Kiauliena, kiaulienos receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Kiauliena. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/kiauliena/11
Kalcioni su vištienos kepenėlėmis
Puode įkaitinkite sviestą ir greitai jame apkepkite vištienos kepenėles. Kepinkite taip, kad kepenėlės iš išorės apskrustų, tačiau iš vidaus būtų dar rausvos. Kiaurasamčiu išimkite kepenėles iš puodo, sudėkite į atskirą indą ir atidėkite į šalį. Į tą patį puodą sudėk..
Recepto vertinimas:
Kopūsto galvą įmerkti į pasūdytą verdantį vandenį. Kai ji suminkštės, išimti, atvėsinti ir smulkiai supjaustyti. Nedideliame riebalų kiekyje apkepinti faršą, pabarstyti jį druska ir pipirais. Mažais gabaliukais supjaustyti lašinius. Į riebalais išteptą skardą sluoksniais sud..
Recepto vertinimas:
2 svogūnus ir 2 skilteles česnako supjaustome kubeliais. Sumaišome su pipirais, druska, puse laimų sulčių ir 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Smulkiai supjaustome mėtų bei kalendrų šakeles ir sumaišome su marinatu. Sudedame gabalais supjaustytą mėsą. Marinuojame 12 valandų. Li..
Recepto vertinimas:
Kiaulienos šašlykai su baklažanais
Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, įtrinkite prieskoniais, apšlakstykite greipfrutų sultimis, pasūdykite, pagardinkite cukrumi ir pipirais, pamaigykite rankomis ir 2 val. palikite šaltai, kad pasimarinuotų. Marinuotą kiaulieną suverkite ant i..
Recepto vertinimas:
Imkite pusę nurodyto sviesto ir pakepinkite daržoves, kol jos suminkštės. Tada sudėkite česnaką ir dar truputį pakepinkite. Išimkite iš keptuvės. Kepenėlės ir kiaulieną pakepinkite 2-3 minutes. Kepamą kiaulieną susmulkinkite šakute. SUdėkite daržoves ir kepkite 2-3 minutes. Suber..
Recepto vertinimas:
Įvairiaspalviai kiaulienos rutuliukai ant iešmo
Susmulkiname svoguna ir apkepame keptuveje su aliejumi. I malta mesa imaisome kiausiniu, sumalta batona, svogunus, pomidoru padazo, paskaniname druska, maltos mesos prieskoniais, gerai isminkome, jeigu reikia, ipilame truputi vandens (mesa turi lipti prie ranku). Atskirai susmulkiname nuplautas razi..
Recepto vertinimas:
Mėsa sumalama kartu su piene mirkytu pyragu, sudedamas riebaluose pakepintas svogūnas, kiaušinio trynys, prieskoniai, truputis sultinio, pieno ar vandens, ir masė gerai išsukama. Paskui sudedamas išplaktas kiaušinio baltymas ir daromi maltiniai (60—100 g dydžio), pavoliojami džiūvėsė..
Recepto vertinimas:
Maltos mėsos kepsnys su kiaušiniu
Į mėsą įdedame susmulkinto išmirkytobatono, perplautų kmynų, kiaušinio,prieskonių, gerai išminkome. Tešla turi liptiprie rankų. Jei reikia, galima įpilti truputįvandens.Padarome kepsnį, įspaudžiame duobutę ir apkepame keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kepsnį įdedame į skardą, ..
Recepto vertinimas:
Nugarine supjaustome 1,5 cm storio griezineliais, kuriuos pamusame mesos plaktuku, itriname kiaulienos prieskoniais, uzpilame isspaustomis citrinu sultimis ir paliekame 2 vai. stoveti. Idarui aliejuje pakepiname kubeliais supjaustytas darzoves ir grybus. Paskaniname druska. Idara sudedame i tinkleli..
Recepto vertinimas:
Lietinių ''tortas'' su kiauliena ir pievagr. pad.
Kiauliena sumalame ir su kubeliais supjaustytais svogunais pakepiname svieste. Paskaniname kiaulienos prieskoniais. Sutarkuojame fermentini suri. Dali jo paliekame ''tortui'' pabarstyti, o likusi sumaisome su kiauliena. Ant sviestiniu popieriumi isklotos skardos dedame lakstinius nuolat pabarstydami..
Recepto vertinimas:
Iš mėsos, saliero, porų, pipirų ir lauro lapelių išverdamas sultinys. Svogūnai supjaustomi plonais griežinėliais ir atskirame indelyje, užpylus trupučiu sultinio, įdėjus sviesto, patroškinami. Suminkštėję svogūnai pertrinami pro sietelį ir sudedami į perkoštą sultinį. Užvir..
Recepto vertinimas:
Baltą duoną išmirkome piene ir išmaišome, kiaulieną smulkiai sumalame, susmulkiname česnako ir svogūno galvutes, viską sudedame į puodą, sumaišome, įdedame pagal skonį kitų prieskonių, druskos, po to dar kartą sumaišome ir padedame 10-20 minučių pastovėti. ..
Recepto vertinimas:
Pakepiname kubeliais pjaustyta kiauliena, morka ir paprika. Sudedame susmulkintas alyvuoges, pomidoru padaza, troskiname 5 minutes. Ant tortiljos dedame idaro, sulankstome, uzberiame tarkuoto surio ir kepame 7 minutes 220 C temperaturos orkaiteje...
Recepto vertinimas:
Šviežio kumpio gabalas keliose vietose praduriamas peiliu ir į skylutes prikemšama česnako skiltelių, lašiniukų, gvazdikėlių, pipirų. Į mėsą įtrinama druskos ir sutrinto lauro lapelio mišiniu. Į keptuvą įpilama 3—4 šaukštai karšto vandens, sudedama kiauliena ir pastatoma į..
Recepto vertinimas:
Susmulkinta svoguna pakepinti svieste. Pievagrybius supjaustyti juostelemis, sumesti i svogunu mase ir dar truputi pakepinti. Uzpilti sojos padazo, sukresti farsa ir uzdengus 5-7 min. troskinti. Iberti prieskoniu, ideti aitriosios paprikos padazo. Makaronus isvirti pasudytame vandenyje ir isgriebus ..
Recepto vertinimas:
Kiaulienos kukuliai su kopūsto gūže
Kiauliena sumalama mėsmale, sudedama svieste pakepintas supjaustytas svogūnas, išmirkytas piene ir nuspaustas pyragas, kiaušinis, sviestas, prieskoniai, druska. Viskas labai gerai ištrinama mediniu šaukštu ir daromi kukuliai, kurie pavoliojami džiūvėsėliuose ar miltuose ir apkepinami sv..
Recepto vertinimas:
Šonkauliukus supjaustome po vieną. Apibarstome druska, gausiai apšlakstome citrinų sultimis, paliekame marinuotis (geriau ne mažiau kaip 30 min). Į keptuvę supilame ne daug aliejaus, kuriame pakepiname ne smulkiai pjaustytus česnaką, svoguną, šiaudeliais - morką. Pakepintas daržoves i..
Recepto vertinimas:
Špinatų sriuba su kukuliais ir voveraitėmis
Uzverdame 2,5 l pasudyto vandens. I 1 l suberiame nuvalytas ir nuplautas voveraites. Is kukuliams skirtu produktu paruosiame mase, is jos formuojame kukulius ir sudedame i verdanti vandeni. Paverdame 20-25 min. Spinatu lapus nuplauname, nusausiname, supjaustome ir suberiame i sriuba. Verdame dar 10 ..
Recepto vertinimas:
Rūkytas kiaulės kumpis nakčiai pamerkiamas į šaltą vandenį. Rytą gerai nuplaunamas ir nusausinamas. Iš ruginių miltų, užplikius juos karštu vandeniu, užmaišoma tešla. Kumpis apibarstomas maltai gvazdikėliais, kvapiaisiais pipirais, cinamonu ir aptepamas tešla piršto storumo sluo..
Recepto vertinimas:
Kiauliena sumalti, sudeti susmulkinta cesnaka, dziuveselius, kiausinius, smulkiai supjaustytas petrazoles, paskaninti druska ir pipirais. Suri supjaustyti kubeliais (1x1 cm). Is farso formuoti nedidelus kukulaicius, o ividu ideti po gabaleli surio. Kukulaicius kepti aliejuje. Patiekti su ryziais ir ..
Recepto vertinimas:
Išmaišome miltus verdančiame vandenyje, paskui - šaltame kartu su aliejumi. Suformuojame rutulį ir išminkome. Padarome 16 vienodų gabalėlių ir iškočiojame apskritimus. Ant apskritimų vidurio dedame įdarą ir rūpestingai užspaudžiame kraštelius, kad išeitų krepšeliai. Ruošdami ..
Recepto vertinimas:
Pikantiškai paruošti ryžiai su apelsinų sultimis
Ryžiai pusiau išverdami su 3 stiklinėmis vandens. Svogūnai ir salierai pakepinami svieste. Kai svogūnai pasidaro gelsvai auksinės spalvos, sukrečiami ryžiai, įberiama druskos, cukraus, įpilama apelsinų sulčių. Verdama ant mažos ugnies 10 min. Išvirę ryžiai apibarstomi tarkuota citr..
Recepto vertinimas:
Riebalus ar sviestą ištirpinti, juose pakepinti kapotą svogūną, kol pasidarys tamsiai geltonas, suberti miltus ir dar pakepinti, kol miltai pagels. Tada maišant pamažu supilti skystį ir keletą minučių pavirinti. Pagamintą padažą pasūdyti, pridėti grietinės, pjaustytų svogūnų lai..
Recepto vertinimas:
Padažas su raugintais agurkais
Pomidorų tyrę troškinti kartu su svogūnais. Kiek patroškinus, sudėti nuluptą smulkiai supjaustytą raugintą agurką ir ankštinį pipirą. Pagamintą padažą pagardinti garstyčiomis ir tarkuotais krienais. Padažas tinka prie virtos kiaulienos, avienos ir jautienos ..
Recepto vertinimas: