Recepto vertinimas: 4

Bulvės su silkių padažu

Nuluptas bulves iÅ¡virkite . RuoÅ¡kite silkių padažą: silkių filÄ— ir svogÅ«nÄ… smulkiai supjaustykite , maiÅ¡ykite su majonezu arba grietine , galite įdÄ—ti garstyÄių . IÅ¡virusias bulves paliekite sviestu , pabarstykite petražolÄ—mis ir krapais . Padažą tiekite atskirai..

Recepto vertinimas: 0

Bulvės su silkių padažu

Nuluptas bulves iÅ¡virkite . RuoÅ¡kite silkių padažą: silkių filÄ— ir svogÅ«nÄ… smulkiai supjaustykite , maiÅ¡ykite su majonezu arba grietine , galite įdÄ—ti garstyÄių . IÅ¡virusias bulves paliekite sviestu , pabarstykite petražolÄ—mis ir krapais . Padažą tiekite atskirai..

Recepto vertinimas: 0

Trinta kalafiorų sriuba

Paimti puodÄ… su stroru dugnu ir jame aliejuje pakepinti svogÅ«nÄ…, papjaustytÄ… Å¡esnakÄ… ir imbiero. Atskyrai iÅ¡virti kalafijorus ir jos su samÄių iÅ¡imti ir įdÄ—ti į tÄ… kepamÄ… masÄ™. BulvÄ—s supjaustyti kubeliais ir irgi biÅ¡ki pakepinti. Tiesiog lengvai patroÅ¡kinti viskÄ…, kad įgautų ..

Recepto vertinimas: 4

Troškinys su jautienos faršu

Bulvės ir porai su lapais supjaustomi griežinėliais, svogūnas smulkiai sukapojamas ir pakepinamas margarine, morka stambiai sutarkuojama. Greitpuodyje sluoksniuojama bulvės, porai, morka, faršo gumulėliai ir vėl bulvės su kitomis daržovėmis. Viršus užpilamas pakepintais svogūnais, po..

Recepto vertinimas: 0

Avižiniai sausainėliai

SudÄ—jus visus produktus į dubenį, labai gerai iÅ¡minkoma. (Vietoj avižinių miltų dabar vartojami avižiniai dirbsniai. Soda iÅ¡tirpinama rÅ«gÅ¡Äiame vandenyje.) TeÅ¡la iÅ¡koÄiojama apie 1/2 cm storio sluoksniu, ir stiklinÄ—le iÅ¡spaudžiami nedideli skritulÄ—liai. Kepama vidutinio karÅ¡tum..

Recepto vertinimas: 5

Meksikietiškas jautienos kepsnys

Jautienos kepsnius iÅ¡trinti Äesnaku, pabarstyti druska, pipirais ir apkepti augaliniame aliejuje taip, kad viduje jie liktų neiÅ¡kepÄ™. IÅ¡dÄ—lioti dubenyje ir uždÄ—ti kaisti ant garų. Toje paÄioje keptuvÄ—je, kur kepÄ— mÄ—sa, 10 minuÄių troÅ¡kinti supjaustytus svogÅ«nÄ… ir raudonÄ…jÄ… sal..

Recepto vertinimas: 5

Pieniška lašišos sriuba

Bulves ir morkas nuskusti, supjaustyti ir isvirti minimaliame kiekyje pasudyto vandens. Isvirus darzovems, jas apgrusti ar visai sugrusti (kaip patinka). Tada sudeti nedideliais kubeliais supjaustyta lasisa (be odos ir kaulu), ipilti pieno iki norimo tirstumo (~0,5 l)ir virti dar tris minutes. (Dan..

Recepto vertinimas: 0

Strutienos pjausnys su raudonuoju vynu

Strutiena itriname susmulkintais svogunais, petrazolemis ir kadagiais. Laikome 3-4 vai. Tada ipilame vyna ir marinuojame per nakti. Marinuota mesa kepame ikaitintame aliejaus ir sviesto misinyje is abieju pusiu po 3-4 min. Tada mesa isimame ir laikome siltai. I keptuve supilame likusi marinata, nuve..

Recepto vertinimas: 0

Kardžuvė su imbieru

ImbierÄ… nulupame ir smulkiai supjaustome. SvogÅ«nus supjaustome taip pat. AitriÄ…jÄ… paprikÄ… iÅ¡valome ir supjaustome mažais gabalÄ—liais. ImbierÄ… ir ÄesnakÄ… sudedame į nedidelį dubenÄ—lį ir gerai iÅ¡maiÅ¡ome, kad bÅ«tų tyrÄ—. įpilame citrinos sultis, aliejų, suberiame svogÅ«nus, s..

Recepto vertinimas: 4

Su daržovėmis troškinta žuvis

Nuskustas bulves supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į troÅ¡kinimui skirto indo apaÄiÄ….Ant jų dedame druska bei pipirais pabarstytus ir citrinos sultimis apÅ¡lakstytus žuvies gabalÄ—lius.Morkas supjaustome griežinÄ—liais, susmulkiname paprikas bei svogÅ«nÄ… ir viskÄ… kartu pakepame ..

Recepto vertinimas: 0

Žemaitiški rageliai

Mėsa sumalama, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai, pasūdomą ir gerai išmaišoma. Daromi paplotėliai, į kurių vidų dedama įdaro, susukama ragelio forma, pavoliojama džiūvėsėliuose ir kepama dideliame riebalų kiekyje. Įdarui svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami sv..

Recepto vertinimas: 4