BulvÄ—s, bulvä—s receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Bulvės. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/bulves/27
MÄ—sa įtrinti prieskoniais ir 30 minuÄių palaikyti. Tada pakepinti. ApkeptÄ… mÄ—sÄ… kepti orkaitÄ—je. Kepsnys turi bÅ«ti ne visai iÅ¡kepÄ™s. Pagaminta mÄ—sa užpilama padažu, pagamintu iÅ¡ mÄ—sos sulÄių ir sviesto. Prie mÄ—sos tinka bulvÄ—s. Skanaus. ..
Recepto vertinimas:
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti, apibarstyti cukrumi ir cinamonu. Dalį bulvių isvirti, kitas sutarkuoti ir padaryti įprastą cepelinų teslą. Formuoti apvalius cepelinus su obuolių įdaru, virti pasūdytame vandenyje. Patiekti su grietine. Skanaus!..
Recepto vertinimas:
1. Plekšnių filė nuplauname ir nusausiname ant sugeriamojo popieriaus. Pabarstome druska, pipirais ir iš abiejų pusių pašlakstome citrinų sultimis. Filė susukame ir persmeigiame mediniu pagaliuku. Orkaitę įkaitiname iki 180 oC. 2. Kepimo indą (jame patiekalą ir patieksime) ištepame sv..
Recepto vertinimas:
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti, apibarstyti cukrumi ir cinamonu. Dalį bulvių isvirti, kitas sutarkuoti ir padaryti įprastą cepelinų teslą. Formuoti apvalius cepelinus su obuolių įdaru, virti pasūdytame vandenyje. Patiekti su grietine. Skanaus!..
Recepto vertinimas:
Pertrinta lapinių garbanotojų kopūstų sriuba
Kopūstus, morkas, petražolės šaknį, bulves supjaustyti. Visas daržoves sudėjus į verdantį sultinį, išvirti. Išgriebus pertrinti per sietelį, praskiesti sultiniu ir vėl supilti į sriubą. Svieste pakepintus miltus atskiesti sultiniu ir supilti į sriubą. Užvirinti. Užbalinti grieti..
Recepto vertinimas:
TroÅ¡kinta jautiena garstyÄių padaže
Mėsa supjaustoma gabaliukais, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, pavoliojama miltuose ir apkepinama. Paskui ji sudedama į troškintuvą, užpilama sultiniu ir sudedamos visos griežinėliais supjaustytos daržovės (morkos, svogūnai). Troškinama uždarame inde. Baigiant troškinti,..
Recepto vertinimas:
Bulvių ir varškės apkepas su lašinukais
Bulves nuskutame, išverdame ir atvėsusias supjaustome kubeliais. Varškę pertriname, sumaišome su kiaušiniais bei pienu. Lašinukus bei svogūną susmulkiname ir kartu apkepame keptuvėje. Kai lašinukai su svogūnais apkepa, sudedame bulves ir dar šiek tiek pakepiname. Pakepintas bulves, la..
Recepto vertinimas:
MÄ—sa sumalama kartu su piene iÅ¡mirkytu ir nuspaustu pyragu, įmuÅ¡amas kiauÅ¡inis, sudedami prieskoniai, sviestas, pasÅ«doma, gerai iÅ¡maiÅ¡oma ir jei masÄ— tirÅ¡ta, atskiedžiama grietinÄ—le. Daromi vydutinio dydžio kukuliai ir verdami nedideliame vandens kiekyje su prieskoniais bei prieskoninÄ..
Recepto vertinimas:
Bulvių ir varškės apkepas su lašinukais
Bulves nuskutame, išverdame ir atvėsusias supjaustome kubeliais. Varškę pertriname, sumaišome su kiaušiniais bei pienu. Lašinukus bei svogūną susmulkiname ir kartu apkepame keptuvėje. Kai lašinukai su svogūnais apkepa, sudedame bulves ir dar šiek tiek pakepiname. Pakepintas bulves, la..
Recepto vertinimas:
Bulvių ir maltos mėsos apkepas
Bulves nuskusti, supjaustyti plonais griežinėliais, sudėti į verdantį pasūdytą vandenį, virti 5 min. Paruosti mėsą: sudėti batono riekeles, pakepintą svogūną, suberti druską ir pipirus, įmusti kiausinį). Grybus ismirkyti, isvirti, supjaustyti juostelėmis. Į paruostą indą dėti p..
Recepto vertinimas:
Bulvių ir maltos mėsos apkepas
Bulves nuskusti, supjaustyti plonais griežinėliais, sudėti į verdantį pasūdytą vandenį, virti 5 min. Paruosti mėsą: sudėti batono riekeles, pakepintą svogūną, suberti druską ir pipirus, įmusti kiausinį). Grybus ismirkyti, isvirti, supjaustyti juostelėmis. Į paruostą indą dėti p..
Recepto vertinimas:
Bulviniai blynai su mėsos padažu
Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti. Svogūną nulupti, sutarkuoti, supilti į bulvių masę, kartu sudėti ir miltus, įmušti kiaušinį, pasūdyti ir gerai išmaišyti. Įkaitintame aliejuje kepti blynus. Padažui svogūnus aplupti ir smulkiai supjaustyti. Faršą kepti keptuvėje apie 10 mi..
Recepto vertinimas:
Bulviniai blynai su mėsos padažu
Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti. Svogūną nulupti, sutarkuoti, supilti į bulvių masę, kartu sudėti ir miltus, įmušti kiaušinį, pasūdyti ir gerai išmaišyti. Įkaitintame aliejuje kepti blynus. Padažui svogūnus aplupti ir smulkiai supjaustyti. Faršą kepti keptuvėje apie 10 mi..
Recepto vertinimas:
Bulvių kukuliai su grybų ir mėsos įdaru
Žalias bulves nuskutame ir sutarkuojame. Virtas bulves permalame mėsmale ir suminkome su tarkuotomis bulvėmis. Džiovintus grybus išmirkome, išverdame pasūdytame vandenyje ir supjaustome kubeliais. Svogūną susmulkiname, sumaišome su grybais ir pakepame su sviestu. Atvėsusius grybus bei sv..
Recepto vertinimas:
Bulvių kukuliai su grybų ir mėsos įdaru
Žalias bulves nuskutame ir sutarkuojame. Virtas bulves permalame mėsmale ir suminkome su tarkuotomis bulvėmis. Džiovintus grybus išmirkome, išverdame pasūdytame vandenyje ir supjaustome kubeliais. Svogūną susmulkiname, sumaišome su grybais ir pakepame su sviestu. Atvėsusius grybus bei sv..
Recepto vertinimas:
MÄ—sa nuplaunama, dedama į verdantį vandenį, pridedama prieskonių bei prieskoninių daržovių ir verdama ant mažos ugnies. Virta Å¡oninÄ— supjaustoma porcijomis, tvarkingai sudedama į pusdubenį ir patiekiama su virtomis bulvÄ—mis, pupomis, pupelÄ—mis ar žirniais. Atskirai duodama tarkuotÅ..
Recepto vertinimas:
Žalios bulvÄ—s sutarkuojamos, suberiami miltai, įmuÅ¡ami kiauÅ¡iniai, pasÅ«domÄ… ir viskas gerai sumaiÅ¡oma. TeÅ¡la plonu sluoksniu kreÄiama į riebalais iÅ¡teptÄ… keptuvÄ™ ir kepama orkaitÄ—je. IÅ¡kepus kiekvienas plokÅ¡tainis patepamas sviestu, pabarstomas cukrumi arba pertepamas uogiene. ..
Recepto vertinimas:
Bulves nuskutame, isverdame, atvesusias supjaustome kubeliais. Varske pertriname, sumaisome su kiausiniais bei pienu. Lasinukus susmulkiname ir kartu su susmulkintais svogunais apkepame keptuveje. Kai lasinukai su svogunais apkepa, sudedame bulves ir dar pakepiname, i paruosta varske supilame keptuv..
Recepto vertinimas:
Aukštaitiškas jautienos liežuvis
Liežuvis gerai nuplaunamas ir įtrinamas sausu marinatu, t.y.prieskonių miÅ¡iniu (susmulkintais lauro lapeliais, maltais pipirais, grÅ«stu Äesnaku), sumaiÅ¡ytu su druska, cukrumi ir citrinos rÅ«gÅ¡timi. Liežuvis dedamas į emaliuotÄ… indÄ…, lengvai paslegiamas ir palaikomas 10-12 val. žemoje t..
Recepto vertinimas:
Bulves nuskutame, isverdame, atvesusias supjaustome kubeliais. Varske pertriname, sumaisome su kiausiniais bei pienu. Lasinukus susmulkiname ir kartu su susmulkintais svogunais apkepame keptuveje. Kai lasinukai su svogunais apkepa, sudedame bulves ir dar pakepiname, i paruosta varske supilame keptuv..
Recepto vertinimas:
Nuskustos bulvės išverdamos, nusunkiamos, nugarinamos ir sugrūdamos. Ataušus suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, viskas suminkoma, padaromas volelis, jis suplojamas ir supjaustomas įstrižais rombeliais. Jie sudedami į miltais išbarstytą skardą, aptepami plaktu kiaušiniu ir kepami n..
Recepto vertinimas:
Mesa sumalama mesamale, pridedama prieskoniu, susmulkinto cesnako, supjaustytu svogunu, druskos ir truputi sultinio ar vandens (jeigu mase kieta). Viskas labai gerai isminkoma ir nekietai sukemsama i zarnas. Desreles persukamos porcijomis ir verdamos truputi pasudytame vandenyje, o isimtos apkepinam..
Recepto vertinimas:
Darzoves nuplauname, sutarkuojame burokine trintuve ir sluoksniais sudedame i salotines. Padazui susmulkiname cesnaka ir sumaisome su grietine bei majonezu. Padaza uzpilame ant salotu ir papuosiame krapu sakelemis...
Recepto vertinimas:
Bulves ir morkas Å¡variai nuplaukite su Å¡epetÄ—liu. Bulves smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite stambia tarka. DÄ—kite į puodÄ… bulves, morkas, supjaustytÄ… svogÅ«nÄ… ir užpilkite litru verdanÄio vandens. Pavirkite 5-7 minutes, nukaiskite ir uždengÄ™ palaikykite 10-15 min. PrieÅ¡ valgan..
Recepto vertinimas:
Bulvių ir saldžiųjų paprikų mišrainė
Virtas bulves supjaustome kubeliais. Svogūną nulupame ir susmulkiname. Saldžiąją papriką perpjauname pusiau, išimame sėklas bei pertvarėles ir supjaustome kubeliais. Petražoles nuplauname ir sukapojame (kelias šakeles pasiliekame papuošimui). Visus ingredientus sumaišome, pagardiname ..
Recepto vertinimas: