BulvÄ—s, bulvä—s receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Bulvės. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/bulves/57
Kepti baravykai grietinės padaže
Nuvalytus baravykus supjaustyti griežinėliais, bulves — kubeliais. Bulves kepti svieste, kol paminkštės, sudėti grybus, svogūnus ir dar kepti. Kai bulvės iškeps, įmaišyti miltų, grietinės, prieskonių ir užvirinti. Apibarstyti supjaustytais žalumynais. Patiekti su troškintomis morko..
Recepto vertinimas:
Kai nuo cepelinu lieka nuoviras, vanduo, tai ji ne ispilti. Isvirti jame kruopas. Iberti ziupsneli druskos. Sutarkuoti bulves ir sumesti jas i verdancia perline kose. Virti apie 10 min, kol trintos bulves nebegirgzdes ant dantu ragaujant. Pateikti su spirgiu ir grietines padazu. ..
Recepto vertinimas:
Bulviniai virtiniai su mėsos padažu
Bulves sumalame mesmale. Iminkome trynius, druskos, muskato riesuto, kepimo miltelius, dziuveselius, miltus. Baltymus isplakame ir imaisome i tesla.Keptuveje su aliejumi apkepame susmulkinta svoguna, sumaisome su apkeptais batono kubeliais. Imame dalįi teslos, iį viduirį dedame keletąa kubeliu s..
Recepto vertinimas:
Bulviniai virtiniai su mėsos padažu
Bulves sumalame mesmale. Iminkome trynius, druskos, muskato riesuto, kepimo miltelius, dziuveselius, miltus. Baltymus isplakame ir imaisome i tesla.Keptuveje su aliejumi apkepame susmulkinta svoguna, sumaisome su apkeptais batono kubeliais. Imame dalįi teslos, iį viduirį dedame keletąa kubeliu s..
Recepto vertinimas:
Mėsa (kiauliena, jautiena ar aviena) supjaustoma juostelėmis, svogūnas susmulkinamas, užpilama 0,5l. šalto vandens ir verdama ant silpnos ugnies. Pasūdoma. Baigiant mėsai virti, supilamas likęs vanduo, sudedamos supjaustytos bulvės. Bulvėms išvirus, užbarstoma kapotų petražolių lape..
Recepto vertinimas:
Moliūgų garnyras su bulvėmis
Molūgus supjaustyti 1cm kubeliais, svogūną - plonais pusžiedžiais ir patroškinti svieste. Baigiant suberti smulkiai pjaustytą obuolį, agurką ir baigti troškinti. Pasūdyti, apibarstyti smulkintais krapais. Patiekalą valgyti su virtomis ar keptomis bulvėmis. ..
Recepto vertinimas:
Savo sultyse troškinta jautiena
Mėsą supjaustyti ir išmušti. Puodą padengti sviestu, tada sudėti mėsą, o ant viršaus supjaustytą svogūną. Viršuje vėl uždėti mėsą. Apibarstyti viską druska, pipirais. Troškinti. Patiekti su bulvėmis. Skanaus. ..
Recepto vertinimas:
Mėsa (kiauliena, jautiena ar aviena) supjaustoma juostelėmis, svogūnas susmulkinamas, užpilama 0,5l. šalto vandens ir verdama ant silpnos ugnies. Pasūdoma. Baigiant mėsai virti, supilamas likęs vanduo, sudedamos supjaustytos bulvės. Bulvėms išvirus, užbarstoma kapotų petražolių lape..
Recepto vertinimas:
Žuvį išvalyti, išimti akis ir žiaunas, nuplauti ir nusausinti. Įtrinti druska, baltaisiais pipirais ir palikti 20min. pastovėti, kad įsigertų prieskoniai. Kiaušinį išplakti šakute ir jame pavolioti žuvis, o paskui apvolioti migdolų drožlėse. Formą, kurioje keps, ištepti aliejumi..
Recepto vertinimas:
Moliūgų garnyras su bulvėmis
Molūgus supjaustyti 1cm kubeliais, svogūną - plonais pusžiedžiais ir patroškinti svieste. Baigiant suberti smulkiai pjaustytą obuolį, agurką ir baigti troškinti. Pasūdyti, apibarstyti smulkintais krapais. Patiekalą valgyti su virtomis ar keptomis bulvėmis. ..
Recepto vertinimas:
Bulvių salotos " Juodasis miškas"
Gerai nuplaukite bulves. Jei jos didelÄ—s, supjaustykite. Virkite 15-20 minuÄių, kol bus minkÅ¡tos. Gerai nusunkite. Acto užpilui su kmynais nupkite svogÅ«nÄ… ir smulkiai supjaustykite. SudÄ—kite į dubenį su raudonojo vyno actu, grietine ir aÅ¡triomis garstyÄiomis. PasÅ«dykite. Ä®berkite..
Recepto vertinimas:
Obuolius ir kriaušes nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklides ir palaikykite parūgštintame vandenyje. Žieveles ir sėklides pavirkite kol suminkštėja, perkoškite. Vaisius supjaustykite skiltelėmis, užpilkite vaisių nuoviromis, pridėkite cinamono, cukraus ir virkite ant mažos ugnies. B..
Recepto vertinimas:
Mėsą užvirinti, sudėti druską, petražolės šaknį. Išvirusią mėsą supjaustyti. Pagaminti padažą: ištirpinti sviestą, jame pakepinti miltus, įpilti sultinio ir 5 minutes pavirti. Tada įdėti grietinės, paskaninti krienais, druska ir cukrumi. Padažu apipilti mėsą bei patiekti su ..
Recepto vertinimas:
Gūžinių baltųjų kopūstų sriuba su grybais
KopÅ«stÄ… supjaustyti, patrinti su druska ir virti sultinyje. Supjaustytas bulves sudÄ—ti į kopÅ«stus. Morkas ir svogÅ«nus pakepti svieste, sudÄ—ti į verdanÄiÄ… sriubÄ…. Grybus supjaustyti, patroÅ¡kinti svieste, sudÄ—ti pomidorų tyrÄ™, prieskonius, pasÅ«dyti, iÅ¡maiÅ¡yti ir supilti į kopÅ«stus..
Recepto vertinimas:
Jautienos ir kiaulieno faršą sudedame į gilų dubenį. Įmušame kiaušinius. Batoną išmirkome piene, nuspaudžiame ir grūdame, kol nelieka gumuliukų. Sudedame į mėsos faršą. Mėsą maišome tol, kol masė tampa puri. Baigdami maišyti sudedame smulkiai supjaustytus svogūnus, suberiame..
Recepto vertinimas:
Bulvių salotos " Juodasis miškas"
Gerai nuplaukite bulves. Jei jos didelÄ—s, supjaustykite. Virkite 15-20 minuÄių, kol bus minkÅ¡tos. Gerai nusunkite. Acto užpilui su kmynais nupkite svogÅ«nÄ… ir smulkiai supjaustykite. SudÄ—kite į dubenį su raudonojo vyno actu, grietine ir aÅ¡triomis garstyÄiomis. PasÅ«dykite. Ä®berkite..
Recepto vertinimas:
Bulves sumalti, morkas sutarkuoti, apslakstyti citrinos sultimis. Bulves, morkas, manus, cukru, kiausinius ir tarkuota citrinos zievele suminkyti. Miltuotomis rankomis formuoti is teslos kukulius, sumesti i verdanti vandeni ir virti 20 min.Garnyras:Isskobti obuoliu seklalizdzius, obuolius supjaustyt..
Recepto vertinimas:
ParuoÅ¡tus grybus smulkiai supjaustyti. SvogÅ«nÄ…, morkÄ… ir salierÄ… sukapoti ir troÅ¡kinti svieste kartu su grybais. Bulves sudÄ—ti į verdantį vandenį arba sultinį. Kai jos apvirs, įdÄ—ti troÅ¡kintų grybų, prieskonių ir dar 10 minuÄių pavirti. Baigiant virti, sudÄ—ti plonais griežinÄ—l..
Recepto vertinimas:
Nuskustas bulves ir morkas stambiai sutarkuoti. Porus, salierÄ…, kiausinius susmulkinti. Ryžius užpilti verdanÄiu vandeniu, palikti ismirkti, o atvÄ—susius sumaisyti su visais kitais produktais, suberti prieskonius. KopÅ«stų lapus paruosti kaip paprastiems balandÄ—liams, įjuos dÄ—ti bulvių įd..
Recepto vertinimas:
Atrinkti vidutinio didumo apvaliomis kepurėlėmis, grybus. Išpjauti kotelius (kepurėlių nesužaloti), juos smulkiai sukapoti ir ištroškinti kartu su pjaustytu svogūnu. Praaušinus, sudėti džiūvėsėlius, kiaušinius ir prieskonius. Šio įdaro prikimštas grybų kepurėles sudėti į rieb..
Recepto vertinimas:
ParuoÅ¡tus grybus smulkiai supjaustyti. SvogÅ«nÄ…, morkÄ… ir salierÄ… sukapoti ir troÅ¡kinti svieste kartu su grybais. Bulves sudÄ—ti į verdantį vandenį arba sultinį. Kai jos apvirs, įdÄ—ti troÅ¡kintų grybų, prieskonių ir dar 10 minuÄių pavirti. Baigiant virti, sudÄ—ti plonais griežinÄ—l..
Recepto vertinimas:
Ä® įkaitusį vandenį suberiame smulkiai supjaustytas bulves, 3-4 deÅ¡ros (ar kumpio) gabaliukus, ryžius. Visa tai verdame apie 15 min. kol iÅ¡verda bulvÄ—s ir ryžiai. Sudedame viÅ¡tienos sultinį ir gerai iÅ¡maiÅ¡ome, verdame dar porÄ… minuÄių. Pabaigoje suberiame smulkiai supjaustytus krapus..
Recepto vertinimas:
Nuskustas bulves ir morkas stambiai sutarkuoti. Porus, salierÄ…, kiausinius susmulkinti. Ryžius užpilti verdanÄiu vandeniu, palikti ismirkti, o atvÄ—susius sumaisyti su visais kitais produktais, suberti prieskonius. KopÅ«stų lapus paruosti kaip paprastiems balandÄ—liams, įjuos dÄ—ti bulvių įd..
Recepto vertinimas:
Bulvės ir pupelės išverdamos ir nusunkiamos. Česnakai ir svogūnai smulkiai sukapojami ir pakepinami aliejuje, kol pagels, suberiamas mairūnas ir uždengus palaikoma kelias minutes. Vėliau sudedami skiltelėmis supjaustyti pomidorai, virtos pupelės ir bulvės. Viskas suma..
Recepto vertinimas:
Didžkukuliai su jautienos nugarinės įdaru
Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudÄ—jus į lininį maiÅ¡elį ar per marlÄ™ iÅ¡spausti. Sultis atidÄ—ti 10-15 min., po to nupilti, o nuosÄ—das (krakmolÄ…) suberti į bulves. Nulupti virtas bulves. Sumalti jas mÄ—smale, sumaiÅ¡yti su žaliomis bulvÄ—mis, įberti druskos ir kruopÅ¡Äia..
Recepto vertinimas: