Miltai, milt receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Miltai. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/miltai/29
1. Supilkite drungną vandenį į dubenį ir sumaišykite su aliejumi. Vandenyje ištirpinkite mieles. 2. Po truputį suberkite cukrų, druską ir miltus. Suminkykite tešlą iki vientisos masės. Palikite 40 min. kilti. 3. Lentą pabarstykite miltais ir gerai išminkykite tešlą. 4. Padalykite te..
Recepto vertinimas:
Supjaustome bulves mažais vienodo dydžio gabalėliais ir išverdame pasūdytame vandenyje. Nupilame vandenį, sudedame bulves ant kepimo skardos ir įkišame15 min. į karštą orkaitę, kad išgaruotų vanduo. Karštas bulves pertriname per tinklelį, atvėsiname. Sudedame likusius priedus ir sum..
Recepto vertinimas:
Pieną užviriname su 50 g sviesto, jberiamedruskos, miltus ir verdame nuolatmaišydami, kol košė atšoka nuo puodokraštų.Išvirusią mamalyga pabarstome sutarkuotusūriu ir įmaišome likusius 100 g sviesto.Prie mamalygos patiekiame marinuotus agurkus, svogūnus, paprikas. (skanaus :))..
Recepto vertinimas:
Paruošta višta supjaustoma, nusausinama, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, pavoliojama džiūvėsėliuose ar miltuose ir apkepinama svieste. Paskui mėsa sudedama į puodą, užpilama karštu sultiniu ar vandeniu, pridedama susmulkintų prieskoninių daržovių ir, uždengus indą, ..
Recepto vertinimas:
Iš miltų, 150 g sviesto, cukraus pudros, kiaušinio bei citrinos žievelės suminkyti vientisą kietoką tešlą. Įvynioti į plėvelę ir 1 val. laikyti šaltai. Citrinas nuplauti karštu vandeniu ir nušluostyti. Vienos citrinos žievelę sutarkuoti, o dviejų- kiek įmanoma ploniau nulu..
Recepto vertinimas:
Kriaušių ir bruknių pyragas su cinamonu
Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Nulupti kriaušes, išimti sėklalizdžius ir jas supjaustyti mažais kubeliais. Perrinkti bruknes. Sviestą arba margariną išplakti su cukrumi, cinamonu bei gvazdikėliais. Po vieną įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Juos..
Recepto vertinimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 250°. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų ir sviestą, geriausia būtų su virtuviniu kombainu. Įpilkite pieną ir gerai išmaišykite tešlą. Įmaišykite pasirinktą įdarą. Tešlą suformuokite į mufino formos bandeles, apibarstykite sūriu. Kepk..
Recepto vertinimas:
Farsa sumaisyti su tarkuotu arba kapotu svogunu, kiausiniu, skystyje ismirkytu pyragu, gerai isminkyti, pagardinti. Mase suskirstyti gabaleliais (8-10), juos isploti ant lentos, apibarstytos miltais, ir ant kiekvieno uzdeti po kumpio arba desros griezineli ir siek tiek grybu, sumaisytu su kapotu pom..
Recepto vertinimas:
Baklažanai, troškinti su daržovėmis (Ramunės)
Baklažanus supjaustyti griežinėliais, apvolioti miltuose ir apkepti. Iškeptus pasūdyti, užpilti padažu ir dar 3 min patroškinti. Padažas: Visas daržoves smulkiai supjaustyti arba stambiai sutarkuoti ir pakepinti aliejuje, kai suminkštėja, supilti pomidorų padažą, apsūdyti, ..
Recepto vertinimas:
Virtas bulves sumalame, o kumpį labai smulkiai supjaustome. Įberiame krakmolą, įmušame kiaušinius, paskaniname prieskoniais ir gerai išminkome. Iš šios masės suformuojame ragelius, įspaudžiame juose duobutes ir į jas pridedame fermentinio sūrio, sumaišyto su kiaušiniu bei petražol..
Recepto vertinimas:
Miltus persijoti ir suberti ant minkymo lentos. Įmaišyti cukrų. Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ir paskirstyti tarp miltų. Sviestą kapoti peiliu. Įdėti 2 trynius, įberti druskos, supilti romą, grietinę arba vyną. Viską atsargiai išmaišyti šakute. Šaltomis rankomis greitai..
Recepto vertinimas:
Troškintas grybais įdarytas upėtakis
Pro pakaklę išdarinėti upėtakiai nuplaunami ir nusausinami, įtrinami druska ir, prikimšus paruošto grybų įdaro, pjūvis užsiuvamas. Upėtakiai pavoliojami miltuose ir apkepinami svieste. Paskui sudedami į troškintuvą su susmulkintomis prieskoninėmis daržovėmis, įpilama truputis su..
Recepto vertinimas:
Menkes gabalai pavilgomi saltame pasudytame piene, isimami, apvoliojami miltais, sudedami ikarstus riebalus. Abi puses kepamos po 5-7 min. Iskepta zuvis puosiama supjaustytais petrazoliu lapeliais, aplaistoma karstu sviestu. Patiekiamasu citrinu skiltelemis...
Recepto vertinimas:
Svogūnus supjaustyti žiedais, juos atskirti vieną nuo kito. Iš kiaušinių, kėlimo miltelių, miltų ir druskos sumaišyti blynų tirštumo tešlą. Tešla apvolioti svogūno žiedus ir kepti juos įkaitintame aliejuje. Tinka prie alaus. ..
Recepto vertinimas:
Švelnus varškės pyragas su rasa (Ramunės)
Paruošti maždaug 25 х 25 cm formą. Būtinai iškloti popieriumi arba folija. Persijoti miltus sumaišyti su cukrumi. Šaltą sviestą sutarkuoti į miltus ir pirštais sutrupinti. Trupinius išberti į formą, prispausti. Lengvai apkepti maždaug 15 minučių – kol pagels. Varškės slu..
Recepto vertinimas:
Pyragas su avietėmis ir mėlynėmis
Į plaktuvą sudedame sviestą, 225 g cukraus ir maišome. Maišydami po vieną įmušame kiaušinius, įberiame 2/3 tarkuotų citrinų žievelių. Suberiame migdolus, sumaišytus su 250 g miltų ir žiupsneliu druskos. Įpilame 3 šaukštus citrinų sulčių. Tešla turi būti tokio tirštumo, ka..
Recepto vertinimas:
Sluoksniuotas keksas su šokoladu
Į išsuktą sviestą įmaišykite cukrų, vanilinį cukrų, 2 kiaušinius, 4 trynius ir romą. Po truputį į sviestą suberkite atskirai sumaišytus miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Kekso formą (30x..
Recepto vertinimas:
Žvilgantys imbieriniai sausainiai
Dubenyje, kuriame minkysite tešlą suberkite ir išmaišykite miltus, kepimo miltelius, maltus prieskonius (išskyrus vanilinį cukrų). Išlydykite ir ataušinkite sviestą. Atskirame inde suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinius, supilkite ataušusį sviestą ir viską..
Recepto vertinimas:
Pyragas „Dunojaus bangos“ su vyšniomis ir šokolado glajumi
Kakavą, 50 g cukraus bei 3 valg. š. pieno atidėti į šalį. Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Sviestą, cukrų ir kiaušinius išplakti iki purios masės ir į ją po truputį sudėti su kepimo milteliais sumaišytus miltus bei pieną. Pagardinti citrinų sultimis ir romu. Pusę pa..
Recepto vertinimas:
Juostelemis supjaustytas vistos krutineles pabarstyti maltais pipirais, druska, paprikos milteliais, paslakstyti citrinos sultimis ir aliejuje. Baigiant kepti sudeti susmulkintus grybus, juostelemis supjaustytas paprikas. Vistienos sultinio kubelio istirpinti virintame karstame vandenyje, uzpilti an..
Recepto vertinimas:
KIAUŠINIUS IŠPLAKTI SU CUKRUMI.SUPILTI ALIEJŲ.PASKUI MILTUS SUMAIŠYTI SU KEPIMO MILTELIAIS IR PADALINTI Į TRIS DALIS.Į PIRMĄ DĖTI KISIELIŲ. Į ANTRĄ KAKAVĄ. O Į TRECIĄ NIEKO. KEPTI APIE 30 MIN.SKANIAUSIAS BUNA KAI KISIELIUS BUNA BRAŠKINIS ARBA AVIETINIS, VISO PAKELIO DĖTI NEREIKIA, N..
Recepto vertinimas:
Virtus burokėlius sutarkuoti per vidutinę tarką. Jei labai sulčių daug, tai nuspausti. Pakepinti smulkiai pjaustytus svogūnus, sudėti į burokėlius. Sudėti kiaušnius, miltus, razinas nuplautas-išmirkintas. Darom kotletukus ir apkepam iš abiejų pusių...
Recepto vertinimas:
MIEŽINIŲ KRUOPŲ APKEPAS SU MĖSA
Smulkiai supjaustytus svogunus ir mesa pakepinti. Sumaisyti su kose, iberti kardamono arba miltu kmynu, pasudyti, gerai ismaisyti ir sudeti i sviestu istepta ir dziuvesiais pabarstyta skarda. Kepti orkaiteje. Patiekti su raugintais ar marinuotais agurkais, raugintais kopustais, marinuotu darzoviu mi..
Recepto vertinimas:
Riesutus sumalame kartu su cukrumi (cukrusneleidzia riesutams isskirti riebalu). Ant lentos supilame miltus, padarome duobute ir i ja sudedame sumaltus riesutus, sviesta, kiausini,midaus gerima, druska, cinamona. Uzminkometesla. Ja 1 vai. laikome saldytuve. Kriauses nulupame, perpjauname i 4 dalis, ..
Recepto vertinimas:
Iš recepte nurodytų produktų užminkykite tešlą ir 1 val. įmesti į šaltą vandenį ar padėti į šaldytuvą. Paskui tešlą iškočioti 1/2cm storio sluoksniu , ir stiklinaite išspausti apvalius sausainius , patepti išplaktu kiaušiniu , pabarstyti kmynais , druska ir iškepti..
Recepto vertinimas: