Sūris, srio receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Sūris. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/suris/7
Sluoksniuotos tešlos tortas su avietėmis ir varške
Sluoksniuotos tešlos lakštus po vieną sudėti ant šaltu vandeniu suvilgytos skardos ir subadyti šauktus. 20 min. palaikyti ir paskui dėti į iš anksto iki 220°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti, kol parusvės. Varškę iki vientisos masės išmaišyti su aviečių sirupu, gr..
Recepto vertinimas:
Tešlos gaminimas:sumetam miltus, keptuvėje ištirpinam sviestą, užpilam ant miltų. kiaušinį įkalam į grietinę ir suplakam. Miltus su sviestu išminkom. Gaunasi vadinama smėlio tėšla, na pajusite kai miltai taps panašus į drėgną smėliuką. Dabar ipilkim grietinę, tik po truputi, k..
Recepto vertinimas:
Orkaitėje kepti įdaryti baklažanai
Įdarui morką, papriką, petražolių šaknį supjaustome mažais kubeliais. Pakepame griežinėliais supjaustytus svogūnus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus. Paruoštas daržoves sumaišome, sudedame į puodą, įpilame truputį vandens, įdedame sugrūsto česnako ir užverdame. Tada į ..
Recepto vertinimas:
Kiaulienos eskalopas su apelsinais ir raudonėliu
Pirmiausia pagaminkite padažą. Nulupkite keletą apelsino žievės riekelių, atidėkite. Nupjaukite apelsino viršų ir apačią, nulupkite, įpjaukite membranas, kad liktų tik minkštimas, išimkite sėklas. Šiuos veiksmus atlikite taip, kad skystis varvėtų į dubenėlį. Supjaustykite min..
Recepto vertinimas:
Sūriu įdaryta vištiena (Ritos)
Krūtinėlę supjaustome kepsnių pavidalu, pamušame ir apibarstome prieskoniais. Gaminame įdarą: sutarkuojame sūrį ir sviestą. Juos išsukame į vientisą masę. Ant vištienos dedame įdarą, susukame taip, kad įdaras neišbėgtų bekepant ir susmeigiame mediniais smeigtukais. Išplakame ..
Recepto vertinimas:
Vištienos salotos su granatais
Jei naudosite žalią vištieną, sudėkite ją į puodą drauge su supjaustytomis morkomis, svogūnais, salierais ir virkite ant vidutinio karštumo ugnies, kol mėsa išvirs (15-20 min.). Nepamirškite druskos bei pipirų. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Vištos krūtinėl..
Recepto vertinimas:
Duonos ir pomidorų salotos su pesto padažu
Duonos kubelius apvoliokite aliejuje, suberkite į keptuvę ir pakepkite 1-2 min., kol gražiai pagels, tuomet leiskite atvėsti. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir apie 1 min. pakepinkite čili pipirą kol suminkštės, bet neparuduos. Nukelkite nuo ugnies, leiskite..
Recepto vertinimas:
Kiaušinienė su šonine ir sūriu
Kiaušiniai ištrinami su druska, suberiami miltai, sūris, supilamas pienas ir gerai išmaišoma. Šoninė supjaustoma nedideliais gabalėliais ir keptuvėje pakepinama. Ant pakepintos šoninės užpilama kiaušinių tešla ir krosnyje ar orkaitėje iškepama. Iškepusi kiaušinienė supjaustoma,..
Recepto vertinimas:
Pyragėliai su špinatais ir fetos sūriu (Zitos)
Špinatus atšildome. Jei naudojame šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją taip pat atšildome. Tešlą iškočiojame ir supjaustome 8 cm ilgio ir pločio kvadratais. Atšildytus špinatus sumaišome su fetos sūriu. Įdarą dedame į tešlos gabalėlių vidurius ir užlankstome tešlos kraštus. Ki..
Recepto vertinimas:
Sumaišyti lygiomis dalimis sojas, kečupą ir apelsinų sultis. Imbierą nulupti ir sutarkuoti bulvine tarka arba smulkiai sukapoti. Česnako skilteles smulkiai sukapoti. Viską sumaišyti su padažu, pridėti grūstų pipirų ir TABASCO padažo pagal skonį. Druskos dėti nereikia, nes sūrumą s..
Recepto vertinimas:
Ziti su artišokais ir ožkos sūriu
Nuvalykite artišokus ir nuimkite išorinius sukietėjusius lapelius. Patrumpinkite kotelius ir nupjaukite viršutinį trečdalį lapų. Artišokus perpjaukite pusiau ir aštriu peiliu išimkite šerdį. Supjaustykite gabalėliais. Į didelę keptuvę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus alieja..
Recepto vertinimas:
1. Bulves smulkiai sutarkuokite, šiek tiek nusunkite, sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu, kiaušiniu bei prieskoniais. Paruoštus tarkius sukrėskite į riebalais išteptą skardą, pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 10-15 minučių. Išimkite, ant viršaus sudėkite griežinėliais s..
Recepto vertinimas:
Graikiškas pupelių – faršo apkepas (Ramunės)
paragines pupeles supjaustyti 3 cm ilgio gabalėliais, bulves – šiaudeliais, kartu su keliais lapeliais raudonėlio, čiobrelio, druska pavirti 15 min. Vandenį nupilti, daržoves nuvarvinti. Svogūnus, česnakus susmulkinti, kartu su faršu pakepinti aliejuje, paskaninti druska, pipirais, trup..
Recepto vertinimas:
Kiaulienos nugarinė su paprikomis
Kiaulienos nugarinę supjaustome 1-1,5 cm storio griežinėliais, išmušame mėsai skirtu plaktuku ir įtriname kiaulienos prieskoniais. Nugarinės gabalėlius apvoliojame kiaušinių plakinyje, miltuose ir iškepame aliejuje.Paprikas ir svogūną supjaustome kubeliais ir apkepiname su sviestu. Sup..
Recepto vertinimas:
Rūkytas kumpis dažniausiai verdamas, nes kepamas būna per sūrus. Pirmiausia kumpis išmirkomas šaltame vandenyje. Iš jo išimamas ir dedamas į puodą su šaltu vandeniu. Jam užvirus, sudedamos prieskoninės daržovės, prieskoniai ir verdama tol, kol suminkštės. Išvirtas paliekamas tame..
Recepto vertinimas:
Pyragas su mėsa ir Savojos kopūstais
Mieles užpilame 250ml. šilto vandens, suberiame cukrų, žiupsnelį druskos, gerai išmaišome ir paliekame 15-20 minučių šiltai, kad pakiltų. Paskui suberiame miltus, užminkome tešlą ir, pridengę drobiniu rankšluosčiu, vėl padedame 15-20 minučių pakilti. Tešlą iškočiojame 2..
Recepto vertinimas:
•Kiaulienos nugarinę supjaustome 2 cm storio griežinėliais ir juose įpjauname kišenėles. Gabalėlius ir jų vidų įtriname prieskoniais. Paliekame 1 val.•Įdarui burokine trintuve sutarkuojame salierą, morkas ir fermentinį sūrį. Suplakame kiaušinį su druska ir sumaišome su daržov..
Recepto vertinimas:
Kepti kiaušiniai su pomidorais
Pomidorai supjaustomi griežinėliais ir su sviestu keptuvėje apkepinami. Ant jų įmušami kiaušiniai, pabarstomi druska ir uždengus kepama, kol baltymai sukrekės. Baigiant kepti, užbarstoma smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų. Valgoma su duona, virtomis bulvėmis. Taip pat kiauš..
Recepto vertinimas:
Varškę išsukite su 6 kiaušinių tryniais ir druska iki vientisos masės. Supilkite pieną ir išmaišykite. Suberkite persijotus miltus ir vėl gerai išmaišykite. Likusius 6 kiaušinių baltymus išplakite iki standumo ir atsargiai įsukite į tešlą. Keptuvėje įkaitintame aliejuje vieną..
Recepto vertinimas:
Pikantiškas sluoksniuotas varškės tešlos pyragas
Varškę išsukite su 6 kiaušinių tryniais ir druska iki vientisos masės. Supilkite pieną ir išmaišykite. Suberkite persijotus miltus ir vėl gerai išmaišykite. Likusius 6 kiaušinių baltymus išplakite iki standumo ir atsargiai įsukite į tešlą. Keptuvėje įkaitintame aliejuje vieną..
Recepto vertinimas:
Karšis, įdarytas grybais ir ryžiais
Žuvį nuskusti, nupjaustyti pelekus, išimti žiaunas arba nupjauti galvą, išimti vidurius, išplauti ir išpjauti stuburo kaulą. Vidų pabarstyti druska, pašlakstyti actu ir 30 minučių palaikyti šaltai. Įdarui išvirti ryžius ir sumaišyti su kapotais grybais, kiaušiniu, svieste pakepin..
Recepto vertinimas:
Rauginimui tinka užaugę žali, rausvi, rožiniai arba raudoni, bet nepernokę pomidorai. Pomidorai rauginami stiklainiuose, kibiruose arba statinaitėse. Pirmiausia pomidorai surūšiuojami, kad induose būtų maždaug vienodo prinokimo ir vienodo dydžio. Pašalinami sumaigyti, nesveiki. Perrink..
Recepto vertinimas:
Raudonąjį kopūstą sutarkuoti tarką kuo stambiau, arba supjaustyti. Per puse perpjauti vynuoges, obuolius supjaustyti stambiais kubeliais(sudeti į majonezą, kad nepajuoduotų), o taip pat stambiais kūbeliais supjaustome olandišką sūrį. Ir viską apliejame jogurtu. Reikia kad pastovetų k..
Recepto vertinimas:
Didelėje keptuvėje pakepinti dešros griežinėlius, šoninę. Suberti supjaustytą svogūną, papriką, pomidorą, agurką. Šiek tiek pakepinti, įberti druskos, pipirų, maltos paprikos. Kiaušinius išplakti, dėti kepimo miltelius, o miltų berti tiek, kad tešla būtų tiršta. Šia tešla..
Recepto vertinimas:
Supjaustykite pomidorus (jei naudojate šviežius). Užkaiskite puodą ir įkaitinkite jame aliejų. Į puodą sudėkite susmulkintus svogūnus ir česnaką, kaitinkite, kol jie suminkštės. Tada sudėkite pomidorus, pomidorų padažą, cukrų, baziliką, įberkite pipirų ir druskos. Labai gerai..
Recepto vertinimas: