BulvÄ—s, bulvä—s receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Bulvės. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/bulves/7
Bulvių ir kiaušinių mišrainė
Virtos bulvÄ—s ir kiauÅ¡iniai supjaustomi griežinÄ—liais, svogÅ«nas susmulkinamas, rÅ«kyta menkÄ—, išėmus kaulus ir aÅ¡akas, taip pat susmulkinama. Viskas pasÅ«doma, lengvai sumaiÅ¡oma ir užpilama majonezu ar grietine, sumaiÅ¡yta su paruoÅ¡tomis garstyÄiomis arba krienais. ..
Recepto vertinimas:
Nuskusta lyna isvalom (sakoma,kad lyno skusti nereikia,bet gaminant lyna su idaru,geriau butu tai padaryt),nulupam oda,isimam pagrindinius kaulus,nuo ju nuimam zuvies mesa,nulupta oda istrinam zuvies prieskoniais ir trintu cesnaku. Sumalam zuvies mesa ir lasinukus (lasinius galima ir smulkiai supja..
Recepto vertinimas:
Bulvių ir kiaušinių mišrainė
Virtos bulvÄ—s ir kiauÅ¡iniai supjaustomi griežinÄ—liais, svogÅ«nas susmulkinamas, rÅ«kyta menkÄ—, išėmus kaulus ir aÅ¡akas, taip pat susmulkinama. Viskas pasÅ«doma, lengvai sumaiÅ¡oma ir užpilama majonezu ar grietine, sumaiÅ¡yta su paruoÅ¡tomis garstyÄiomis arba krienais. ..
Recepto vertinimas:
Keptas kalakutas su spanguolių uogiene ir bulvėmis
Paruošto kalakuto išorę ir vidų įtrinti druska ir palikti 2 valandoms. Suspausti krūtinkaulį, kad krūtinėlė taptų platesnė. Į kepimo skardoje įkaitintus riebalus dėti sviestu apteptą kalakutą, įpilti stiklinę vandens ir pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepti kalakutą 2-3 valand..
Recepto vertinimas:
Faršą pasūdome, papirpirinam, įdedame kiaušinį, susmulkintą svogūną, išmaišom. Bulves nulupam, sutarkuojam burokine tarka, pasūdom. Į keptuvę ar bletelę įpilam aliejaus, dedam sluoksnį bulvių, per vidurį faršą ir vėl uždedam bulvėm, kepam apie 30-40 min., baigiant kepti..
Recepto vertinimas:
Apkepas su grybais ir bulvÄ—mis (RamunÄ—s)
Užmaišyti tešlą, ji turi būti skystoka. Pusę tešlos pilti į skardą. Ant jos burokine tarka užtarkuoti 4 virtas bulves, pabarstyti bulvių prieskoniais, ant bulvių dėti smulkiai pajaustytų (virtų) grybų ir svogūnų sluoksnį, paskanintą druska ir pipirais. Viršutinis sluoksnis - i..
Recepto vertinimas:
Apkepas su grybais ir bulvÄ—mis (RamunÄ—s)
Užmaišyti tešlą, ji turi būti skystoka. Pusę tešlos pilti į skardą. Ant jos burokine tarka užtarkuoti 4 virtas bulves, pabarstyti bulvių prieskoniais, ant bulvių dėti smulkiai pajaustytų (virtų) grybų ir svogūnų sluoksnį, paskanintą druska ir pipirais. Viršutinis sluoksnis - i..
Recepto vertinimas:
Viską sudėti į dubenį. Gerai išmaišius, lėtai pilti vandenį ir toliau maišyti, kol gausis tiršta tešla. Iš gautos masės su rankom formuoti nedidelius blynelius ir kepti keptuvėje ant aliejaus, kol gražiai apskrus. Pastaba: lęšių miltus nesunkiai gausite sumalę lęšius su paprast..
Recepto vertinimas:
Inkstus perpjaukite iÅ¡ilgai, iÅ¡mirkykite, užpilkite Å¡altu vandeniu ir užvirinkite. PavirÄ™ 10 minuÄių, vandenį nupilkite, inkstus iÅ¡plaukite, vÄ—l užpilkite Å¡altu vandeniu ir virkite dar 5 minutes. Po to susmulkinkite ir sudÄ—kite juos į puodÄ…. Liežuvį (geriausiai ver..
Recepto vertinimas:
Nulupti virtas bulves, morkas, obuolius, apelsinus ir agurkus, supjaustyti skiltelÄ—mis. Ä®pilti citrinos sulÄių, alyvuogių aliejaus, cukraus ir viskÄ… iÅ¡maiÅ¡yti. IÅ¡dÄ—ti į salotinÄ™ kÅ«gio forma ir papuoÅ¡ti vaisių skiltelÄ—mis. ..
Recepto vertinimas:
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu pyragu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir išsuktas sviestas (40 g). Viskas gerai išmaišoma, daromi nedideli maltinukai, pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose. Iškepti dar 10—15 min palaikomi šilto..
Recepto vertinimas:
Kugelis su vištiena arba antimi
Bulves sutarkuokite, nusunkite užplikykite vedanÄiu pienu, įdÄ—kite 50 g iÅ¡tirpinto sviesto, pasÅ«dykite, iÅ¡maiÅ¡ykite. ViÅ¡tÄ… arba antį supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudÄ—kite į verdantį pasÅ«dytÄ… vandenį ir virkite 10 – 15 minuÄių. IÅ¡griebus įtrinkite Äesnaku. Ä® iÅ¡tept..
Recepto vertinimas:
Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsmale, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, pasūdoma, viskas suminkoma, padaromas volelis, jis suplojamas ir supjaustomas įstrižais rombeliais. Šie sudedami į miltais išbarstytą skardą, aptepami plaktu kiaušiniu ir kepami nelabai kar..
Recepto vertinimas:
Bulves išvirkite ir sumalkite, pridėkite žalio kiaušinio, druskos ir gerai išmaišykite. Iš pusės tešlos suformuokite 2 cm storumo blyną , paviršių nulyginkite, ant viršaus paskleiskite mėsą. Ant viršaus dėkite likusią bulvių masę, viršų palyginkite, pabarstykite džiūvėsėli..
Recepto vertinimas:
Bulves išvirkite ir sumalkite, pridėkite žalio kiaušinio, druskos ir gerai išmaišykite. Iš pusės tešlos suformuokite 2 cm storumo blyną , paviršių nulyginkite, ant viršaus paskleiskite mėsą. Ant viršaus dėkite likusią bulvių masę, viršų palyginkite, pabarstykite džiūvėsėli..
Recepto vertinimas:
Sutarkuokite kilogramą bulvių, gerai nusunkite. Pridėkite 2-3 šaukštus miltų, kiaušinį, druskos,prieskonių ir gerai išmaišykite. Į riebalais išteptą skardą supilkite bulvių masę. Ant jos dėliokite plonomis riekelėmis supjaustytą dešrą. Užpilkite pomidorų padažu, pabarstykit..
Recepto vertinimas:
Sutarkuokite kilogramą bulvių, gerai nusunkite. Pridėkite 2-3 šaukštus miltų, kiaušinį, druskos,prieskonių ir gerai išmaišykite. Į riebalais išteptą skardą supilkite bulvių masę. Ant jos dėliokite plonomis riekelėmis supjaustytą dešrą. Užpilkite pomidorų padažu, pabarstykit..
Recepto vertinimas:
VoveruÅ¡kos gerai nuplaunamos ir smulkiai supjaustomos. LaÅ¡iniukai supjaustomi kubeliais, paspirginami su susmulkintais svogÅ«nais. Riebalai su svogÅ«nais supilami į indÄ…, sudedamos voveruÅ¡kos, kubeliais supjaustytos bulvÄ—s, stambiai sutarkuotos morkos, susmulkintas Äesnakas, druska, pipirai..
Recepto vertinimas:
Kepta kiaulienos šoninė su džiovintais vaisiais
Džiovintus vaisius nuplauname ir pamerkiame į vermuto ir vandens mišinį. Mirkome, kol suminštėja. Mėsa nuplauname, nusausiname, aštriu peiliu šoninės odą įpjauname ruožais 1 cm atstumu vienas nuo kito. Šoninės viduryje, išilgai mėsos skaidulų, įpjauname "kišenę", mėsą iš vi..
Recepto vertinimas:
„Gildijos“ jautienos kepsnys
Mėsą truputį pamušti, įtrinti prieskoniais ir palaikyti. Įkaitinti šiek tiek aliejaus keptuvėje, sudėti mėsą ir gerai prispausti. Abi puses apkepti po 2-3 min., tada ant mėsos suberti smulkintus svogūnus, tarkuotą fermentinį sūrį ir šaukštelį majonezo. Uždengti keptuvę ir, su..
Recepto vertinimas:
Kiaulienos išpjova su svogūnais ir pievagrybiais
Svogunus nulupame ir supjaustome plonais griezineliais. Griezinelius kepame aliejuje 5 min., ipilame 1/2 puodelio vandens, iberiame ziupsneli cukraus ir druskos ir troskiname 10 min. ant silpnos ugnies. Pievagrybius supjaustome i keturias dalis ir pakepame atskiroje keptuveje, kol pageltonuos. Laiko..
Recepto vertinimas:
Bulvių ir mėsos faršo apkepas
Bulvės nuskutamos, supjaustomos plonais griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir 5 min. verdamos. Mėsos faršas paruošiamas kaip maltiniams (sudedamas išmirkytas pyragas, pakepintas svogūnas, pipirai, druska, kiaušinis). Grybai išmirkomi ir išverdami nedideliame vande..
Recepto vertinimas:
Pupas, pupeles, žirnius ir kruopas iÅ¡mirkykite, mÄ—sÄ… supjaustykite gabaliukais. ViskÄ… sudÄ—kite į didelį puodÄ…, užpilkite 3l vandens ir virkite retkarÄiais pamaiÅ¡ydami. Tada sudÄ—kite stambiais gabalais supjaustytas bulves ir toliau virkite. Baigiant virti įberkite druskos bei prieskoni..
Recepto vertinimas:
Bulvių ir mėsos faršo apkepas
Bulvės nuskutamos, supjaustomos plonais griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir 5 min. verdamos. Mėsos faršas paruošiamas kaip maltiniams (sudedamas išmirkytas pyragas, pakepintas svogūnas, pipirai, druska, kiaušinis). Grybai išmirkomi ir išverdami nedideliame vande..
Recepto vertinimas:
Silkę, svogūnus, pomidorus, kiaušinius supjaustyti, apipilti grietine ar majonezu ir sumaišyti. Valgyti su karštomis virtomis bulvėmis. ..
Recepto vertinimas: