Pienas, pieno receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Pienas. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/pienas/51
Karšti sumuštiniai su daržovėmis
Duona apkepinama.Daržovės išverdamos nedideliame pasūdyto vandens kiekyje.Galima imti vienos arba kelių rūšių daržoves, bet jos verdamos atskirai.Iš sviesto, miltų, pieno arba grietinėlės išverdamas tirštas padažas, sumaišomas su daržovėmis.Ant kiekvieno sumuštinio uždedamas ka..
Recepto vertinimas:
Saldžiarūgštis varškės padažas
Varškę trinti, kol pasidarys vientisa masė, sudėti likusius produktus, prieskonius ir gerai išplakti. Padažą patiekti prie paukštienos, triušienos ir laukinių žvėrių mėsos. Prie paukštienos ir triušienos valgių padažą gaminti saldesnį ir švelnesnio skonio, prie laukinių paukš..
Recepto vertinimas:
Sopa de sebolija (svogūnų sriuba)
Smulkiai supjaustyti svogūną, įdėti sviesto ir troškinti uždengus apie 20 minučių. Po to įberti miltų, druskos, prieskonių, įpilti mėsos sultinio, pieno ir grietinėlės. Masę virti 20 minučių. Tuo metu augaliniame aliejuje pakepti duonos riekeles. Sutarkuoti sūrį, sumaišyti su ..
Recepto vertinimas:
Svogūnus nulupame, apverdame, nupjauname viršūnėles ir išskobiame vidų. Gaminame įdarą. Išskobtąsias svogūnų dalis pakepiname svieste. Mėsą sumalame. Ant džiūvėsėlių užpilame pieno. Gerai sumaišome pakepintus svogūnus, maltą mėsą, sudrėkintus džiūvėsėlius, grietinę, ..
Recepto vertinimas:
PIENIŠKA SRIUBA SU DŽIŪVĖSIAIS
Pyragas supjaustomas kvadrateliais ir, apkepus is abieju pusiu, apibarstomas cukrumi su cinamonu. Kubeliai sudedami i lekstes ir uzpilami karstu pasaldintu pienu...
Recepto vertinimas:
SKLINDŽIAI IŠ KIAUŠINIŲ IR GRYBŲ
Grybus, svoguna, rukyta nugarine sumalti mesmale, patroskinti ir atausinti. Is visu produktu uzmaisyti tesla ir keptuveje ikaitintame aliejuje iskepti mazus sklindzius.Patiekti su pomidoru arba darzoviu salotomis...
Recepto vertinimas:
0,5 l vandens užvirinti su prieskoniais, sudėti supjaustytus rabarbarus ir virti. Baigiant virti, supilti pieną ir užvirti. Trynius ištrinti su cukrumi ir maišant supilti i sriubą. Skanaus! ..
Recepto vertinimas:
Obuoliai tešloje (Skirmantės) (foto)
Visus produktus sumaišyti iki vienalytės masės. Obuolius supjaustyti griežinėliais, dėti į tešlą ir į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepti kol gražiai pagels (apie 3 min.). Leisti nuvarvėti ant servetėles, apibarstyti cukraus pudra ir tiekti ant stalo. ..
Recepto vertinimas:
Stiklinę pieno užviriname su cukrumi ar medumi (saldiname pagal skonį), o likusiame piene išmaišome krakmolą ir supilame į karštą pieną. Kokoso drožles ir migdolų plokšteles truputi apkepiname cukruje ir supilame į pieno masę. Viską gerai išmaišome. Maišydami supilame jogurtą ir..
Recepto vertinimas:
Suminkykite tešlą iš varškės, miltų, 4 kiaušinių, trynio, pieno, aliejaus bei žiupsnelio druskos. Ją iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos. Tešlos lakštą įtieskite į sviestu išteptą apvalų kepimo indą. Į užvirintą daržovių nuovirą suberkite perrinktus nuplautus lę..
Recepto vertinimas:
Piena supilti i kaistuva ar puoda ir kaitinti kol uzvirs. Iki pienas uzvirs galite pasiruosti kitus deserto ingridientus. Sauksta krakmolo istirpinti stiklineje vandens. Nulupti obuolius, supjaustyti ketvirciais, isimti seklas. Obuoliu skilteles sudeti i desertines taureles ar gilesnes leksteles. Je..
Recepto vertinimas:
Burokėlių, granatų ir ožkų pieno sūrio salotos
Sumaišykite burokėlius su smulkintais salotų lapais. Į lėkštę įpjaustyk ožkų pieno sūrio, uždėk ant jo salotas, apibarstyk granato sėklomis ir pagardinimui užpilk granatų sulčių ..
Recepto vertinimas:
Nuplautus ryzius sudeti i verdanti vandeni ir virti 5 min., po to nukosti. Uzvirti piena, sudeti tarkuota citrinos zievele, suberti ryzius ir virti 35 min. I isvirtus ryzius sudeti susmulkintus migdolus, cukru, kiausinio trynius ir ipilti romo, viska ismaisyti. Baltymus isplakti iki standziu putu ir..
Recepto vertinimas:
Varske trinti, kol pasidarys vientisa mase, i ja sudeti prieskonius, ipilti skyscio, aliejaus ir viska gerai isplakti. Jei varske riebi arba padazas duodamas prie riebios mesos, vietoj aliejaus pilti sultinio.Tinka prie kiaulienos, avienos, zasienos ir antienos valgiu...
Recepto vertinimas:
Duonos minkstima ismirkyti piene, strinti. Sudeti lydyta sviesta, su cukrumi istrintus trynius ir isplaktus baltymus. Viska atsargiai ismaisyti ir sudeti i sviestu istepta forma. Pavirsiu pabarstyti cukrumi ir iskepti orkaiteje arba isvirti vandens voneleje. Tiekti su grietine arba saldziu vaisiu-uo..
Recepto vertinimas:
Saldi obuolių sriuba su ''paslaptimi''
Isverdame tirsta avizine kose, supilame iskardele ir paliekame, kad atvestu. Uzverdame pasaldinta vandeni, suberiame i ji obuoliu skilteles ir 5 min. paverdame. Supilame nedideliame vandens kiekyje isleista krakmola ir cinamona. Uzverdame ir atvesiname. I sriubos lekste dedame avizines koses staciak..
Recepto vertinimas:
Supjaustytas bulves, morkas, brokolius išvirti vandenyje. Baigiant virti, sudėti žirnelius, supilti pieną, užvirinti ir pasūdyti. Patiekiat įdėti sviesto. Skanaus! ..
Recepto vertinimas:
Saldūs virtų bulvių sklindžiai
Bulvės sumalamos mėsmale, supilamas pienas, suberiami miltai, sudedami 3 kiaušinių tryniai. Viskas gerai sumaišoma. Baltymai gerai išplakami, sudedami į paruoštas bulves ir įkaitintuose riebaluose keptuvėje kepami sklindžiai. Iškepę užpilami tirpintu sviestu, užbarstomi cukrumi su c..
Recepto vertinimas:
Iš skaldytų kukurūzų kruopų, cukraus ir pieno išverdame košę. Jei reikia, galima įpilti truputį vandens. Virtas bulves sumalame. Į jas sudedame kukurūzų košę, sviestą (arba margariną), įmušame kiaušinį. Miltų beriame tiek, kad tešlą galima būtų iškočioti. Išminkome teš..
Recepto vertinimas:
Pieną su grietinėle pakaitinti emaliuotame puode, suberti cukrų ir maišant kaitinti, kol cukrus ištirps. Aguonas nusijoti ir supilti į pieną. Maišant virti, kol sutirštės, sudėti sviestą ir dar kiek pavirinti. Nukėlus nuo ugnies, sukti masę, kol atvės. Atvėsusią masę išpilti ant ..
Recepto vertinimas:
Tešla paruošiama kaip pagerintam pyragui, tik ji turi būti minkštesnė. Pakilusi tešla sudedama į riebalais pateptą ąsotį. Kai dar kartą pakyla, su ąsočiu statoma į krosnį ir kepama apie 1 val. Iškepus ir atvėsinus, ąsotis sudaužomas, šukės atsargiai nurenkamos ir išmetamos. K..
Recepto vertinimas:
Svogūnus nulupti, nupjauti viršų, išskobti vidų, nuplikinti verdančiu vandeniu, pasūdyti. Išimtą svogūnų vidų supjaustyti ir pakepinti riebaluose. Ryžius perpilti verdančiu vandeniu, užpilti pienu ir išvirti. Kietai virtus kiaušinius susmulkinti ir sudėti į ryžius. Sudėti pake..
Recepto vertinimas:
Troškinti obuolių kukulaičiai (Jūratės)
Išvirtas bulves sutrinti, įmušti kiaušinį, įberti miltų, truputį druskos, išminkyti tešlą. Obuolius nulupti, supjaustyti kiekvieną į 4 dalis, išimti sėklalizdžius, apšlakstyti citrinos sultimis. Formuoti iš bulvių tešlos kukulius, į kiekvieną įdedant po obuolio skiltelę. Ge..
Recepto vertinimas:
Žąsį išvalyti ir įtrinti su druska, pipirais bei čiobreliais. Vienai valandai įdėti į šaldytuvą.Paruošti įdarą: svogūnus supjaustyti, pakepinti aliejuje. Kepenėles pakepinti ir sumalti. Sudėti piene išmirkytas ir gerai nuspaustas bandeles, maltą veršieną, įmušti kiaušinį, s..
Recepto vertinimas:
Arbatžolės supilamos į pašildytą indą, užpilamos verdančiu vandeniu ir paliekamos 5 minutėms, o paskui viskas supilama į arbatinuką. Kiekvienas įsipila antpilo, po to - verdančio vandens. Galima pagardinti pienu, grietinėle ar citrinos sultimis. Rusai arbat? geria kramsnodami gabalin..
Recepto vertinimas: