SilkÄ—, silkä— receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Silkė. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/silke/2
Gaivios silkÄ—s salotos obuolyje (RamunÄ—s)
Obuolius perpjauname pusiau ir išskobiame. Kiaušinius ir silkę supjaustome kubeliais, susmulkiname obuolio minkštimą ir sumaišome su majonezu. Jei reikia, įberiame druskos. Šia mase įdarome obuoliukus. ..
Recepto vertinimas:
Silkes nuvalome, iÅ¡imame kaulus, gerai iÅ¡plauname Å¡altu vandeniu ir nusausiname. SvogÅ«nÄ… nulupame ir supjaustome griežinÄ—liais. MorkÄ… nuskutame, nuplauname ir supjaustome taip pat. Ä® molinį indÄ… sluoksniais dedame silkÄ™, svogÅ«nų ir morkų griežinÄ—lius, Äiobrelių Å¡akeles, laurų ..
Recepto vertinimas:
Nuluptas bulves iÅ¡virkite . RuoÅ¡kite silkių padažą: silkių filÄ— ir svogÅ«nÄ… smulkiai supjaustykite , maiÅ¡ykite su majonezu arba grietine , galite įdÄ—ti garstyÄių . IÅ¡virusias bulves paliekite sviestu , pabarstykite petražolÄ—mis ir krapais . Padažą tiekite atskirai..
Recepto vertinimas:
IÅ¡ recepte nurodytų produktų užminkykite teÅ¡lÄ… ir 1 val. įmesti į Å¡altÄ… vandenį ar padÄ—ti į Å¡aldytuvÄ…. Paskui teÅ¡lÄ… iÅ¡koÄioti 1/2cm storio sluoksniu , ir stiklinaite iÅ¡spausti apvalius sausainius , patepti iÅ¡plaktu kiauÅ¡iniu , pabarstyti kmynais , druska ir iÅ¡kepti..
Recepto vertinimas:
Silkės filė supjaustyti gabalėliais. Svogūnus- žiedeliais. Obuolius nulupti, supjaustyti į 4 dalis ir, išėmus sėklalizdžius, susmulkinti plonomis skiltelėmis. Marinuotus agurkus supjaustyti plonais griežinėliais. Grietinę ar majonezą suplakti su sogurtu ir pagardinti citrinų sultim..
Recepto vertinimas:
Marinuotos silkės plaktame padaže
SilkÄ—s supjaustomos, sudedamos į pailgÄ… pusdubenį. Aliejus, garstyÄios ir cukrus iÅ¡plakami iki putų, nenustojant plakti sudedamas majonezas, supilamas vynas, actas, ir plakama, kol pasidaro vientisa masÄ—. Å iuo padažu užpilamos silkÄ—s. ..
Recepto vertinimas:
Silke isvalome, isimame kaulus, supjaustome nedideliais gabaleliais ir sudedame i lekste. Ant virsaus supilame grietine sumaisyta su majonezu ir uztarkuojame isvirtus kiausinius. (Iraida)..
Recepto vertinimas:
Isverdame bulves su lupenomis, supjaustome griezineliais. Silkes file supjaustome juostelemis. Uzpilame salotu, soju padaza, uzberiame melynojo svoguno kubeliu. Tiekiame su grietine ir svieziomis darzovemis...
Recepto vertinimas:
Labai gerai išvalytos ir išmirkytos silkės su kaulais supjaustomos nedideliais vienodais gabaliukais. Į emaliuotą puodą dedamas žiedais supjaustytų svogūnų sluoksnis, o ant jo kuo glaudžiau — silkių gabaliukai (gabaliukų nugarėlės padažomos į cinamoną). Ant jų užberiamos ..
Recepto vertinimas:
Majonezas sumaišomas su pomidorų tyre. Silkės, morka, kiaušinis supjaustomi, sudedami žirneliai, pupelės. Viskas sumaišoma ir užpilama padažo. ..
Recepto vertinimas:
Silke smulkiai supjaustyti, morkas smulkiai sutarkuoti, sudeti likusius komponentus ir viska gerai issukti iki vientisos mases. Tepti ant baltos duonos riekeliu, galima papuosti zalumynais ar citrinos gabaleliu. (Ginta)..
Recepto vertinimas:
Silkė su graikiniais riešutais (Rasos)
Razinas ir džiovintus obuolius iÅ¡mirkyti. Nusausintus obuolius pasmulkinti ir pakepti svieste. Netrukus berti kubeliais supjaustytus svogÅ«nus, o jiems apkepus ir razinas. DÄ—t pagal skonį cukraus, pipirų bei keÄupo. AtauÅ¡inti. Graikinius rieÅ¡utus paskrudinti atskirai Å¡varioje keptuvÄ—je. ..
Recepto vertinimas:
Išmirkytos silkės nulupamos, išimami kaulai, supjaustomos. Tryniai smulkiai sukapojami, sumaišomi su grietine ir krienais. Bulvės supjaustomos kubiukais, sumaišomos su padažu ir sluoksniuojamos salotinėje su silkėmis. Burokėlis stambiai sutarkuojamas, suberiami kmynai, sumaišoma su majo..
Recepto vertinimas:
SvogÅ«nus supjaustykite žiedukais, morkas – žvaigždutÄ—mis ir pavirkite vandenyje. Ä®dÄ—kite prieskonių, lauro lapelių ir pavirkite 10 minuÄių, atvÄ—sinkite. ParuoÅ¡tu marinatu užpilkite į stiklinį indÄ… sudÄ—tas silkes ir palaikykite keletÄ… valandų. Patiekdami silkes galite užpilti t..
Recepto vertinimas:
BurokÄ—kius supjaustyti mažais kubeliais. Smulkiai supjaustyti svogÅ«nus. SilkÄ—s filÄ— supjaustyti nedideliais gabalÄ—liais. Džiovintus grybus iÅ¡ vakaro iÅ¡mirkyti ir iÅ¡virti. IÅ¡virusius supjaustyti . ViskÄ… sudÄ—ti į puodÄ… užpilti aliejumi ir kaitinti apie 0,5 val ant nedidelÄ..
Recepto vertinimas:
Pikantiškas tuno paštetas su juodųjų ir žaliųjų alyvuogių tyre „Tapenada“
Visus komponentus sudėti į virtuvės kombainą ir sutrinti iki vientisos masės, suberti prieskonius. Alyvuogių tyrė ,,Tapenada":visus komponentus ir prieskonius sudėti į virtuvės kombainą ir sutrinti iki vientisos masės, maisant po truputį supilti alyvuogių a..
Recepto vertinimas:
SilkÄ— su razinomis ir cinamonu
Razinas apverdame. Svogūnus supjaustome griežinėliais ir apkepame aliejuje. Suberiame apvirtas razinas, įdedame pagal skonį cinamono, cukraus, druskos, pašlakstome citrinų sultimis ir išmaišome. Dar kelias minutes pakepame . Filė supjaustome gabalėliais, sudedame į silkinę a..
Recepto vertinimas:
Dubeni iskloti pjaustytais silkes gabaleliais, po to uzdeti supjaustytu ziedais svogunu, apiberti cukrumi, cinamonu ir vel deti silkes gabalelius, svogunus, cukru ir cinamona. Sudejus visa silke uzpilti vandens ir rugsciosios druskeles tirpalu ir 1 saukstu aliejaus. Silke turi pabuti saldytuve apie ..
Recepto vertinimas:
Silkiu file supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudeti i silkine. Svoguna supjaustyti kubeliais ir pakepinti aliejuje. Tuomet sudeti supjaustytus grybus. Viska kartu pakepinti ir paskaninti druska ir pipirais. Po to sukapotus riesutus sumaisyti su grybais ir tolygiu sluoksniu sudeti ant silkes...
Recepto vertinimas:
Kiaušinius išvirti, nulupti ir perpjauti išilgau pusiau. Trynius išimti ir sukapoti. Grybus pasmulkinti ir pakepinti ant aliejaus. Žuvį sukapoti ir sumaišyti su smulkintais tryniais ir grybais. Įmaišyti grietinę ir paruošta mase įdaryti kiaušinių baltymus. Skanaus! ..
Recepto vertinimas:
Bulvių ir silkių maltiniai (Jūratės)
Išmirkytos silkės nuvalomos ir, išėmus kaulus, sumalamos kartu su bulvėmis, suberiami džiūvėsiai, įmušami kiaušiniai, sudedamas smulkintas pakepintas svogūnas, pasūdoma, įberiama maltų pipirų. Viskas išmaišoma, daromi nedideli maltiniai, pavoliojami džiūvėsiuose arba miltuose ..
Recepto vertinimas:
Pomidorus, grybus, silkę ir svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais. Majonezą sumaišyti su aliejumi, varške ir žuvies pieniais. Viską gerai išmaišykite ir patiekite ant stalo. ..
Recepto vertinimas:
Virtus grybus, pomidorus, svogÅ«nus ir kiauÅ¡inius supjaustyti mažais gabalÄ—liais. IÅ¡mirkytÄ… nuluptÄ… be kaulų silkÄ™ supjaustyti siauromis juostelÄ—mis, grietinÄ™ arba majonezÄ… sumaiÅ¡yti su iÅ¡trinta varÅ¡ke ir skysÄiu, likusiu supjausÄius pomidorus ir agurkÄ…. ViskÄ… sumaiÅ¡yti, sudÄ—ti ..
Recepto vertinimas:
Šventinės burokėlių salotos
Per naktį vandenyje mirkytus žirnius virti kol suminkÅ¡tÄ—s ir iššus. Verdant paskaninti supjaustytais svogÅ«nais, prieskoniais, trupuÄiu aliejaus. IÅ¡virtus žirnius kepinti aliejuje (galima kartu su daržovÄ—mis), paskaninant įvairiais prieskoniais. ..
Recepto vertinimas:
Grybais įdaryta ir folijoje kepta silkė
Sūdytas silkes išmirkyti vandenyje, nupjauti galvas, išimti vidurius ir kaulus, neperskiriant žuvų pusiau. Kapotus grybus ir svogūnus patroškinti svieste, įdėti kapoto kiaušinio, grietinės ir šio įdaro prikimšti silkes. Kiekvieną silkę atskirai suvynioti į foliją arba pergamentin..
Recepto vertinimas: