Jautiena, jautienos receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Jautiena. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/jautiena/14
Jautienos muštinukai su džiovintais grybais
Nuplautą mėsą sudėti į puodą, apiberti supjaustytu svogūnu, užpilti vynu ir palaikyti keletą valandų. Džiovintus grybus pamirkyti šaltame vandenyje (iš vakaro). Po to, tame pačiame vandenyje išvirti. Mėsą ištraukti iš marinato, supjaustyti, išmušti ir kepti taukuose. Sudėti ..
Recepto vertinimas:
Su bruknėmis troškinta jautiena
Mėsą supjaustyti, pavolioti miltuose ir pakepti kartu su svogūnais. Viską apibarstyti druska, pipirais, mairūnu, bruknėmis ir troškinti. Skanaus. ..
Recepto vertinimas:
Mėsos griežinėliai, troškinti kavoje
Mėsą supjaustyti skersai raumenų 1 cm storio griežinėliais, išmušti, iš abiejų pusių apkepinti įkaitintuose riebaluose, apibarstyti druska. Kartu su mėsa pakepinti supjaustytus svogūnus, tada įpilti vandens, kavos ir uždengus troškinti ant mažos ugnies. Baigiant troškinti, supilti..
Recepto vertinimas:
Porą supjaustykite griežinėliais, pakepinkite karštuose riebaluose ir sudėkite į užvirusį sultinį. Suberkite smulkintus kopūstus, kubeliais pjaustytas bulves ir virkite apie 7 minutes. Sumeskite konservuotus žirnelius ir dar kelias minutes pavirinkite. Išpilstykite į dubenėlius, įd..
Recepto vertinimas:
Virta mėsa su grybais ir agurkais
Mėsą supjaustyti. Ant jos uždėti supjaustytus grybus, agurkus, svogūną, petražoles. Užpilti aliejumi, išplaktu su prieskoniais. Mėsą atšaldyti. Skanaus. ..
Recepto vertinimas:
Troškinta jautiena su svogūnais
Jautieną supjaustykite gabalais, išmuškite, pabarstykite druska ir apkepinkite ant sviesto. Svogūnus supjaustykite 1 cm griežinėliais ir išklokite jais troškinimo indą. Užpilkite sultiniu, suberkite prieskonius, sviestą ir viską gerai ištroškinkite. Tada supilkite vyną, actą, pakepi..
Recepto vertinimas:
Pomidorų sriuba su manų kruopų leistinukais
Kiaušinius išplakti ir gerai maišant į juos įberti manų kruopų, kol pasidarys tiršta tešla. Petražolių lapelius sudėti į tešlą ir gerai išmaišyti. Pasūdyti. Mažu šaukšteliu masę dėti į sultinį ir pavirti 10 minučių. Tuomet į sriubą supilti pomidorų sultis, įdėti svie..
Recepto vertinimas:
Nuo mėsos nugramdyti plėves, gausiai ją prismaigstyti lašiniukų, supjaustytų plonais pailgais gabalėliais, įtrinti druska, palaikyti 30 minučių ir kepinti keptuvėje įkaitintuose riebaluose arba svieste, kol paraus. Tada mėsą perdėti į keptuvą, įpilti šiek tiek vandens ir toliau k..
Recepto vertinimas:
Maltą mėsą sumaišykite su virtais ryžiais ir smulkintais porais, įmuškite kiaušinį, supilkite pomidorų sultis, suberkite petražoles, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Iš gautos masės suformuokite graikinių riešutų dydžio kukulaičius. Puode užvirkite litrą vande..
Recepto vertinimas:
Madagaskaro mėsos sklindžiai (Sambos)
Iš miltų, druskos, sviesto ir vandens paruoškite trapią tešlą. Suminkykite į rutulį ir palaikykite, kol bus sutaisytas įdaras. Svogūną susmulkinkite, pakepinkite aliejuje (30 g), suberkite kari, sudėkite maltą mėsą; viską gerai sumaišykite, pasūdykite, įberkite pipirų. Mėsą a..
Recepto vertinimas:
TROŠKINTA JAUTIENA SU BRUKNĖMIS
Mesa supjaustyti nedideliais kubeliais arba pailgais gabaleliais, apvolioti miltais ir apkepinti riebaluose. Kartu su mesa pakepinti svogunus. Viska apibarstyti druska, pipirais, grustais kmynais, mairunu, bruknemis ir uzdengus troskinti. Retkarciais ipilti vandens, kad mesa nesviltu.Patiekti su dar..
Recepto vertinimas:
Grybus nuplauname, nuvalome, supjaustome juostelėmis, apkepame šaukšte įkaitinto aliejaus. Po to pridengiame ir susidariusiose sultyse troškiname 15 minučių. Du svogūnus nulupame, smulkiai supjaustome, sumaišome su grybais ir padarome iš jų tyrę. Likusį aliejų įkaitiname keptuvėje ..
Recepto vertinimas:
Mėsą išverdame (galima iškepti orkaitėje), atvėsiname ir supjaustome plonu aštriu peiliu kelių milimetrų storio griežinėliais. Varškę sumaišome su krienais, grietinėle, įberiame druskos ir cukraus (pagal skonį). Ant mėsos griežinėlių dedame įdaro, susukame suktinukus, pri..
Recepto vertinimas:
Kivi nulupame, supjaustome nedideliaisgabaliukais. Mėsoje (kiauliena, jautiena, ėriukas) padarome įpjovas – kišenėles, paskirstydami jas tolygiai per visą mėsos paviršių. Į kiekvieną kišenėlę įdedame dalelę kivi, truputį druskos ir ką tik sumalto juodojo pipiro, farširuotą m..
Recepto vertinimas:
Nuo kaklo nulupti odą, vieną galą užrišti. Mėsą, svogūną, obuolį dukart permlati, įpilti vandens ir įdėti prieskonių. Pagamintu faršu prikišti kaklo odą, užsiųti ir virti 1 valandą. Išvirusį kaklą laikyti prislėgtą. Patiekti šaltą. Skanaus. ..
Recepto vertinimas:
Į pagrindinį rudąjį padažą baigiant virti sudedama uogų ar vaisių košė. Jei košė su kauliukais ar žievelėmis, prieš dedant pertrinti per sietelį. Padažą pagardinti cukrumi, galima pridėti gvazdikėlių ir cinamono. Patiekti prie virtos ar keptos jautienos, briedienos ar valgių i..
Recepto vertinimas:
Jautieną padaužykite , pabarstykite druska ir pipirais. Patepkite garstyčiomis ir ant kiekvieno gabaliuko dėkite po 1 griežinėlį šoninės. Žalumynus susmulkinkite ir sumaišykite su kiaušiniu ir varške. Svogūną ir česnaką nulupkite ir supjaustykite. Pusę kiekio įdėkite į varškė..
Recepto vertinimas:
Šaltas garstyčių arba krienų padažas
Sviestą ištirpinti, pakepinti miltus ir tarkuotą svogūną, kol pagels. Įpilti sultinio, pavirinti 8 - 10 minučių, Pasūdyti ir apibarstyti pipirais, ataušinti. Į šaltą padažą įdėti grietinės ir garstyčių arba krienų, cukraus,galima įpilti rūgščių sulčių. ..
Recepto vertinimas:
Jautiena, kepta džiūvėsėliuose
Nuo mėsos nugramdyti plėves, supjaustyti ją skersai raumenų griežinėliais ir gerai išmušti, apibarstyti druska, suvilgyti plaktame kiaušinyje ir apvolioti džiūvėsėliais. Mėsos griežinėlius iš abiejų pusių apkepinti įkaitintuose riebaluose ir dar keletą minučių kepti ant mažo..
Recepto vertinimas:
Įvairiaspalviai kiaulienos rutuliukai ant iešmo
Susmulkiname svogūną ir apkepame keptuvėje su aliejumi.Į maltą mėsą įmaišome kiaušinių, sumaltą batoną, svogūnus, pomidorų padažo, paskaniname druska, maltos mėsos prieskoniais, gerai išminkome, jeigu reikia, įpilame truputį vandens (mėsa turi lipti prie rankų).Atskirai susmulk..
Recepto vertinimas:
Troškinta jautiena su dešrelėmis ir šonine
Mėsą supjaustyti ir gerai išmušti. Tada apvolioti miltuose ir pakepinti riebaluose. Kartu su mėsa pakepinti svogūnus, į berti druskos, pipirų, įdėti pomidorų padažo, įpilti karšto vandens ir patroškinti. Ištroškinus, viską sudėti į dubenį, o ant viršaus uždėti pjaustytos šo..
Recepto vertinimas:
Jautiena, troškinta kavos padaže
Išpjausčius iš mėsos plėves, supjaustyti ją maždaug 20 g sveriančiais kubeliais ir apkepinti įkaitintuose riebaluose. Apibarstyti druska ir prieskoniais. Kartu pakepinti miltus, supjaustytus svogūnus ir česnaką. Paskui supilti kavą, vandenį, vyną ir uždengus troškinti ant mažos ug..
Recepto vertinimas:
Į didelį dubenį sudedame piene išmirkytą batoną, smulkiai sutarkuotas bulves, susmulkintą česnaką, jautienos faršą, įmušame kiaušinius. Pasūdome, pagardiname pipirais. Visą gerai išminkome. Baigdami minkyti, jei masė kiek skystoka, įberiame truputį miltų.Padarome pailgus malti..
Recepto vertinimas:
Troškinta marinuota ir prismaigstyta lašiniukų jautiena
Nuo mėsos nugramdyti plėves, sudėti ją į porceliano ar fajanso dubenį, apibarstyti susmulkintų prieskonių mišiniu ir užpilti silpnu acto tirpalu. Dubenį uždengti dangčiu ir dažnai vartant laikyti 2--6 dienas (priklausomai nuo mėsos kokybės ir gabalo dydžio) vėsioje patalpoje. Mari..
Recepto vertinimas:
Smulkintą svogūną apkepinti 1 šaukšte aliejaus. Po to įpilti vandens, įdėti pomidoru padažo, prieskonių ir troškinti 30 minučių ant silpnos ugnies. Smulkiai sugrūsti česnaką ir likusiame aliejuje apkepti kartu su migdolais ir viena baltos duonos riekele. Įpilti šiek tiek vandens ..
Recepto vertinimas: