KiauÅ¡iniai, kiauå¡iniå³ receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Kiaušiniai. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/kiausiniai/50
Kopūstų maltiniai (Jūratės)
Kopūsto gūžė perpjaunama į 4 dalis, dedama į verdantį pasūdytą vandenį ir apvirinama. Atskirai išvirti ryžius. Susmulkintus svogūnus pakepinti svieste. Apvirusį kopūstą sumalti mėsmale arba sutrinti trintuvu. Į paruoštus kopūstus dedami ryžiai, pakepinti svogūnai, suberiami d..
Recepto vertinimas:
Nuplaukite ryžius. Puode užkaiskite vandenį, įberkite druskos ir palaukite, kol vanduo užvirs. Supilkite ryžius ir virkite apie 20 minuÄių, retkarÄiais pamaiÅ¡ydami Å¡akute. Nupilkite vandenį ir leiskite ryžiams pilnai atvÄ—sti. NedidelÄ—je troÅ¡kintuvÄ—je paÅ¡ildykite saulÄ—grąžų al..
Recepto vertinimas:
Milžiniškas plikytas pyragaitis su kriaušių kremu ir avietėmis
Sviestą arba margariną užvirinti su 500 ml vandens. Puodą nukelti nuo viryklės ir iš karto suberti miltus, sumaišytus su krakmolu. Maišyti tol, kol susidarys tešlos gniužulas ir lengvai atsiskirs nuo puodo kraštų. Karštą tešlą iš karto sudėti į dubenėlį ir po vieną įmaišyti..
Recepto vertinimas:
Bulves sutarkuoti, įmušti kiaušinį, įdėti mielių ir viską gerai išmaišyti. Dėti ant keptuvės su įkaitintu aliejumi arba taukais po kelis šaukštus tešlos ir formuoti blynus. ..
Recepto vertinimas:
Iš sviesto, miltų, 40 g cukraus pudros suminkyti tešlą, įvynioti į foliją ir bent pusvalandžiui padėti šaltai. Per tą laiką nulupti obuolius, išpjauti sėklas ir supjaustyti bent pusės centimetro storio riekelėmis. Žiupsnelį druskos ir 60 g cukraus pudros sumaišyti ir šiame miš..
Recepto vertinimas:
Apetitiški maltinukai (Ramunės)
DuonÄ… supjaustykite kubeliais ir iÅ¡mirkykite piene. SvogÅ«nÄ… ir ÄesnakÄ… nulupkite, supjaustykite kubeliais. SaulÄ—grąžas paskrudinkite keptuvÄ—je. SvogÅ«nÄ… ir ÄesnakÄ… apkepinkite su 2 Å¡aukÅ¡tais aliejaus. DuonÄ… nuspaudÄ™ sumaiÅ¡ykite su farÅ¡u, svogÅ«nu, Äesnaku ir kiauÅ¡iniu, įberki..
Recepto vertinimas:
Avokadų salotos su pomidorais ir putpelių kiaušiniais
Pomidorus nuplikyti, nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Putpelių kiaušinius išvirti, atšaldyti, nulupti ir kiekvieną perpjauti pusiau. Avokadus nulupti, nušluostyti, perpjauti išilgai, išimti kauliukus ir nulupus supjaustyti kubeliais. Viską sudėti į lėkštę ar salotinę. Padaž..
Recepto vertinimas:
Moliūgą, nuplauti, supjaustyti smulkiais kubeliais ir apvirti piene. Po to suberti manų kruopas, įmušti kiaušinius, pasūdyti ir išmaišyti. Gautą masę supilti į aliejumi išteptą keptuvę, paviršių aplyginti ir apšlakstyti aliejumi, kad blizgėtų. Keptuvę dėti į iki 180 laipsnių..
Recepto vertinimas:
Bulves iÅ¡virti, sugrÅ«sti arba sudÄ—jus ant lentos koÄÄ—lu sutrinti.Po to į jas dedame miltų, kiauÅ¡inį, druskos, truputį riebalų.MasÄ™ iÅ¡minkome ir suvoliojame pirÅ¡to storumo volelius.Juos verdame sÅ«dytame vandenyje.IÅ¡griebiame pirÅ¡telius, apdžioviname ir spirginame riebaluose.Patieki..
Recepto vertinimas:
Bulvių ir rūkyto kumpio apkepas
Bulvės išverdamos, sutrinamos, įdedamas šaukštelis sviesto, supilama grietinė, išplakti kiaušiniai, sudedamas susmulkintas rūkytas kumpis ar mėsos liekanos, prieskoniai, pasūdomą. Viskas gerai sumaišoma, sudedama į išteptą riebalais indą ir kepama orkaitėje, kol viršus pagels. V..
Recepto vertinimas:
Užkandinis tortas (Jūratės)
1. ParuoÅ¡ti mielinÄ™ teÅ¡lÄ…. Mieles, užpylus trupuÄiu pieno, iÅ¡maiÅ¡yti. Ä®berti truputį miltų ir pastatyti Å¡iltai, kad tÅ«ris padidÄ—tų 3 kartus. Tada į dubenį susijoti miltus, supilti pienÄ…, paruoÅ¡tas mieles, iÅ¡tirpinÄ… sviestÄ… bei kitus priedus ir minkyti, kol teÅ¡la nebelips pri..
Recepto vertinimas:
Ryžių kotletai su šokoladiniu padažu
Ryžius gerai iÅ¡plaukite Å¡altu vandeniu, dÄ—kite į verdantį vandenį. UžvirinÄ™ vienÄ… kartÄ…, nusunkite per koÅ¡tuvÄ… ir perpilkite Å¡altu vandeniu. Kai vanduo nuvarvÄ—s, ryžius dÄ—kite į 6 stiklines karÅ¡to, bet neverdanÄio vandens arba pieno. Virdami dažnai maiÅ¡ykite, kad neprisviltų...
Recepto vertinimas:
SviestÄ… iÅ¡trinkite iki baltumo, dÄ—kite po vienÄ… trynį, po vienÄ… Å¡aukÅ¡tÄ… cukraus ir sukite dar 10 minuÄių. Ir taip kartokite kol sudÄ—site visus trynius. Tada supilkite iÅ¡spaustas citrinos sultis, sutrintas citrinos žieveles ir sumaltus muÅ¡kato rieÅ¡utus. Suplakite baltymus, dÄ—kite ju..
Recepto vertinimas:
Grybus smulkiai sukapoti. Šviežius grybus troškinti savo sultyse, kol išsiskirs visos sultys ir grybai apsaus. Iš miltų, pieno, druskos ir kiaušinių įmaišyti tešlą. Šaukštu ją dėti į keptuvę su įkaitintais riebalais ir ant kiekvieno dar minkšto sklindžio uždėti po šaukštą ..
Recepto vertinimas:
Karšti užkandžiai su sūriu
Lydytas sūris sumaišomas su krakmolu, išplaktu kiaušiniu ir vynu, pagardinama druska ir pipirais, paskui užtepama ant duonos.Dideliame riebalų kiekyje apkepinama iš abiejų pusių, kol pagels.Pirmiausia apkepinama sūriu aptepta pusė. ..
Recepto vertinimas:
Kaulus nuplauti šaltu vandeniu. Mėsą ir kaulus dėti į puodą, įpilti 11/21 šalto vandens. Virti ant silpnos ugnies, nugraibyti putas. Suberti sugrūstus pipirų grūdelius, įdėti lauro lapelį bei ryšelį prieskoninių žalumynų. Virti apie 1/2 l valandos ant silpnos ugnies. Jei reikia n..
Recepto vertinimas:
Bulvių kotletai su dilgėlėmis
Išvirkite bulvių košę. Dilgėlių lapus apvirkite, supjaustykite, sumaišykite ir patroškinkite su pakepintu svogūnu. Dilgėlių masę sudėkite į bulvių košę, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, prieskonius, druską ir išminkykite. Iš tešlos darykite kotletus ir apkepinkite rieb..
Recepto vertinimas:
Tortas su migdolais ir riešutais
Tešlai iki baltų putų ištrinti trynius, vandenį ir cukrų. Baltymus ir druską plakti, kol pavirs standžiomis baltomis putomis. Baltymu putas sudėti ant tryniu kremo ir viską gerai, bet atsargiai išmaišyti su miltais, prieš tai juos sumaišius su kepimo milteliais ir riešutais. Kepimo f..
Recepto vertinimas:
"Ryžikas" - morkų pyragėlis (Ramunės) (foto)
Morkas sumaišyti su cukrumi ir palikti pusvalandžiui, kad ištirptų cukrus. Tada įmušti kaiušinius, supilti išlydytą margariną, suberti cinamoną ( ar vanilinį cukrų), sudėti grietinę, kurioje ištirpinti kepimo milteliai, suberti miltus. Viską gerai išmaišyti ir kepti apie 30 - 40..
Recepto vertinimas:
Briuselio kopūstus nuplauti ir nuvalyti. Užvirti vandenį ir pasūdyti šaukšteliu druskos. Suberti kopūstus, uždengti ir ant mažos ugnies virti 10-15 min. Kumpį supjaustyti plonais šiaudeliais. Kopūstus nukošti ir nuvarvinti. Kopūstus sudėti į kepimo formą. Ant jų išdėlioti pusę..
Recepto vertinimas:
Kiaušiniai, įdaryti džiovintais grybais
Džiovintus grybus išmirkome, išverdame, atvėsiname ir smulkiai supjaustome. Sudedame nuluptus, smulkiai supjaustytus svogūnus, įberiame maltų pipirų, pasūdome. Kiaušinius kietai išverdame, atvėsiname, nulupame, perpjauname per pusę ir išimame trynius. Į baltymus dedame džiovintų g..
Recepto vertinimas:
Kokosinės krevetės su mangų padažu
IÅ¡lukÅ¡tenkite krevetes, palikite tik paskutinį kiauto narelį ir uodegÄ—lÄ™. Nusausinkite jas ant popierinio rankÅ¡luosÄio. Supilkite kukurÅ«zų miltus, iÅ¡plaktus kiauÅ¡inių baltymus ir kokosų drožles į atskirus dubenÄ—lius. PasÅ«dykite ir apibarstykite krevetes pipirais. Tuomet apvolioki..
Recepto vertinimas:
Silkes iÅ¡mirkyti, iÅ¡doroti, iÅ¡imti kaulus, supjaustyti nelabai smulkiais kubeliais.SvogÅ«nÄ… supjaustyti kubeliais ir pakepinti su aliejumi, užpilti su actu iÅ¡plaktais kiauÅ¡iniais. Kai kiauÅ¡iniai susitraukia, įdÄ—ti garstyÄių ir cukraus. Kai kiauÅ¡inienÄ— atvÄ—s, sumaiÅ¡yti su silkių kub..
Recepto vertinimas:
DilgÄ—les, pienes nuplikyti verdanÄiu vandeniu. Visas žalias daržoves suplÄ—Å¡yti, ridikÄ—lius supjaustyti labai plonai, kiauÅ¡inį smulkiai sukapoti, užpilti mÄ—gstamu užpilu , įberti druskos, krapų, petražolių ( jei yra)...
Recepto vertinimas: