Ėrienos sriuba Chalisko stiliumi (Birria estilo o Jalisco)

Ingridientai:
6 porcijoms:

1,2 kg ėrienos (menties arba kumpio);
3 dideli pomidorai;
1 baltasis svogūnas;
2 česnako skiltelės;
½ arb. š. džiovintų raudonėlių;
Druska ir ką tik malti juodieji pipirai;
4 valg. š. aliejaus;
2 l vištienos sultinio;
1 ryšulėlis šviežių kalendrų.

Adobo padažui:

6 aitriosios paprikos (3 chiles anchos ir 3 chiles guajillos);
2 baltieji svogūnai;
6 česnako skiltelės;
Maždaug 2 cm gabalėlis šviežio imbiero;
4 gvazdikėliai;
6 pipirų grūdeliai;
Maždaug 4 cm gabalėlis cinamono lazdelės;
2 lauro lapai;
½ arb. š. džiovintų raudonėlių;
½ arb. š. džiovintų mairūnų;
½ arb. š. džiovintų čiobrelių;
½ arb. š. maltų kmynų;
Druska;
2 valg. š. kukurūzų aliejaus.
Gaminimas
Adobo padažui aitriąsias paprikas paskrudinkite sausoje keptuvėje- atsargiai, kad nesudegtų. Iš aitriųjų paprikų pašalinkite sėklas bei pertvarėles. Aitriąsias paprikas užpilkite 500 ml karšto vandens ir palikite 20 min. suminkštėti. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite. Svogūną stambiai supjaustykite. Imbierą nulupkite. Svogūnus, česnakus, imbierą, gvazdikėlius, pipirų grūdelius, cinamono lazdelę, lauro lapus, raudonėlius, mairūnus, čiobrelius, kmynus, druską ir aitriąsias paprikas su 125 ml vandens, kuriame jos mirko, sutrinkite plaktuvu. Ėrieną supjaustykite kubeliais. Sumaišykite su Adobo padažu ir uždengę pastatykite šaltai 40-50 min.

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Troškintuvą arba ugniai atsparią formą ištepkite riebalais, sudėkite mėsą, uždenkite dangčiu arba aliuminio folija ir įstatę į didesnį indą su vandeniu, įkiškite į orkaitę. Ėrienos mėsa turėtų lėtai troškintis. Tai trunka maždaug 2-2,5 val., kol mėsa visai suminkštėja.

Sriubai pomidorus nuplikykite, pašalinkite odelę ir sėklas. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite. Plaktuve sutrinkite pomidorus, svogūną, česnako skilteles ir raudonėlius. Aliejų įkaitinkite plačiame puode. Supilkite mišinį iš plaktuvo. Virkite ant vidutinės ugnies maždaug 10 min. Supilkite vištienos sultinį ir virkite dar 10 min., pagardinkite druska bei pipirais.

Kalendras nuplaukite, nusausinkite, lapelius nuskabykite ir smulkiai suplėšykite. Ėrieną išimkite, jei norite, galite labiau susmulkinti, ir sudėkite su kepimo sultimis į sriubos dubenėlius ar puodelius. Užpilkite pomidorų ir vištienos sultiniu. Papuoškite kalendrų lapeliais.

Prie šio patiekalo puikiai tiks į aštuonias dalis supjaustytos žaliosios citrinos ir kapoti svogūnai. Patiekite su kukurūzų tortilijomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!