Grybai, grybå³ receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Grybai. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/grybai/8
Virtos bulvės, porai, grybai, obuolys supjaustomi šiaudeliais. Pasūdoma, sumaišoma ir užpilama grietinės ir majonezo mišiniu. ..
Recepto vertinimas:
Iš „Malsenos“ miltinio mišinio picai paruoškite picos pagrindą. Pakelio turinį reikia suberti į dubenėlį, maišant įpilti 1,5 stiklinės vandens, 6 valgomuosius šaukštus aliejaus ir minkyti tol, kol tešla nelips prie rankų. Tešlą 1 val. palikti šiltoje vietoje, kad iškiltų. Ant ..
Recepto vertinimas:
Bulvių ir šampinjonų salotos
Virtas bulves supjaustykite, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Jautienos sultinyje išvirtus grybus susmulkinkite, virtus kaušinius supjaustykite griežinėliais. Viską sumaišykite, užpilkite sultiniu ir palaikykite. Trynius ištrinkite su druska ir maišydami supilkite aliejų. Įberkite ži..
Recepto vertinimas:
KEPENĖLĖS GRYBŲ R SVOGŪNŲ PADAŽE
Kepeneles supjaustome norimo dydzio gabaliukais. Pavoliojame miltuose, pasudome, uzberiame pipiru. Kepame ikaitintame svieste. Svogunus smulkiai supjaustome, apkepiname svieste, sudedame pievagrybius ir kepame 5-7 minutes. Iberiame druskos, pipiru. Ant kepeneliu uzpilame padaza, tiekiame su keptais ..
Recepto vertinimas:
Ä® jautienÄ… sudÄ—ti svogÅ«nus, plaktÄ… kiauÅ¡inį. ViskÄ… gerai iÅ¡maiÅ¡yti. Suberti supjaustytus grybus, druskos ir pipirų. Formuoti kotletus. KeptuvÄ—je gerai įkaitinti aliejų ir apkepti kotletus iÅ¡ abiejų pusių keletÄ… minuÄių ant didelÄ—s ugnies. Padažui pomidorus užpilti verd..
Recepto vertinimas:
Tradicinė pica su traškia plutele
ParuoÅ¡kite teÅ¡lÄ…. Dubenyje sumaiÅ¡ykite mieles ir cukrų, įmaiÅ¡ykite Å¡ilto vandens. Ä® dubenį persijokite miltus ir druskÄ…, supilkite mielių miÅ¡inį ir kruopÅ¡Äiai iÅ¡maiÅ¡ykite. Ant miltais pabarstyto pavirÅ¡iaus teÅ¡lÄ… minkykite 10 minuÄių arba tol, kol neliks gumulÄ—lių ir ji pasi..
Recepto vertinimas:
Pievagrybiais įdarytas veršienos kumpis
VerÅ¡ienos kumpyje aÅ¡triu peiliu įpjauname "kiÅ¡enÄ—lÄ™", įtriname druska, prieskoniais, susmulkintais Äesnakais ir paliekame Å¡altai per naktį.SvogÅ«nus ir pievagrybius supjaustome kubeliais, sumaiÅ¡ome su grietine ir paskaninÄ™ druska bei pipirais patroÅ¡kiname, kol iÅ¡garuoja susidarÄ™s skys..
Recepto vertinimas:
Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkinius. Virtos bulvės sugrūdamos. Virtos, žalios bulvės, krakmolas sumaišoma, pasūdoma ir gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g t..
Recepto vertinimas:
Bulvių pyragas su mėsa ir grybais
Å altas virtas bulves sugrÅ«skite, pasÅ«dykite, sudÄ—kite riebalus, kiauÅ¡inius, miltus, manų kruopas ir suminkykite teÅ¡lÄ…, iÅ¡ kurios padarykite du didelius paploÄius. VienÄ… dÄ—kite ant riebalais pateptos skardos, uždÄ—kite įdarÄ…, ant jo – antrÄ… paplotį. Užspauskite kraÅ¡tus, patepkite..
Recepto vertinimas:
Skryliai su šviežiais grybais
IÅ¡verdami skryliai. Grybai (baravykai, raudonvirÅ¡iai, lepšės ar rudmÄ—sÄ—s) nuvalomi, gerai nuplaunami, smulkiai supjaustomi ir nuplikomi verdanÄiu vandeniu. Svieste pakepinami smulkiai supjaustyti svogÅ«nai, sudedami grybai ir kepinama, kol vanduo iÅ¡garuos. Tada supilama grietinÄ—, pasÅ«dom..
Recepto vertinimas:
Pievagrybiai įdaryti kumpiu su sūriu
Pievagrybius nuplauti. IÅ¡pjauti kotelį taip, kad galvutÄ— liktų sveika. Ä® galvutÄ™ įdÄ—ti smulkiai supjaustytÄ… Å¡alto rÅ«kymo kumpį. Ant kumpio sudÄ—ti sÅ«rį sumaiÅ¡ytÄ… su prieskoniais bei druska. Kepti orkaitÄ—je 200 laipsnių temperatÅ«roje 20-25 minuÄių. Skanaus. (Nele)..
Recepto vertinimas:
Įpilti aliejaus į “kinišką” ar šiaip didelę keptuvę ir įkaitinti. Sudėti grybus, kinišką kopūstą, kaštonus, bambuko ūglius ir kepti 2-3 minutes maišant. Supilti cukrų, sojos padažą ir sezamo aliejų. Nukėlus nuo ugnies, sudėti likusius produktus ir gerai išmaišyti. Atšaldy..
Recepto vertinimas:
Daržovių vėrinukai kepti grilyje
CukinijÄ… nuplauti ir supjaustyti 1 cm ploÄio griežinÄ—liais. BaklažanÄ… nuplauti ir supjaustyti 2 cm ploÄio griežinÄ—liais. Nuvalyti pievagrybius. Ant ieÅ¡muko suverti paeiliui cukinijos, baklažano gabalÄ—lius, pievagrybius ir aitriÄ…jÄ… paprikÄ…. ViskÄ… apÅ¡lakstyti citrinos sultims, pasÅ«..
Recepto vertinimas:
Å viežius grybus troÅ¡kinti savo sultyse. Grybus kartu su svogÅ«nu ir džiÅ«vÄ—sÄ—liais sumalti. Ä® masÄ™ pridÄ—ti kiauÅ¡inių, grietinÄ—s, prieskonių, viskÄ… sumaiÅ¡yti ir 20 minuÄių palaikyti Å¡altai. Tada padaryti kotletus, apvolioti džiÅ«vÄ—sÄ—liuose ir kepti. Skanaus. ..
Recepto vertinimas:
Agurkus nulupti, supjaustyti ir virinti, kol suminkÅ¡tÄ—s. Ä® likusį verdantį sultinį suberti kruopas, ir kubeliais supjaustytas bei svieste pakepintas daržoves. SupjausÄius įdÄ—ti bulves ir grybus. Virti, kol bulvÄ—s suminkÅ¡tÄ—s. Ä®dÄ—ti lauro lapų, pipirų ir 5 minutes pavirti. Po to sudÄ..
Recepto vertinimas:
Bulves ir pasūdytame vandenyje išvirtą salierą supjaustykite kubeliais. Išvirtus pasūdytame vandenyje grybus atšaldykite ir supjaustykite. Viską sumaišykite, pasūdykite, užpilkite majonezu. ..
Recepto vertinimas:
Bulves nuskusti ir smulkiai sutarkuoti.Ä® tarkius įmuÅ¡ti kiauÅ¡inius, suberti druskÄ… bei prieskonius ir iÅ¡maiÅ¡yti.KeptuvÄ—je su aliejumi iÅ¡kepti 10 cm ploÄio blynus. ParuoÅ¡ti įdarÄ…: apkepinti supjaustytÄ… svogÅ«nÄ…, suberti Å¡iaudeliais supjaustytas paprikas, pievagrybius. Pakeptas..
Recepto vertinimas:
Ä® mažą indÄ… supilkite aliejų ir pakepinkite svogÅ«nus. Ä® kitÄ… indÄ… supilkite vyno actÄ…, vandenį, žoleles, sausas garstyÄias, druskÄ…, pipirus, skrudintus linų sÄ—menis, artiÅ¡okų marinatÄ… ir viskÄ… gerai iÅ¡maiÅ¡ykite. Dideliame dubenyje sumaiÅ¡ykite salotas, alyvuoges, artiÅ¡oko Å¡e..
Recepto vertinimas:
Grybus sukapoti ir ištroškinti su svogūnu, tada sumaišyti su grietine ir žalumynais, pasūdyti. Išmaišyti tešlą ir kepti blynus, į kuriuos vėliau įvynioti įdarą. Skanaus. ..
Recepto vertinimas:
MÄ—sÄ… sumalti mÄ—smale, sudÄ—ti vandenyje iÅ¡mirkytus džiÅ«vÄ—sÄ—lius, grietinÄ™, prieskonius, įmuÅ¡ti kiauÅ¡inį ir minkyti, kol pasidarys vientisa masÄ—. IÅ¡ jos padaryti apvalų vyniotinį, įdeti į keptuvÄ™ arba ugniai atspariÄ… formÄ… ir kepti 50 minuÄių. RetkarÄiais patepti iÅ¡ripintai..
Recepto vertinimas:
Įdaryti pievagrybiai su pelėsiniu sūriu
Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite, kotelius nupjaukite, susmulkinkite, kepuraites nulupkite. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir kartu su pievagrybių koteliais pakepinkite svieste. Sūrį sutrinkite šakute, sumaišykite su sausoje keptuvėje skrudintais riešutais (šiek tiek riešutų pas..
Recepto vertinimas:
Burokelius supjaustyti kubeliais, uzpilti rugsciomis sultimis, citrinos rugstimi ar actu parugstintu mesos sultiniu`ir apie 1 val. palaikyti. Po to sultini perkosti, paskaninti prieskoniais ir uzvirti. Mesos sultinys verdamas su prieskoninemis darzovemis. Jos pasirenkamos pagal skoni (petrazoles sak..
Recepto vertinimas:
Išimti kaulus, mėsą apibarstyti druska, prieskoniais. Ant viršaus uždėti įdarą. Mėsą suvynioti, surišti siūlu. Vyniotinis verdamas pasūdytame vandenyje2 valandas. Patiekti karštą arba šaltą. Skanaus. ..
Recepto vertinimas:
Varškiniai virtinukai su baravykų padažu
Iš varškės, trynių, tarkuoto parmezano sūrio (šiek tiek jo pasilikite papuošimui), miltų, žiupsnelio druskos ir pipirų užminkykite tešlą. Minkykite iki vientisos masės, tada dėkite į šaldytuvą. Kai ji atvės, suformuokite nedidelius kamuoliukus. Meskite į puodą ir virkite sūdy..
Recepto vertinimas:
Nuskustas bulves isvirti pasūdytame vandenyje, vandenį nupilti Į kitą puodą, bulves supjaustyti griežinėliais ir pakepinti su riebalais. Apkepintas užpilti nuoviru, sudėti pjaustytus pievagrybius, svogūną, juostelėmis pjaustytą kumpį, susmulkintas petražoles. Truputį pavirti, tada su..
Recepto vertinimas: